فلسفه دفع بلایا و آفات از مهدی یاوران/چگونه مشمول دعای خیر امام زمان(عج) شویم؟

خبرگزاری شبستان: یکی از نیازهای مهم و سازنده هر شیعه، بهره مندی از دعای خیر امام عصر(عج) است، کسی که حجت زمان است و دعای او به درگاه خداوند متعال مستجاب می شود؛ لذا دعا برای تعجیل در فرج و حرکت در مسیر رضایت ایشان، ما را مشمول دعای شان می کند.

به گزارش خبرنگار مهدویت و غدیر خبرگزاری شبستان، در فرهنگ دینی؛ خانه و خانواده، هسته مرکزی اجتماع و مهمترین پایگاه تربیت و از مهمترین نهادهای انسان سازی به شمار می رود. نقش خانه و خانواده در صالح سازی، سالم سازی، مصلح پروری و نشر فضیلت ها، نقش انحصاری و بی بدیل است و از جمله مهمترین رسالت های دینی ما، ضمن مراقبت از خود، خودسازی و اصلاح فردی، توجه به کانون خانواده، استحکام بخشی و اصلاح گری نسبت به آن است تا از این طریق، خود و خانواده خویش را برای درک حرکت جهانی مهدوی آماده سازیم. حرکت در جهت تشکیل خانواده های مهدوی و تبدیل خانه ها به کانون تربیت محبان اهل بیت(ع) در برابر هجوم همه جانبه فرهنگی دشمن، امری لازم و بسیار مهم است، بدین منظور، سلسله گفت وگوهایی را با حجت الاسلام و المسلمین مهدی نیلی پور، مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) استان اصفهان و مولف کتاب «خانواده مهدوی» داشته ایم که در ادامه نهمین شماره آن را می خوانید:

 

 

حجت الاسلام و المسلمین مهدی نیلی پور، مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) استان اصفهان با بیان اینکه «امام محوری» شرط لازم خانواده مهدوی است، اظهار کرد: معرفی انسان کامل به بشریت، از جمله جلوه های لطف و رحمت الهی است تا از این رهگذر انسان ها با دستیابی به الگوی بندگی، راه هدایت، کمال و تربیت را بیابند و به سوی تعالی گام بردارند، نقش امام در زندگی انسان، نقشی سرنوشت ساز، در راه یابی، هدف یابی، روش یابی و انتخاب سبک زندگی الهی است.

 

وی اضافه کرد: امام محوری در زندگی به معنای راهنماشناسی، الگویابی و الگوبرداری از شخصیت امام در حوزه فردی، خانوادگی و اجتماعی است که این محوریت، در تنظیم حقوق متقابل آحاد بشر، پاک زیستی و معنویت گرایی نقش بسزایی دارد.

 

آثار مهدوی باوری و مهدوی یاوری در خانواده

نیلی پور با اشاره به فواید و آثار مهدوی باوری و مهدوی یاوری در خانواده بیان کرد: اعتقاد و باور و معرفت و محبت به امام زمان(عج) از نظر فردی، خانوادگی و اجتماعی دارای تاثیرات مثبت فراوانی است که شناخت این آثار موجب افزایش دلبستگی و تشویق بیشتر در جهت تقویت مبانی ولایی انسان در محیط خانواده و روابط خانوادگی و تربیت فرزندان خواهد شد.

 

مولف «خانواده مهدوی» با اشاره به اینکه وجود حامی معنوی اولین ثمره مهدی باوری در خانواده است، گفت: از سلسله نیازهای انسان، نیاز به معنویت و نورانیت باطن است، در این راستا یکی از نیازهای آدمی، نیاز به حامی معنوی، پدر روحانی و ارتباط ملکوتی با انسان های عرشی است.

 

وی با بیان اینکه خانواده های مهدی باور به زیباترین شکل ممکن می توانند از وجود مقدس امام مهدی(عج) به عنوان پدری معنوی و حامی روحانی خود بهره مند شوند، تصریح کرد: امیرالمومنین امام علی(ع) در توصیف شخصیت «امام» می فرماید: «فالامام ... الْأَبُ الشَّفِیقُ مَفْزَعُ الْعِبَادِ فِی الدَّوَاهِی ...؛ امام، پدری مهربان و پناهگاه بندگان در مصائب، سختی ها و گرفتاری هاست» و امام زمان (عج) نیز خطاب به شیخ مفید می فرمایند: «إِنَّا غَيْرُ مُهمِلِينَ لِمُرَاعَاتِكُم وَ لَا نَاسِينَ لِذِكْرِكُم ... ؛ همانا، ما از رعايت حـال شما كوتاهى نمى كنيم و شما را از ياد نمى بريم».

 

نیلی پور با اشاره به اینکه وجود ناظر اخلاقی و دینی، دومین ثمره مهدی باوری در خانواده ها است، گفت: در یک جامعه آرمانی و اسلامی اصل: «أَلَمْ یَعْلَم بِأَنَّ اللَّهَ یَرَى» کاربرد ویژه ای دارد که باعث نگهداری خویشتن و مراقبت های ویژه فردی برای هر کسی می شود.

 

مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) اصفهان اضافه کرد: خانواده های مهدی باور و مهدی یاور به یک احساس زیبای دیگری نیز می رسند و آن احساس نظارت مستقیم امام عصر (عج) بر زندگی و اعمال و رفتار آنهاست زیرا براساس عقاید دینی ما، امام، ناظر بر اعمال ماست و در قرآن هم داریم : «وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ؛ بگو عمل کنید که خداوند و رسول او و مومنان (امامان) اعمال شما را می بینند» و امام زمان (عج) نیز در نامه ای خطاب به شیخ مفید می فرمایند: «فَاِناّ نُحیطُ عِلماً بِاَنبائِکُم وَلا یَعزُبُ عَنّا شِیءٌ مِن اَخبارِکُم؛ ما بر اخبار و احوال شما آگاهیم و هیچ چیز از اوضاع شما بر ما پوشیده نمی ماند».

 

 

بهره مندی خانواده مهدوی از دعای خیر امام زمان (عج)

وی بهره مندی از دعای خیر امام زمان (عج) را سومین ثمره مهدی باوری در خانواده دانست و تاکید کرد: یکی از نیازهای مهم و سازنده هر شیعه، بهره مندی از دعای خیر امام عصر(عج) است، کسی که حجت زمان است و دعای او به درگاه خداوند متعال مستجاب می شود، براساس روایات، همواره به یاد آن حضرت(عج) بودن، دعا کردن برای تعجیل در فرج ایشان و حرکت در مسیر رضایت آن امام غایب، ما را مشمول دعاهای خیر ایشان می کند.

 

نیلی پور اضافه کرد: امام زمان (عج) در نامه خود به شیخ مفید می فرمایند: «لِأَنَّنَا مِنْ وَرَاءِ حِفْظِهِمْ بِالدُّعَاءِ الَّذِي لَا يُحْجَبُ عَنْ مَلِكِ الْأَرْضِ وَالسَّمَاءِ، فَلْيَطْمَئِنَّ بِذَلِكَ مِنْ أَوْلِيَائِنَا الْقُلُوبُ وَلِيَثِقُوا بِالْكِفَايَةِ مِنْهُ وَإِنْ رَاعَتْهُمْ بِهِمُ الْخُطُوبُ؛ چرا که ما مومنان شایسته کردار را با نیایش و دعایی که از فرمانروای آسمانها و زمین پوشیده نمی ماند، حفاظت و نگهداری می کنیم. بنابراین، قلبهای دوستان ما به دعای ما به بارگاه الهی، آرامش و اطمینان یابد و به کفایت آن آسوده خاطر باشند. گرچه درگیری های هراس انگیز، آنان را به دلهره افکند.»

 

مولف «خانواده مهدوی» با اشاره به اینکه چهارمین ثمره رعایت موازین مهدوی درخانواده، قرار گرفتن سیره امام عصر(عج) به عنوان الگو و روش است، گفت: از نیازهای تربیتی انسان در مسیر رشد و تکامل، نیاز به الگو و مدل برای الگوگیری و الگوپردازی است، در همین راستا خانواده های امام زمانی، دارای برترین الگو و زیباترین مدل انسانی هستند، آنان از عظیم ترین پشتوانه تربیتی برخوردارند و با شناخت و تاسی به سیره عملی امام عصر(عج) از امکان رشد و ترقی بسیار بالایی برخوردارند.

 

وی ادامه داد: سیره حضرت مهدی (عج) در ابعاد گوناگونی همچون سیرت دینی، سیرت خلقی، سیرت عملی، سیرت انقلابی، سیرت تربیتی، سیرت مالی، سیرت اصلاحی و سیرت قضایی قابل بحث و بررسی است و خانواده های مهدوی باور با الهام گیری از این سیره ها، به امام خویش اقتدا می کنند.

 

دفع بلاها و آفات، ثمره مهدی باوریِ خانواده

نیلی پور دفع بلاها و آفات را پنجمین ثمره مهدی باوری در خانواده برشمرد و ابراز کرد: زندگی شیرین و استمرار حیات انسان به دو عامل اساسی وابسته است؛ وجود نعمت های الهی و بهره مندی مستمر از آنها و مصونیت از بلاها و آفات در زندگی که ما معمولا نسبت به هر دو عامل بی خبر و غافلیم، اما عده ای خواص با بهره مندی از هوشیاری و آگاهی خاص در برابر نعمت های الهی شکرگزارند، همواره متذکر نعمت ها بوده و استمرار و فزونی آنها را از خدا طلب می کنند.

 

مدیر بنیاد فرهنگی مهدی موعود(عج) اصفهان با اشاره به اینکه درخصوص دفع بلا و مصونیت از آفات حتی خواص هم بی توجه هستند، گفت: امام حسین(ع) در روز عرفه در مورد دفع خطرات و آفات از زندگی انسان ها فرمودند: «وَ عَظُمَتْ آلاَؤُكَ‏ فَأَيُّ نِعَمِكَ يَا إِلَهِي أُحْصِي عَدَداً وَ ذِكْراً أَمْ أَيُّ عَطَايَاكَ أَقُومُ بِهَا شُكْراًوَ هِيَ يَا رَبِّ أَكْثَرُ  مِنْ أَنْ يُحْصِيَهَا الْعَادُّونَ أَوْ يَبْلُغَ عِلْماً بِهَا الْحَافِظُونَ‏ثُمَّ مَا صَرَفْتَ وَ دَرَأْتَ عَنِّي اللَّهُمَّ مِنَ الضُّرِّ وَ الضَّرَّاءِ أَكْثَرُ مِمَّا ظَهَرَ لِي مِنَ الْعَافِيَةِ وَ السَّرَّاءِ ...؛ و نعمتهايت بزرگ است، پروردگارا چه نوع از نعمت هاى بى ‏حسابت به ذكر و شمار توان آورد كدام يك از عطاهايت را به وظيفه شكرش قيام توان كرد؟ در صورتى كه نعمتت بيش از آن است كه حساب دانان بشمار آرند يا حافظان به آن دانا شوند. بار پروردگارا آن رنج و زيانها را كه از من به مرحمتت دفع كردى بيش از آن همه نعمت و عافيت است كه به ظاهر مشاهده مى ‏كنم».

 

وی خاطرنشان کرد: براساس این دعا معلوم می شود، یکی از الطاف خفیه الهی بر مومنان دفع بلاها و آسیب هاست، که از برکات وجودی امام عصر(عج) نیز به شمار می رود، چنان که خانواده مهدوی به خاطر ارتباط بیشتر با امام عصر(عج) مورد عنایت ویژه آن حضرت(عج) قرار می گیرند و همه خطرات زمینی و آسمانی با دعای خاص حضرت(عج) از آنان مرتفع می شود.

 

*براساس این گزارش، در دهمین شماره از این سلسله گفت وگوها پیرامون همسان سازی و همانند سازی فرهنگ خانواده با فرهنگ و آرمان مهدویت، صحبت می شود.

کد خبر 681504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha