دفاع مقدس؛ سندی تاریخی برای اثبات مظلومیت ملت ایران

مسئول عقیدتی سیاسی دانشگاه شهید ستاری با بیان اینکه آغاز جنگ سندی تاریخی برای اثبات مظلومیت ملت ایران است، افزود: این بیشه (ایران) جای روباهان و کرکسان نیست، هر کس چشم طمع به آن بدوزد پاره پاره می‌شوند.

حجت‌الاسلام هادی دوست‌محمدی، مسئول عقیدتی سیاسی دانشگاه شهید ستاری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا آغاز جنگ را گرامی می‌داریم در حالی که در تمام دنیا پایان یک بحران یا جنگ را گرامی می دارند، به خبرنگار شبستان گفت: ما نیز مانند همه انسان‌های صاحب احساس و عاطفه، جنگ را یکی از تلخ‌ترین حوادث روزگار می‌دانیم، زیرا معتقدیم در جنگ چیزی جز ویرانی، کشتار، خونریزی، آوارگی، اسارت و عوارض اقتصادی و سیاسی نیست.

 

  آغاز جنگ، سندی تاریخی برای اثبات مظلومیت ملت ایران

وی با اشاره به دلایل گرامیداشت آغاز جنگ اظهار کرد: یکی از دلایلش این است که ابتدا ما مورد تهاجم قرار گرفتیم و از آنجایی که می خواهیم شروع این حادثه معین باشد و متجاوز شناخته شود، ما آغاز جنگ را گرامی می داریم.

 

حجت‌الاسلام دوست‌محمدی خاطرنشان کرد: اوایل پیروزی انقلاب هنوز نیروهای مسلح شکل نگرفته بود، این بهترین شاهد است که ما نمی‌توانستیم، متجاوز باشیم؛ تجاوزگر باید عِده و عُده و امکانات داشته باشد. همچنین ما درگیر مسایل ضروری و مشکلات داخلی و مناطق مرزی کشور بودیم، پس باز هم نمی‌توانستیم، متجاوز باشیم، به همین دلیل برای اثبات مظلومیت خود باید آغاز جنگ را گرامی بداریم.

 

مسئول عقیدتی سیاسی دانشگاه شهید ستاری با بیان اینکه گرامیداشت آغاز جنگ در کشور یک سند تاریخی برای اثبات مظلومیت ما به جهانیان است، افزود: این جنایت علیه ما توسط یک مهره خاص که به وسیله استکبار جهانی تقویت می‌شد، صورت گرفت.

 

وی یادآور شد: گرچه ما در دفاع مقدس مظلوم واقع شدیم، اما این جنگ دارای آثار معنوی عظیمی برای ملت ما بود که این مهم، پاس داشتنی است؛ آن ویرانی‌ها و تخریب‌ها که حاصل هر جنگی در جهان است.

 

اگر انقلاب اسلامی نبود به ما حمله نمی‌کردند 

حجت‌الاسلام دوست‌محمدی با بیان اینکه اگر انقلاب اسلامی نبود هیچ گاه به ما حمله نمی‌کردند، تصریح کرد: با وجود این شرایط ملت شریف ایران اعم از مسلمان و غیرمسلمان، پیر و جوان، زن و مرد همه یکپارچه در برابر دشمن ایستادند و با درک از واقعیت از حیثیت ایرانی، اسلامی و انقلاب دفاع کردند، نگرانی دشمنان این بود که این انقلاب بماند و پیام و خط خود را به سایر کشورها صادر کند، همان بیداری اسلامی که هم‌اکنون در کشورهای اسلامی پیش آمده، آنها چنین روزهایی را پیش‌بینی و حدس زده بودند، بنابراین اسلام برای جهان اسلام دارای پیام بود، به همین دلیل ایستادن و دفاع کردن در آن ایام بسیار ارزشمند بود.

 

 

دشمنان فهمیدند این بیشه (ایران) جای روباهان و کرکسان نیست

وی یادآور شد: نکته قابل توجه در هشت سال دفاع مقدس این بود که دشمنان فهمیدند این بیشه (ایران) جای روباهان، گرگان و کرکسان و امثال اینها نیست، در اینجا شیرانی خفته‌اند که اگر روزی دشمنان بخواهند به این بیشه چشم طمع بدوزند پاره پاره می‌شوند، این نقطه قوت جنگ بود که دنیا بداند ممکن است آنها در تجاوز آغازگر باشند، اما ادامه راه و مسیر را آنها تعیین نکردند؛ بلکه این ما بودیم که ایستادیم و از خود دفاع کردیم.

 

وی ادامه داد: در آن شرایط سخت هیچ‌کس از ما حمایت نکرد و یا نمی‌توانست حمایث مؤثر کند، در بین کشورها در دنیا فقط یکی دو کشور می‌توانستند از ما حمایت کنند که آنها نیز توان نداشتند، بقیه یا بی‌طرف بودند و یا به متجاوز کمک می‌کردند، ما در این مظلومیت یک‌تنه ایستادیم و ثابت کردیم که اگر با خدا و متحد باشیم بر دشمن پیروز می‌شویم.

 

حجت‌الاسلام دوست‌محمدی خاطرنشان کرد: در طی سال‌های اخیر دشمنان تهدیدات نظامی زیادی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران کردند، اما به دلیل وجود کارنامه درخشان ما در هشت سال دفاع مقدس آنها جرأت نگاه کردن به سمت سرزمین ما را نداشتند، زیرا معتقدند مشخص نیست که اگر باز هم آغازگر جنگ باشند چه خواهد شد و سرانجام کار به کجا خواهد انجامید.

 

 بیداری اسلامی، محصول هشت سال دفاع مقدس

این مسئول عقیدتی سیاسی دانشگاه شهید ستاری، بیداری کشورهای اسلامی را از آثار دفاع مقدس خواند و افزود: در هشت سال دفاع مقدس دشمنان فهمیدند که ما می‌توانیم یک‌تنه در مقابل استکبار بایستیم، فهمیدیم که شهادت یک ارزش است، شهادت از دست دادن نیست، بلکه بدست آوردن است. شهادت در منطق دین ضرر نیست ولی در منطق یک انسان دنیاطلب و سکولاریسم یک ضرر است.

 

وی با بیان اینکه این دستاوردهای ارزشمند انسانی، الهی و معنوی دفاع مقدس تراژدی ترین حادثه دنیا یعنی مرگ را برای ما مقدس کرد، افزود: مرگ خیلی تلخ است، ولی وقتی این مرگ تبدیل به شهادت شود، قداست و ارزش پیدا می‌کند، شهادت ناپاکی را به پاکی تبدیل کرده و آلودگی را از میان می‌برد؛ این مهم از دستاوردهای ارزشمند دفاع مقدس بود.

 

مسئول عقیدتی سیاسی دانشگاه شهید ستاری با اشاره به اینکه ما هیچ‌وقت متقاضی تداوم جنگ نبودیم، اظهار کرد: ما متقاضی رسیدن به حقوق خود بودیم، اگر زودتر حقوق ما را می‌دادند و ما می‌دانستیم که به حق خود می‌رسیم زودتر دست از ادامه جنگ می‌کشیدیم، زیرا هدف ما جنگ نبود بلکه دفاع بود، به همین دلیل آغاز جنگ را هفته دفاع مقدس نام‌گذاری کردیم.

 

وی با اشاره به زوایای پنهان جنگ تصریح کرد: هر فردی برداشتی از زوایای پنهان جنگ دارد. آیا منظور از زوایای پنهان جنگ، دست‌های پنهانی پشت سر متجاوز بود یا عواملی که باعث غافل‌گیری رزمندگان در برخورد و مواجهه اولیه با جنگ می شدند؟ این سؤالاتی است که در زوایای پنهان جنگ مطرح می‌شود. زوایای پنهان جنگ زمانی خوب آشکار می‌شود، که افرادی که در دوران دفاع مقدس در میدان نبرد بودند، کنار یکدیگر بنشینند و در مورد گفته‌ها و ناگفته‌های جنگ به بحث و گفت‌وگو بپردازند و در نهایت همه اینها را ضبط و به رشته تحریر دربیاورند.

 

 آشکار نکردن زوایای پنهان جنگ به دلیل عدم سوء استفاده دشمن است

وی با بیان اینکه بعضی از زوایای جنگ باید از دید عموم پنهان بماند تا دشمن سوء استفاده نکند، افزود: همیشه در هر کشور و ملتی اسراری وجود دارد که افشای آن کار درستی نیست زیرا نه تنها ما همیشه با دوست طرف نیستم بلکه با ظرفیت‌های متفاوتی مواجه هستیم، به همین دلیل بخشی از زوایای جنگ باید از دید عموم پنهان بماند تا دشمن سوء استفاده نکند. همچنین ممکن است بعضی از دوستان ضعیف هم برداشت‌های غلطی از زوایای پنهان جنگ داشته باشند و اظهارنظرهایی بکنند که حقوق افرادی را که در میدان نبرد بودند، ضایع شود، بنابراین افشای آن کار درستی نیست.

 

 

 

 ثبت، ضبط و به تصویر کشیدن خاطرات رزمندگان بهترین قدردانی از آنها

حجت‌الاسلام دوست‌محمدی ثبت، ضبط و به تصویر کشیدن خاطرات یادگاران دوران دفاع مقدس را یکی از شیوه‌‌های مهم قدردانی از آنها خواند و افزود: اولا قدردانی از این دلاورمردان باید متناسب با زمان و شرایط باشد. ثانیا ما باید حوادث دفاع مقدس را با افراد توانمند به تصویر بکشیم زیرا بعضی از بازیگرانی که در فیلم‌های دفاع مقدس به کار گرفته می‌شوند چون روح حوادث را درک نکردند، خیال می‌کنند جبهه و جنگ به همین سادگی بوده، به همین دلیل نمی‌توانند آن حس واقعی و ارزشی را به مخاطب انتقال دهند، بنابراین کار درست این است که از افراد توانمند برای این فیلم‌ها استفاده کنند.

 

کار از کار بگذرد،پشیمانی به بار می آورد

مسئول عقیدتی سیاسی دانشگاه شهید ستاری در ادامه تصریح کرد: شاید هم‌اکنون دسترسی به ماندگاران دوران دفاع مقدس برای بیان خاطرات‌شان و تهیه فیلم  از آنها برای ما امکان‌پذیر باشد ولی در آینده که این افراد دار فانی را وداع گفتند دیگر چیزی جز پشیمانی برای ما نمی‌ماند.

 

وی ساخت فیلم فرماندهان جنگ را بسیار ارزشمند دانست و اظهار کرد: تهیه زندگی‌نامه، خاطرات، مصاحبه‌ها، وصیت‌نامه‌ها و دست‌نوشته‌های این بزرگان در ساخت فیلم دفاع مقدس و انتقال آنها به نسل آینده بسیار مهم و ارزشمند است.

 

 استفاده از حماسه‌آفرینان دفاع مقدس در پست‌های حساس کشوری

وی استفاده از حماسه‌آفرینان دفاع مقدس در پست‌های حساس کشوری را یکی دیگر از راه‌های قدردانی از این عزیزان عنوان کرد و یادآور شد: ما باید افرادی را که در میدان نبرد امتحان خود را پس دادند و در روزگار مظلومیت و سختی‌ها در برابر دشمن ایستادند و جنگیدند، در پست‌های مهم کشور استفاده کنیم زیرا آنها در حفظ انقلاب و نظام کوشاتر هستند، البته این را هم بگویم که ما به آنها چک سفید نمی‌دهیم، ممکن است فردی در میدان نبرد اهل مبارزه بود ولی امروز جز افراد پشیمان باشند اما این عده بسیار قلیل‌ هستند.

 

حجت الاسلام دوست محمدی خاطرنشان کرد: روایت فتح از جمله فیلم‌هایی است که بسیار زیبا می‌تواند بیانگر حوادث جنگ باشد، همان‌طور که گفته شد باید یک‌سری زمینه‌های عاطفی در فیلم‌ها ایجاد شود، زیرا افرادی که حضور در جنگ را درک نکردند بسیار سخت است که بتواند فضای روحی و روانی آن دوران را ایجاد کنند، هر چند بازیگران سعی می‌کنند با برانگیختن احساس مخاطب فیلم را به واقعیت نزدیک کنند.

 

وی با بیان اینکه این اقدامات نیازمند کار فرهنگی است، اظهار کرد: کار فرهنگی باید دارای تنوع باشد، همچنین کار فرهنگی کار مشت‌پرکنی نیست بلکه این اقدام کار پرهزینه و پرمشقتی است که محصول آن در کوتاه‌مدت حاصل ‌نمی‌شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 67870

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha