به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، فرهاد افشار نیا، رئیس کل دادگستری خوزستان، امروز (6 دی) در آیین افتتاحیه بیست و نهمین همایش اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران که در اهواز برگزار شد، با بیان اینکه کانون وکلا به دنبال تثبیت موقعیت و جایگاه و هویت خود به عنوان کانونی مستقل از حاکمیت و دستگاه قضایی و اجرایی کشور است، گفت: لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری به تصویب رسید و شاهد هستیم که این کانون به نحوی مستقل و مجزا از دستگاه قضائی به کار خود ادامه می دهند.
وی خاطرنشان کرد: اعضای مجلس قانون گذاری، با تصویب لوایح و قوانینی دستگاه قضایی را در تنگنا قرار می دهد و استقلال این دستگاه آن طور که باید مورد توجه نیست.
رئیس کل دادگستری خوزستان، با اشاره به تعلیق 18 ساله کانون وکلا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و اداره آن به شکل دولتی، افزود: البته قوه قضائیه هم از تغییرات بی نصیب نبود و تشکیلات و ساختار آن مرتبا دچار تحول شد.
وی تصریح کرد: ارزیابی های متعددی در دستگاه قضایی انجام می شود که بر اساس آن افرادی که از مسیر سلامت و عدالت خارج شده باشند را شناسایی، از کار معلق و در نهایت به دست قضات در دادگاه عالی نظامی قضات از خدمت سلب صلاحیت می شوند.
افشارنیا، به نبود ساز و کاری در زمینه ارزیابی و نظارت وکلا جهت پایش خودشان اشاره کرد و خواستار اصلاح ساختار کانون وکلا شد و ادامه داد: استقلال کانون وکلا به برکت سال ها تلاش و کوشش وکلا ایجاد شده و ما نیز خواستار حفظ آن هستیم.
وی یکی از مشکلات وکلای کشور را دوگانگی صدور پروانه وکالت دانست و ابراز کرد: پسندیده نیست دو نوع وکیل را در محاکم قضایی ببینیم که گروهی از وکلا از طریق ماده ۱۵۷ و گروهی از طریق کانون وکلا پروانه دریافت کنند و باید از این دوگانگی خارج شد.
وی رئیس کل دادگستری خوزستان، روابط میان دادگستری و وکلا در خوزستان را بسیار دوستانه و حسنه عنوان کرد و اذعان داشت: کارهای مربوط به جذب وکلا در استان عاقلانه و مدبرانه پیگیری و با هماهنگی کانون وکلای استان انجام می شود.
نظر شما