حشمت الله فلاحت پیشه در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان درباره میزان بودجه اختصاصی به مساجد کشور طی سالیان اخیر، گفت: طی سالیان اخیر تنها یکبار بودجه فرهنگی افزایش یافت و آن هم پس از ابراز نگرانی مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان هشتمین دوره مجلس از وضعیت فرهنگی کشور و طرح این موضوع بود که شعار درباره حوزه دین، فرهنگ و مساجد زیاد است ولی اقدام خاصی انجام نمیشود.
وی افزود: در پی تذکر رهبر انقلاب، در هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی، تحولی اساسی در حوزه فرهنگ انجام شد و حدود 1500 میلیارد تومان بودجه این حوزه افزایش یافت و پس از آن بودجه این حوزه به روال گذشته خود برگشته است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: برخلاف فصل اول قانون برنامه پنجم که بر اساس آن فرهنگ، بنیان توسعه کشور است، توجه و بودجه لازم به حوزه فرهنگ دینی و مساجد اختصاص نیافته است.
فلاحت پیشه اظهار داشت: دولت طبق قانون برنامه ششم توسعه موظف شده است بودجه مساجد و حوزه فرهنگ دینی را افزایش دهد و در سال اول اجرای این برنامه یعنی سال ۱۳۹۶باوجود تحریم ها این موضوع تحقق یافت و با ارتقای توان استان ها به دلیل افزایش 30 درصدی بودجه ها، تحولی صورت گرفت هرچند کافی نیست.
وی گفت: اگر هر بودجهای، ضمیمه فرهنگی داشته باشد بسیاری از مشکلات کشور در زمینه اعتبارات حوزه فرهنگ حل میشود، برای نمونه من در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی پیشنهاد دادهام بودجه فرهنگی نیروهای نظامی افزایش یابد در حالی که امروز بودجه فرهنگی سربازان تقریبا صفر است، البته این وضعیت در سایر حوزهها مانند دانشجویی نیز مشاهده میشود که امیدواریم در دومین لایحه بودجه سالیانه، منطبق با برنامه ششم توسعه، این مشکل در حوزه فرهنگ برطرف شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره اجرایی نشدن مصوبه مجلس درباره رایگان بودن هزینههای آب، برق و گاز مساجد، اظهار کرد: قانون در این زمینه اجرا میشود و سال ها است که معافیت دو سوم برای حوزه فرهنگ اجرا شده است.
وی یکی از مشکلات اجرایی در حوزه فرهنگ را ابلاغ شدن برنامه ششم توسعه پس از تصویب لایحه بودجه سال 1396 دانست و گفت: تلاش میکنیم تا در کمیسیون تلفیق، بودجههای سالیانه کشور، بر اساس برنامه ششم توسعه، در حوزه فرهنگ تدوین و اجرایی شوند.
نظر شما