خبرگزاری شبستان: یکی از اشکال موثر جنگ علیه یک ملت، جنگ فرهنگی است. این جنگ که همواره با تهاجم به فرهنگ یک کشور آغاز می شود و در واقع «تهاجم فرهنگی»است، تنها و تنها یک هدف دارد: نابودی فرهنگ یک کشور به همراه جایگزین کردن آن با فرهنگی وارداتی.
جمهوری اسلامی ایران از ابتدای تشکیل در معرض تهاجم فرهنگی قرار گرفت. آمریکا که نمی خواست قدرتی مستقل در منطقه پابگیرد و دید که نقشه های تجزیه طلبانه و جنگ تحمیلی نتوانسته لطمه ای به بنیان این کشور نوپا بزند، تهاجم فرهنگی را در راس برنامه های خود قرار داد و در این سی ساله به انحاء مختلف سعی در لطمه زدن به فرهنگ اسلامی مردم ایران کرده تا بتواند با وارد کردن فرهنگ غربی به این کشور، جمهوری اسلامی را تبدیل به کشوری منفعل در منطقه خاورمیانه کند و هم پیمانان خود را به قدرت برساند. تهاجمی که با پیشرفت تکنولوژی شکل جدیدی به خود گرفته و این روزها از طریق امواج ماهواره، راحت تر از قبل مهمان خانه های ایرانیان می شود.
از چند سال پیش شبکه تلویزیونی فارسی زبان فارسی وان با هدف سرگرمی سازی برای فارسی زبانان منطقه خاورمیانه شروع به کار کرد. این شبکه که متعلق به روپرت مرداک غول رسانه ای بین المللی و مالک هزاران کانال تلویزیونی و مجله است، از آغاز فعالیت تاکنون متاسفانه توانسته مخاطبان زیادی را در ایران پیدا کند که تعدادی زیادی از آنان نیز از قشر تحصیل کرده جامعه هستند. البته اخیرا نیز شبکه ای جدید به نام زمزمه با برنامه های مشابه آغاز به کار کرده که می توان آن را نتیجه استقبال از برنامه های فارسی وان و تلاش سردمداران آن برای اجرای نقشه های خود دانست.
محتوای برنامه های شبکه فارسی وان شامل سریالها و به تازگی برنامه هایی مرتبط به سبک زندگی غربی است.بخش عمده ای سریالهای فارسی وان شامل سریالهای تولید شده در آمریکای جنوبی است که اکثر آنها توسط شرکتی به نام تله موندو ساخته می شود. در اکثر این سریال ها مسائلی مانند بی بند و باری، تشویق به داشتن رابطه خارج از چهارچوب از دواج در خانواده، روابط بی بند و بار اجتماعی و مصرف گرایی به وفور تبلیغ و ترویج می شود. مسائلی که در جامعه اسلامی جایی ندارد اما گویا فارسی وان تصمیم دارد این مساله را در جامعه ترویج دهد.
یکی از این سریال ها که بی گمان می توان آن را از مغرضانه ترین فیلمهای این شبکه نسبت به اسلام دانست، سریال همسان است که از این شبکه پخش می شود.
همسان یا ال کلون (به اسپانیایی: El clon) که توسط شبکه تلویزیونی آمریکایی تلموندو و شبکه ریدو گلوبو تولید شده است، دوباره سازی ای از روی یک سریال برزیلی بنام «او کلون» است که اولین بار در سال 2001 از شبکه گلوبو و پس از آن در سال 2002 از شبکه تلموندو پخش شد. این سریال ملودرام با هنرمندی بازیگرانی همچون ماوریسیو اکمن و ساندرا اچوریا به موضوعاتی همچون قاچاق مواد مخدر، شبیه سازی انسان و اسلام می پردازد. مارک سانتانا مدیر عامل شبکه تلموندو سریال ال کلون را جاه طلبانهترین سریال در تاریخ تلنولا یا همان سریالهای تلویزیونی درام اسپانیایی زبان می نامد.
این سریال ملودرام یک مثلث عشق را نمایش می دهد که در آن لوکاس (lucas)، یک قهرمان خوش تیپ و زیبا با نسخه شبیه سازی شده یا همان کلون شده خود بر سر عشق به یک زن جذاب و خارجی به چالش کشیده می شود. لوکاس در جوانی عاشق یک دختر عرب بنام جید(jade) میشود که این زن جوان بر سر انتخاب میان ارزشهای دنیای مدرن و ارزشهای اسلامی دچار مشکل شده است. جید به اجبار عمویش علی رشید (ali rashdid) با سعید (saeid) ازدواج می کند و لوکاس که از او نا امید شده برای فراموش کردن جید با ماریسا (marisa) که نامزد برادر دوقلوی ازدنیا رفته اش بود ازدواج می کند. اما دکتر آلبیری (albiery)که برای پدر لوکاس کار می کند و حیوانات را شبیه سازی می کند به دلیل علاقه اش به برادر لوکاس تصمیم به شبیه سازی لوکاس می گیرد و همسان او را در رحم زنی سیاه پوست به نام دورا(Dora) قرار می دهد و به از به دنیا آمدن همسان لوکاس نام او را دانیل(daniel) می گذارند.جید پس از بیست سال لوکاس و همسان او را ملاقات میکند و دچار سردرگمی میشود.
به راحتی می توان در این سریال سطحی ترین برداشت ها از اسلام را دید. در واقع تلاش اصلی سازندگان همسان معرفی کردن اسلام به عنوان دینی خشن و بی منطق است و هر بار در سریال یکی از زنهای مسلمان کوچکترین خطایی را مرتکب می شود، فورا و درجا توسط مرد مسلمان تهدید به شکنجه با شلاق یا قطع دست می شود.
شخصیت جید یا همان زن مسلمان سریال بیشتر به شکل یک زن غربی با اخلاق و عادات زنان غربی تصویر شده و شاید تنها نشانه مسلمان بودن او را بتوان روسری دانست که گاهی بر سر دارد. وضعیت جید در خانه شوهرش همواره به شکلی نشان داده می شود که گویا او در قفسی زندانی است و حق انجام هیچگونه کاری را بدون اجازه همسر خود ندارد.
مردان مسلمان سریال یعنی عمو علی و سعید به شکل عروسکهایی بی اختیار در دست مذهب(یا در واقع برداشت غربی از مذهب اسلام)به نمایش در آمده اند که هیچگونه منطقی ندارند و هیچ حقی برای همسر خود قائل نیستند.این تصویر در کنار مرد غربی جذاب و خوشرفتاری که قید و بند اخلاقی هم ندارد در این سریال،از فرد مسلمان تصویری مانند یک هیولای بی منطق به نمایش می گذارد .همان تصویری که مطلوب غربیان است و می خواهند جهان اسلام و مسلمان را به این شکل بشناسند.
همسان در حال حاضر به شکل همزمان در هفده کشور جهان از جمله آمریکا،اسپانیا،ترکیه،لهستان،بوسنی و هرزگوین،ارمنستان و صربستان پخش می شود.این مساله نشان دهنده تلاش بزرگ غرب برای لطمه زدن به اسلام است که نمایش آن از فارسی وان تنها پرده کوچکی از این نقشه بزرگ است.
فارسی وان امروز با دو سال فعالیت خود تازه در ابتدای راه جنگ نرمی است که با جمهوری اسلامی آغاز کرده. این شبکه تنها یکی از چندین و چند ابزار دست کسانی است که می خواهند قدرت و فرهنگ منحط خود را در سراسر جهان پیاده کنند و ایران یکی از اصلی ترین میدانهای این نبرد است.درایت مسئولان رسانه ملی و سیاستگذاران عرصه و هنر باید بتواند جایگزینهای مناسبی برای جوانان و خانواده های به دنبال سرگرمی بیابند تا بتوان ارزشهای اخلاقی جامعه را همچنان حفظ کرد.همانگونه که رهبر معظم انقلاب بارها و بارها در فرمایشات خود به مساله جنگ نرم و لزوم مبارزه با هجمه فرهنگی غربیان اشاره کرده،لازم است با تیزهوشی و برنامه ریزی دراز مدت،به مقابله با این مساله انداخت و الا روزی می رسد که دیگری جامعه سالمی نمانده که بخواهیم آن را اصلاح کنیم.
پایان پیام/
نظر شما