خبرگزاری شبستان-کرمان
«تا چشمانداز را برای خود تعریف نکنیم، هیچ کار درستی صورت نخواهد گرفت - همهاش روزمرّگی است - بعد از آن که تعریف کردیم، اگر برنامهریزی نکنیم، کارِ بی برنامه به سامان نخواهد رسید. بعد از آنکه برنامهریزی کردیم، اگر همت نکنیم، حرکت نکنیم، ذهن و عضلات و جسم خود را به تعب نیندازیم و راه نیفتیم، به مقصد نخواهیم رسید؛ اینها لازم است.» ( مقام معظم رهبری، ۱۳۸۳/۰۴/۱۷)
امروزه «روزمرگی» درد بزرگ بسیاری از ما و اطرافیان است؛ آفتی که چه بسیار از نیروهای سرشار و استعدادهای بزرگ را هدر می دهد و آدمی را گاه تا افسردگی پیش می برد؛ مقام معظم رهبری در این فرمایش کوتاه اما بسیار سودمند خود، نکته مهمی را مورد اشاره قرار دادند و آن داشتن چشم انداز در زندگی است؛ وقتی چشم انداز نباشد و هدفی پیش روی انسان قرار نگیرد مانند تیراندازی است که تیرها را بی هدف و بدون نشانه گیری شلیک می کند و این نتیجه ای جزء هدررفت امکانات و در نهایت خستگی روح و به تبع آن فرسایش جسم، چیزی به دنبال ندارد.
در اینجا بی مناسبت نیست برای شرح بیشتر این مطلب به بخشی از موضوع «عمل و بحران های عمل» برگرفته از «نامه های بلوغ» استاد مرحوم علی صفایی حائری اشاره شود که در صفحه ۱۶۹ این کتاب آمده است.
«کسی که طرح ندارد و پیش بینی ندارد و برنامه ندارد، نه از امکانات خود بهره مند می شود که بی حساب و کتاب خراب کاری و دوباره کاری و کندکاری حتمی است و نه از طرح و نقشه نقشه دارها و برنامه ریزها ایمن می ماند؛ که آنها برای صدای تو، برای موی تو، برای اندام تو، برای هوش تو، برای مهربانی و ارتباط گرم تو حساب باز می کنند؛ و از تو، بدون اطلاع تو بهره برمی دارند.
و به خاطر بهره برداری مطمئن تو را ذلیل و اسیر می سازند و در بند می اندازند و به گرو می گیرند؛ حال با وعده و وعید و یا تعریف و تشویق و یا شیطنت و دسیسه و یا باندها و دست های پنهان و آشکار و تا چشم باز کنی فرورفته ای و گرفتار شده ای و راه بازگشت هم نداری. این شیطان های تجربه دار برای بهره برداری از گوسفندهای آشنا، آن ها را با یکدیگر و با چوپان و با آغل ها و پناهگاه ها بیگانه می کنند و از هم می رمانند و از هم می پاشند و در تنهایی و آوارگی است که به راحتی به خواسته های پلید خود دست می یابند.
فقط، تو با بصیرت و آگاهی و با طرح و برنامه ریزی از تمامی این خطرها و شیطنت ها نجات می یابی و حتی از این شیاطین بهره می گیری؛ که شیطان در طرح الهی مفید است و دشمن برای تو، که ضعف ها و قدرت های خودت و او را می شناسی کارساز است. مبارزان بیدار، حتی از دشمن و با دست او به مقاصد خود راه می یابند.»
نظر شما