به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، علی اصغر یوسف نژاد، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 97 با اشاره به مهمترین مصوبات این کمیسیون گفت: طبق تصمیم گیری کمیسیون تلفیق عوارض خروج از کشور برای زائران عتبات عالیات یعنی سوریه عراق و عربستان در سال 97 همانند سال 96 محاسبه می شود و هیچ افزایش قیمتی نخواهد داشت.
وی گفت: عوارض خروج از کشور برای زائرانی که هوایی مسافرت می کنند 37 و 500 برای زائران به صورت زمینی 12 هزار و 500 تومان خواهد بود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق اظهار داشت: برای زائران اربعین که به مقصد کشور عراق مسافرت می کنند از پرداخت عوارض معاف هستند. برای عوارض خروج از کشور برای سایر کشورها هنوز تصمیم گیری نشده است.
یوسف نژاد با بین اینکه مصوبات کمیسیون تلفیق در بخش درآمدی لایحه بودجه ۹۷ تقریبا به اتمام رسیده و تنها یکی دو مورد باقی مانده است گفت:ازجمله این موارد موضوع برداشت از صندوق توسعه ملی است که نیازمند اذن مقام معظم رهبری است و نمایندگان عضو کمیسیون تلفیق آن را مراعا گذاشتند و بحث دیگر نیز راجع به نرخ عوارض خروج از کشور برای سفرهای غیرعتبات است که در این رابطه نیز هنوز تصمیم گیری نشده است.
وی بیان کرد:درآمدهای مالیاتی لایحه بودجه سال آینده ۱۲۸ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که از این میزان ۳۶ هزار میلیارد تومان مربوط به درآمد ناشی از مالیات بر ارزش افزوده، ۱۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان مربوط به مالیات شرکت های دولتی، ۲۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان مربوط به مالیات شرکت های غیردولتی، ۵ هزار میلیارد تومان مربوط به مالیات فرآورده های نفتی، ۲ هزار میلیارد تومان مربوط به مالیات سیگار و دخانیات و ۱۶ هزار میلیارد تومان از محل درآمد حاصل از سود سهام شرکت های دولتی خواهد بود.
یوسف نژاد ادامه داد: ۴۸ هزار میلیارد تومان نیز از محل مالیات واگذاری دارایی های دولتی به عنوان درآمد مالیاتی پیش بینی شده است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۷ در ادامه با اشاره به دیگر مصوبات این کمیسیون در بخش درآمدی لایحه بودجه، اظهارداشت: به دولت اجازه داده شد مبلغ یک هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی جهت تکمیل فضاهای آموزشی وزارت آموزش و پرورش منتشر کند.
وی افزود: همچنین مصوب شد از ابتدای سال ۹۷ کلیه منابع درآمدی وزارت آموزش و پرورش و ادارات کل آموزش و پرورش استان ها به صورت اختصاصی محسوب شده و زیر نظر شورای آموزش و پرورش هزینه شود.
یوسف نژاد گفت: همچنین کمیسیون مصوب کرد به منظور تسریع در جذب تسهیلات مصوب از بانک های توسعه ای، نظیر بانک توسعه اسلامی، دستگاه های استفاده کننده از تسهیلات مذکور مجازند پس از موافقت سازمان برنامه و بودجه خارج از سقف اعتبارات ردیف ها، نسبت به هزینه کرد این اعتبارات طبق اسناد مبادله ای اقدام کنند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه همچنین درباره اظهارات روز گذشته رئیس جمهور درباره افزایش مبلغ وام ازدواج از ۱۰ میلیون به ۱۵ میلیون تومان گفت: آنچه دولت در لایحه بودجه و در بند «و» تبصره ۱۶ پیشنهاد کرده، عدد ۱۰ میلیون تومان برای وام ازدواج است اما افزایش این عدد از اختیارات دولت است و نیاز به مصوبه مجلس ندارد و از محل سپرده های در اختیار بانکها تامین می شود و مسئولیت نظارت بر آن نیز بر عهده بانک مرکزی است.
وی با بیان اینکه نظر کمیسیون تلفیق نسبت به افزایش مبلغ وام ازدواج مثبت است، تصریح کرد: اگر حرف روز گذشته رئیس جمهور به معنی تکمیل و اصلاح پیشنهاد قبلیشان در لایحه بودجه باشد، باید اصلاحیه ارائه دهند وگرنه به طور کلی از باب اختیار دولت امکان افزایش این مبلغ وجود دارد.
نظر شما