عدم وجود زیست بوم، مشکل اساسی در زمینه پیشرفت علم و فناوری در کشور

خبرگزاری شبستان: معاون علم و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اهمیت توجه به زیست بوم در کشور گفت: عدم وجود زیست بوم، مشکل اساسی عدم پیشرفت علم و فناوری در کشور است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، سورنا ستاری، معاون علم و فناوری رئیس جمهور امروز ( 9 دی) در نشست ستاد راهبردی و مدیریت « اقتصاد مقاومتی» استان یزد گفت:  در ابتدای انقلاب 17 هزار دانشجو داشتیم ولی الان تعداد دانشجویان ما به چهار میلیون و 700 هزار نفر است .

 

وی افزود: برخی از مفاهیم و آمار در زمینه پدیده مهاجرت به اشتباه در کشور ما مطرح می شود و به نوعی بر سیاست های ما نیز تاثیر گذار است ولی نکته اصلی این است که تعداد دانشجوی ما هشت برابر شده است اما جای سوال است که چرا این ها خود را در اقتصاد نشان نداده است.

 

معاون علم و فناوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ما اشتباهات فاحشی در طول این مدت در آموزش و پژوهش داشته ایم که در دوره قبل سعی کرده ایم این مشکلات را حل کنیم.

 

ستاری بیان کرد: ما در سیستم آموزشی و پژوهشی نتوانسته ایم کارنامه قابل دفاعی داشته باشیم که این به دلیل مشکل داشتن مبانی فکری است.

 

وی ادامه داد: ما معتقدیم که کارخانه در کشور داریم و صنعت نداریم زیرا صنعت را به کشور وارد می کنیم و از آنها استفاده می کنیم.

 

معاون علم و فناوری رئیس جمهور بیان کرد: نداشتن زیست بوم و ماهیت کنار هم قرار دادن صنعت مهمترین مشکل ما است و تا ان درست نشود پژوهش های پایه ما نیز با مشکل رو برو است.

 

ستاری گفت: برای اولین بار ما در حال ایجاد اکو سیستم در کشور در زمینه صنعت هستیم که دولت نباید وارد بحث این زیست بوم شود زیرا وارد شدن بخش خصوصی تنها راه موفقیت ما است.

 

وی افزود: ما به زودی شاهد ایجاد بزرگترین شرکت های کشور توسط جوانان زیر 30 سال هستیم و این همان تغییراتی است که در کشور ایجاد شده است.

 

معاون علم و فناوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بزرگترین مشکل ما در زمینه سرمایه گذاری است و این به دلیل وارث بودن اقتصاد نفتی است.

 

ستاری تصریح کرد: مهم این است که ما جوانی با اعتماد به نفس داشته باشیم و به نوعی او را تربیت کنیم که با شکست باز هم مصمم شود وفعالیت خود را ادامه دهد.

 

وی افزود: ما باید محیط کسب و کار را طوری ایجاد کنیم که بخش خصوصی در قالب شتاب دهنده روی جوانان سرمایه گذاری کنند و جوانان نیز روز به روز این فعالیت های خود را گسترش دهند.

 

معاون علم و فناوری رئیس جمهور بیان کرد: استارت آپ های ما اگر هفته ای ده درصد رشد نکنند معتقدیم که مشکل دارند و این استاندارد استارت آپ خدماتی است.

 

وی افزود: ما اگر به این فهم برسیم که به زودی بزرگترین شرکت ها در این حوزه هستند به خوبی میتوانیم گام در این جهت برداریم.

 

معاون علم و فناوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: سرمایه گذاران خارج از استان باید بدانند که با این بچه ها می توانند بهترین سرمایه گذاری داشته باشند و موفق عمل کنند.

 

ستاری بیان کرد: ما آمادگی معرفی نمونه های موفق داخلی را داریم زیرا به خوبی توانسته ایم در این بخش عمل کنیم.

 

وی ادامه داد: دانشگاه های ما باید بفهمند که با پول دولتی نمی توانند به جایی برسند و حداکثر پول دولتی 14 تا 15 درصد باشد، این موقع است که دانشگاه تاثیر گذار است و مبدا تغییرات مختلف در جامعه است.

 

معاون علم و فناوری رئیس جمهور بیان کرد: آینده این استان در خام فروشی نیست و فکر نکنیم که از معدن آهن و گچ و ماسه پول در می آید بلکه احتیاج به زیست بوم جدید و سرمایه گذاری جدید داریم.

 

ستاری گفت: ما محکم پشت سر تمامی استارت آپ ها هستیم و بچه ها باید بدانند که کسی نمی تواند جلو آنها را بگیرد.

 

وی افزود: چهارمین تولید کننده مهندس در دنیا هستیم که اینها نباید فراموش شود زبرا ما پتانسیل را داریم ولی زیست بوم آن را نداریم.

 

 

کد خبر 679536

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha