ناکامی بودجه ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی با فیلترینگ تلگرام

خبرگزاری شبستان: دولت دوازدهم ۳۰۰ هزار میلیارد تومان برای ایجاد اشتغال بودجه تعیین کرده که بخشی از آن به منظور ایجاد ۱۰۰ هزار شغل اینترنتی صرف خواهد شد و با فیلترینگ تلگرام مشخص نیست چه میزان از این هدف با بن بست مواجه شود.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، پس از آنکه تلگرام به عنوان یک شبکه اجتماعی در ایران با محدودیت مواجه شد بسیاری این محدودیت را متناقض با اهداف دولت به منظور ایجاد اشتغال اینترنتی ارزیابی کردند و در این رابطه نیز وزیر ارتباطات وفناوری اطلاعات نیز وزارتخانه خود را در این مورد مبرا دانست.

 

بنابراین گزارش،‌ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اینکه تصمیم نداشتم در موضوعی که وزارت ارتباطات در تصمیم آن نقشی نداشت اظهارنظری کنم، اما به ناچار کلامی چند در این باره خواهم نوشت، گفت: در کشور اعتراضی شکل گرفت، اعتراض با موج‌سواری عده‌ای تبدیل به اغتشاش شد؛ در این اغتشاشات مردمی متضرر و اماکنی آسیب دیدند و متأسفانه خانواده‌هایی نیز داغدار شدند. شورای امنیت کشور که وزارت ارتباطات در آن عضو نیست، برای ایجاد آرامش تصمیم گرفت در کنار سایر اقدامات تأمینی و انتظامی، محدودیتهای موقتی را بر فضای مجازی اعمال کند.


وی افزود: طبیعی است که این اقدامات نارضایتی‌هایی را ایجاد کند، اما گیرندگان این تصمیم طبیعتا بین مزایا و معایب این تصمیم وزن‌سنجی کرده‌اند. عده‌ای دیگر اما اکنون به جای پرداختن به ریشه اعتراضات، اغتشاشات و حل آنها تلاش بر انداختن همه تقصیرها بر گردن فضای مجازی و بازخوانی اشکالات توسعه فضای مجازی در کشور که بعضا وارد هم هست، کرده‌اند.


او ابراز کرد: عده‌ای دیگر هم در آن سوی مرزها که اتفاقا مثل همیشه در محاسباتشان اشتباه می‌کنند ریشه نرسیدن به نتایج تخیلات و توهمات خود را در ایجاد همین محدودیتها می‌دانند و حرف از تحریمها به میان آورده‌اند و تصور کرده‌اند، تحریمهای آنها بر روحیه خادمان ملت ایران تأثیری خواهد داشت.


جوانترین وزیر کابینه دوازدهم گفت: لازم دیدم یادآوری کنم آنچه همواره باعث افتخار و قوام نظام جمهوری اسلامی در برهه‌های مختلف از جنگ تحمیلی تا تحریمهای سنگین اقتصادی و تهاجمات فرهنگی بوده، حمایت همه‌جانبه مردم و دلدادگی آنها به کشورشان، دینشان و وفاداری به رهبری آن بوده است. بدخواهان بدانند تا نظام اسلامی مستظهر به حمایت ملت است، نخواهند توانست حتی با پیشرفته‌ترین تکنولوژیها نیز گزندی به این ملت وارد کنند و ما مسئولین هم باید همواره خادم و قدردان این ملت شریف باشیم و به جای افزودن به دغدغه‌های آنها، گره از مشکلات آنها باز کنیم و بر آنها نیفزاییم.


آذری جهرمی در پایان عنوان کرد: ضمن تشکر از دوستان رسانه‌ای که با طنزهای مختلف در این ایام به نقادی یا حتی تخریب بنده پرداختند، تقاضا دارم برای یک‌بار هم که شده به مرور قوانین و مقررات کشور در عرصه پالایش فضای مجازی و شرح مسئولیت هر یک از دستگاه‌ها در برابر این مقررات بپردازند و اگر اشکالی وجود دارد با شفاف‌سازی و از طریق دستگاه قانون‌گذاری کشور به پیگیری راه‌حلها بپردازند.

 

از سویی دیگر هم دولت دوازدهم اعلام کرده بود در سال ۹۷ که ۱۰۰ هزار شغل اینترنتی راه اندازی می کند و امروز هم حسن روحانی در اولین واکنش خود نسبت به محدودیت تلگرام تاکید کرده که 300 هزار میلیارد تومان برای اشتغال جوانان طراحی کرده ایم؛ نباید جلوی این هدف را بگیرند.

 

به گزارش شبستان، این در حالی است که در کنار اهداف آینده برای ایجاد شغل اینترنتی در حال حاضر هم عده ای از طریق تلگرام به کسب درآمد می پردازند که این محدودیت شغل آن ها را هم با مشکل مواجه کرده است.

 

طبق اعلام یک کارشناس بازاریابی اینترنتی با فیلترینگ تلگرام «حداقل ۵۰ درصد بازدید از محتوای شبکه اجتماعی تلگرام کم شده است. یعنی کانالی که ۳۰۰ هزار نفر در روز بازدید داشته، الان زیر ۱۵۰ هزار نفر بازدید دارند. ضرری که هر کانال کرده، یک دهم درآمد قبلی خودش را دارد یعنی اگر روزی یک میلیون تومان درآمد داشته، الان ۱۰۰ هزار تومان شده است.»

 

حال باید دید که تلگرام آیا شروط ایران به منظور ایجاد امنیت در این شبکه اجتماعی را خواهد پذیرفت یا نه که در غیر اینصورت ایرانی ها یا باید به فکر شبکه اجتماعی جایگزین باشند یا قید درآمد از شبکه های اجتماعی را بزنند.

کد خبر 681247

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha