نگاه ناآگاهانه به ازدواج عامل تجرد گرایی در جامعه

خبرگزاری شبستان: امروز جامعه ما به آسیب هایی دچار شده که ازدواج ها به هنگام نبوده وتجرد گرایی بوجود آمده وعلت این امر احساسات زود گذر وعدم نگاه اگاهانه به موضوع ازدواج است که باعث می شود ازدواج ها پایدار نباشد.

معصومه ظهیری عضو هئیت علمی جامعه الزهراء(س) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به موضوع کاهش آمار ازدواج و آسیبهای اجتماعی آن در جامعه گفت: از سنت های موئد و مؤکد پیامبراکرم(ص) در اسلام ازدواج است که در روایات بسیاری به آن پرداخته شده که ازدواج باید آسان، پایدار و به هنگام باشد.

 

وی افزود: در سوره مبارک روم آیه 21 نیز آمده که ازدواج باید بر اساس تامل و تفکر، آگاهانه، همراه با بالندگی فکر و بلوغ عقلی، انس و الفت و عاشقانه باشد تا بتواند پایدار بماند.

 

ظهیری ادامه داد: اگر بخواهیم دو نفر ازدواج کنند و با هم رابطه داشته باشند باید با ایجاد محبت بین طرفین و مدیریت روابط فردی، اجتماعی از بروز چالش جلوگیری کنیم .

 

عضو هئیت علمی جامعه الزهراء(س) اظهار داشت: جامعه ما متاسفانه به آسیب هایی دچار شده که ازدواج ها به هنگام نبوده وتجرد گرایی در جامعه بوجود آمده وعلت این امر احساسات زود گذر وعدم نگاه اگاهانه به موضوع ازدواج است که باعث می شود ازدواجها پایدار نباشد .

 

مدیر‌کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم عنوان کرد: عدم تحکیم خانواده واموزش ندادن مهارتهای زندگی و شیوه گره خوردن زوجها در جامعه سبب ناپایداری ازدواج در جامعه شده چرا که در هیچ مقطع فرهنگی وآموزشی این راهکارهای ازدواج سالم، آگاهانه وپایدار برای افراد جامعه تبیین نشده است.

 

مدیر‌کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم ابراز داشت :ما در بحث ازدواج کارها را به دلایل مختلف از جمله حسادت، چشم وهم چشمی، توقعات بالای طرفین از یکدیگر بسیار سخت کرده ایم و همین امر سبب شده سن ازدواج افزایش و یا تمایل به ازدواج کاهش پیدا کند.

 

ظهیری خاطر نشان ساخت: برخی از عوامل تاخیر در ازدواج و یا ناپایداری آن به شروع زندگی و برخی به عوامل بیرونی از جمله اعتیاد، فقر، بیکاری، فضای مجازی، عدم صبر و گذشت، عدم مدیریت زمان  که جزو زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی می باشند بستگی دارد که هر کدام از این موارد نیاز به بررسی و ایجاد راهکار دارد که باید توسط مسئولین مربوطه مورد توجه قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه درون گرایی و برون گرایی خانواده ها نیز در این امر تاثیر گذار است ادامه داد: آموزش در مراکز فرهنگی، مشاوره، رسانه ها ی دیداری و نوشتاری باید به ما یاد دهند که چگونه انتخاب آگاهانه درست و سالم داشته باشیم و در برخورد با مشکلات و آِسیبهای نوپدید مانند فضای مجازی و وسایل ارتباطی و مشاغل جدید چگونه رفتار کنیم.

 

عضو هئیت علمی جامعه الزهراء(س) گفت: با توجه به آمار بالای طلاق و علاقه به تجرد گرایی در جامعه باید مسیر و راهکارهای ازدواج آگاهانه، پایدار، آسان و به هنگام را ترویج و برنامه ریزی کنیم تا جوانان نسبت به ازدواج سالم و پایدار، ترغیب شوند .

کد خبر 678105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha