تولید ایده برای خردسالان سخت و زمان بر است

خبرگزاری شبستان:حجت الاسلام حیدری ابهری با بیان اینکه غذای فرهنگی خردسال باید بسیار نرم باشد، گفت: والدین کتاب های خردسالان را بی ارزش می دانند.

حجت الاسلام غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده کودک و نوجوان که به تازگی مجموعه پنج جلدی نقاشی‌های خدا برای گروه سنی خردسال را نوشته است، در مورد کمیت و کیفیت کتابهای خردسال به خبرنگار شبستان گفت: به نظرم تولید ایده برای خردسالان نسبت به سایر گروه‌های سنی زمان بیشتری می‌برد در صورتی که حجم کتاب برای خردسالان کمتر است. اینکه ایده ای تولید شود که با فضای ذهنی خردسال ارتباط برقرار کند به وقت بیشتری نیاز دارد.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری با بیان اینکه برای خردسالان باید غذای نرم تری فراهم شود، عنوان کرد: به عنوان مثال یک سیب را به بزرگسال می دهیم و او به راحتی آن را می خورد. همین سیب را اگر بخواهیم به بچه بدهیم باید آن را پوست بکنیم. برای کودک این سیب را باید رنده کنیم اما برای خردسال سیب را باید بپزیم تا نرم تر شود و هضم آن ساده تر شود. غذای فرهنگی هم برای خردسالان همینطور است. ایده برای خردسال باید از نرمی بیشتری برخوردار باشد. نوشتن کتاب برای خردسالان نسبت به سایر گروه های سنی دشوارتر نیست اما از نظر ایده، تالیف دیرتر حاصل می شود.

 

وی با اشاره به اینکه رسیدن به ایده به منظور نگارش برای خردسال سخت است، بیان کرد: گلستان سعدی را بزرگسال می خواند و شاید 50 درصد آنرا فهم کند. برای نوجوان 30 درصد گلستان قابل هضم است. کودک 10 درصد آن را می فهمد و شاید برای خردسال بتوانیم تنها 2 درصد از گلستان سعدی را بگوییم. هرچقدر سن پایین تر می آید تبیین مسایل به زبان ساده و روان دشوارتر می شود زیرا باید از زاویه دید فرد به قضیه نگاه کرد تا اثر خواندنی شود و همین قضیه را برای نویسنده یا شاعر دشوار می کند.

 

این نویسند کودک و نوجوان تصریح کرد: کار برای خردسال و نوجوان سخت است. کسانی که بچه نوجوان دارند می دانند در بازار لباس، لباس های بزرگسال و بچگانه به راحتی پیدا می شود اما برای پیدا کردن لباس نوجوان باید وقت زیادی گذاشت. نوشتن هم برای نوجوانان سخت است. نویسنده یا شاعر باید درکی از فضای ذهنی و فکری آنها داشته باشد تا اثر برای نوجوان جذاب و خواندنی شود.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری با بیان اینکه نگاه والدین به کتاب ها کمیتی است، اظهار داشت: همانگونه که نمی توان به یک خردسال غذای زیادی داد نمی توان در کتاب هایش مطالب زیادی گنجاند. ظرف خردسال گنجایش غذای زیاد را ندارد. خیلی از والدین وقتی می بینند در یک صفحه کتاب، یک جمله وجود دارد فکر می کنند که در حق بچه اجحاف شده و پول زیادی دادند و چیز کمی نصیبشان شده است. اقتضای کتاب خردسال این است که در هر صفحه بیشتر از یکی دو جمله نباشد اما والدین فکر می کنند هر چقدر مطالب بیشتر باشد، کتاب بهتر است و کتابی که مطالب کمی دارد، بی ارزش است. کتاب های خردسال و کودک باید بیشتر تصویر داشته باشد تا متن، اینگونه اثرگذارتر و جذاب تر است.

 

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه والدینی که نمی دانند ماجرا از چه قرار است و نوشتن برای هر گروه سنی اقتضایایی دارد کار را برای نویسنده سخت می کند. بسیاری از والدین هنوز ارزش کار برای کودک و خردسال را درک نمی کنند. بعضی از والدین نیز فکر می کنند خرید کتاب برای بچه ها تا قبل از اینکه به مدرسه بروند، ضرورت ندارد. برخی نیز فکر می کنند بچه ها باید خودشان کتاب بخوانند، در صورتی که تا قبل از هفت سالگی تهیه و خواندن کتاب برای بچه ها ضروری است. بسیاری از پدر و مادرها انواع عروسک و ماشین را برای بچه هایشان می خرند اما هزینه ای صرف خرید کتاب نمی کنند. همه این مسایل در کنار هم باعث می شود کتاب خردسال رونق زیادی نداشته باشد.

 

 

کد خبر 680078

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha