فیلم‌های دینی با استقبال گذشته مواجه نیستند

خبرگزاری شبستان: امروز فعالیت در حوزه رسانه کاری بسیار دشوار است، چون رقابت در این حوزه زیاد است، درست بر خلاف گذشته که تنها رسانه ملی در این حوزه یکه‌تازی می‌کرد.

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان؛جواد افشار، کارگردان سینما و تلویزیون با بیان این‌که تلویزیون برای تصویرگری ارزش‌ها به ساده‌ترین مسیر‌ها روی آورده است، اظهار کرد: امروز فعالیت در حوزه رسانه کاری بسیار دشوار است، چون رقابت در این حوزه زیاد است، درست بر خلاف گذشته که تنها رسانه ملی در این حوزه یکه‌تازی می‌کرد. درباره دلایل این وضعیت هم نیازی به توضیح آنچنانی نیست، چون کمی دقت در فضای موجود می‌تواند ما را به جواب برساند. روزگاری تلویزیون تنها پایگاهی بود که خبر یا برنامه سازی می‌کرد، اما امروز جدا از ماهواره‌ها شبکه‌های مجازی و اجتماعی رقیب جدی برای رسانه ملی شده‌اند.

وی افزود: با توجه به توضیح فوق، شرایطی پیش آمده که دیگر نمی‌توان انتظار داشت همانند گذشته هر فیلم یا سریالی که از تلویزیون پخش می‌شود با استقبال مواجه شود. برای مثال در دهه ۶۰ و ۷۰، بی‌کیفیت‌ترین سریال‌های تلویزیون نیز بین مردم جا باز می‌کرد، چون محصول دیگری برای رقابت نبود، اما امروز اگر کاری بی‌کیفیت باشد مخاطب شبکه را عوض خواهد کرد و برنامه دلخواه. خود را از میان کانال‌های متعدد تلویزیون یا ماهواره انتخاب خواهد کرد، پس طبیعی است که فیلم یا سریال‌سازی در شرایط بسیار سخت‌تری باشد.

به گزارش ایکنا،این فیلمساز در پاسخ به این سوال که نگاه به موضوعات دینی چه تفاوتی با گذشته کرده است، گفت: در یک یا دو دهه قبل معمولاً تصویرگری از اتفاقات و مناسک مذهبی سوژه اصلی مجموعه‌های تلویزیونی بود، یعنی کافی بود داستان در ماه محرم یا رمضان رخ دهد تا به آن مجموعه عنوان دینی اطلاق شود، ولی این حوزه نیز امروز تفاوت‌های گسترده‌تری پیدا کرده و مردم دقیق‌تر به این دست موضوعات توجه می‌کنند. در زمان حال اگر بخواهیم در کار‌های دینی مستقیم‌گویی کنیم، بلافاصله مخاطب در مقابل آن واکنش نشان می‌دهد و آن را پس می‌زند.

افشار ادامه داد: من وضعیت تعریف شده فوق را در حوزه کودک هم دخیل می‌دانم، چون در این حوزه نیز، مخاطب محصولات متعددی در اختیارش است. این سخن نشان می‌دهد، عموماً در تمامی حوزه‌های رسانه ملی برنامه سازی دشوار شده است؛ اتفاقی که من از آن به نیکی یاد می‌کنم، چون هر جا رقابت بیشتر باشد، کیفیت نیز رشد خواهد کرد، اما در این میان نکته‌ای وجود دارد، آن‌هم این‌که وقتی رقابت شدید می‌شود باید سرمایه‌گذاری نیز بیشتر شود، زیرا در فضای موجود رقابت هر شبکه سعی می‌کند، برنامه‌های بهتر روی آنتن بفرستد، پس اگر در این حوزه کم کاری شود مطمئناً رسانه ملی ضرر خواهد کرد.

وی درباره شرایط جذب اسپانسر نیز گفت: یکی از راهکار‌هایی که سیما برای رهایی از مشکلات مالی اندیشیده، استفاده از اسپانسرهاست که به شدت رایج شده، البته این اقدام در جای خود طبیعی است و در کل کشور‌ها نیز امری رایج است، اما این اتفاق باید به شکل طبیعی انجام شود نه این‌که در جای جای فیلم اسپانسر تبلیغ شود. این اتفاق به نوعی در یکی از برنامه‌های نورزی چند سال پیش رخ داد و با عکس‌العمل مردم نیز مواجه شد.

این سینماگر با تاکید بر این‌که در زمان حال نگاه به موضوعات انقلابی و اسلامی حتی بیش از سال‌های قبل احساس می‌شود، تصریح کرد: متاسفانه این نکته را بار‌ها شنیده‌ایم که نگاه به موضوعات دینی یا انقلابی در فیلم‌ها و سریال دیگر الزامی ندارد، چون بار‌ها به آن پرداخته شده است. من این گفته را کاملاً اشتباه می‌دانم، چون در شرایط فعلی که رسانه‌ها و پایگاه‌های خبری هنری بیگانه با ابزار‌های مختلف، مردم ما را نشانه رفته‌اند، این الزام بیشتر احساس می‌شود که موضوعات به مردم بازگو شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: در سال‌های اخیر برنامه‌های خبری و گفت‌و‌گو محور سیما تا حد قابل قبولی به درک مورد نظر رسیده‌اند. برای همین میزگرد‌ها یا برنامه‌های گفت‌و‌گو محور تا حد زیادی از کلیشه‌های گذشته رها شده و ساختاری جدید برای خود برگزیده‌اند، حتی برخی مواقع با دعوت از مخالفان سیاست‌های دولت به نوعی سعی می‌شود، برنامه‌های شکلی چالشی به خود گیرد، اتفاقی که من از آن به عنوان نقطه مثبت یاد می‌کنم، البته باید سعی که خطوط قرمز و اصول انقلاب خدشه‌ای نبیند، چون انتقاد بدون راهکار تقریباً چنین اتفاقی را رقم خواهد زد.

افشار در پاسخ به سوال پایانی مبنی بر این‌که آیا زیاد شدن تعداد کانال‌های تلویزیون گامی موثر در جذب مخاطب بیشتر برای سیماست؟ گفت: مسلم است که اضافه شدن کانال‌های تلویزیون قدم خوبی در سیماست، چون این شرایط را فراهم می‌کند تا آثار بیشتری تولید شود و به طبع آن استعداد‌های جدیدی نیز شکوفا شود. مطلب دیگر نیز به این بر می‌گردد که این ازدیاد شبکه، مردم را بیشتر با برنامه‌های داخلی همراه می‌کند، اما امتیازات مطرح شده در شرایطی پیش می‌آید که این شبکه‌ها برنامه‌های تولیدی داشته باشند، والا بعد از مدتی مردم دیگر با کانال‌های مورد نظر ارتباط برقرار نخواهد کرد. در انتها باید تاکید کنم که اگر مدیران سینما به برنامه سازان جوان و خوش فکر اعتماد کنند، نتیجه مطلوبی خواهند گرفت، همانند اتفاقی که در شبکه‌هایی، چون نسیم رخ داد و ما شاهد استقبال همه جانبه مردم از آن بودیم.

کد خبر 678976

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha