به گزارش خبرنگار شبستان، سردار محمدرضا رادان، رییس مرکز مطالعات راهبردی نیروی انتظامی امروز در نشست خبری نخستین همایش ملی ناجا و تمدن نوین اسلامی گفت: مرکز مطالعات راهبردی نیروی انتظامی در سال 94 راه اندازی شد و با فرمان مقام معظم رهبری این مرکز شکل گرفت و تقریبا در بین نیروهای مسلح، جوان ترین مرکز، مرکز مطالعات نیروی انتظامی است.
وی با بیان اینکه مرکز مطالعات راهبردی ناجا امروز یکی از فعال ترین و به روزترین مرکز می باشد، تصریح کرد: ما در این مرکز دو کارویژه و مهم را در دستور کار خود قرار دادیم که این کارویژه جدا از ماموریت ها و کارهای روتین نیروی انتظامی است که یکی از این کارویژه ها ،معماری ناجای آینده است و دومین کارویژه این است که با چه رویکردی این معماری انجام شود و آن پلیس با چه روشی شکل بگیرد.
سردار رادان با بیان اینکه مقام معظم رهبری مراحل انقلاب اسلامی را به پنج مرحله تقسیم کردند بیان کرد: انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، کشور یا جامعه اسلامی و پنجمین مرحله تمدن نوین اسلامی است لذا ما برای اینکه بتوانیم معماری ناجای آینده را شکل بدهیم، بایستی بدانیم که با چه رویکردی، با چه افقی و با چه شرایطی بایستی این معماری صورت بگیرد و پلیسی که در آن معماری جا می گیرد بایستی چه مشخصاتی داشته باشد، برای اینکه بتوانیم این مشخصات را کشف کنیم می بایست افق و رویکرد خود را مشخص می کردیم به واسطه اینکه بتوانیم در گذر از هر مرحله را تعریف کنیم.
وی ادامه داد: به همین واسطه ما رویکرد خود را تمدن نوین اسلامی قرار دادیم، یعنی افقی که ناجا می خواهد در تمدن جمهوری اسلامی در آن نقش داشته باشد لذا از همان سال 94 کارهای مطالعاتی و تحقیق های مختلف ناجا در دستور کار قرار گرفت.
بنابراین در یک تلاش چندساله توانستیم ،نخبگان موجود در ناجا را شناسایی و این ارتباط را به یک همکاری مداوم و پی در پی تبدیل کنیم.
رییس مرکز راهبردی ناجا خاطرنشان کرد: از این جهت اتفاقات بسیار خوبی هم رقم خورد، ما اندیشمندانی را شناسایی کردیم که وجودشان در جامعه وجود، پربرکتی است و تحقیقاتی که آنها انجام دادند، ذخایری است که اگر بتوانیم به موقع ،بهنگام و درست از آنها استفاده کنیم ،قطعا می تواند در معماری آینده ناجا نقش موثری داشته باشد.
وی گفت: گذر از هر مرحله به مرحله بعدی در گروی الزاماتی است، تولید فکر و علم و پرورش نیروی انسانی از لوازم مهم حرکت تمدن هستند،همچنین نظام سازی و تعالی الگوی مدیریت و نیز اصلاح و بهبود زندگی و سبک رفتار اجتماعی دو الزام کارکردی هستند که دستیابی به تمدن نوین اسلامی با آنها معنا می یابد البته هر یک از این الزامات ویژگی های ارزشی و محتوایی مهمی دارند که در دیدگاه های حضرت آقا بر آن تاکید شده است.
رییس مرکز مطالعات راهبردی نیروی انتظامی در ادامه بیان کرد: بر اساس نظریه تمدنی مقام معظم رهبری حرکت تکاملی انقلاب اسلامی در گروی رویکرد تمدنی و محقق ساختن الزامات مهم و راهبردی پیشرفته است از این رو جا دارد مراکز و شخصیت های علمی و فکری کشور به بررسی و تبیین این اندیشه ها و دیدگاه ها به عنوان یک مبحث علمی پرداخته و درباره چگونگی کاربست آن در آموزه های مختلف معماری نظام کارگزاری به پژوهش های کاربردی مبادرت ورزند.
وی در ادامه تصریح کرد: یکی از عرصه های بسیار مهم در این رابطه مقوله نظم و امنیت و نیروی انتظامی به عنوان نهاد تمدن ساز و بر ساختن آن در رویکرد تمدنی است.
سردار رادان خاطرنشان کرد: تمام آن چیزهایی که در تولید فکر و علم بایستی به ما کمک بکند، جمع آوری شد و اکنون بالغ بر 360 چکیده و 200 مقاله به دست ما رسیده،این مقالات داوری و امتیازدهی شدند و در همایش برترین ها معرفی خواهند شد.
رییس مرکز مطالعات راهبردی نیروی انتظامی گفت: نکته مهم دیگر این است که اگر ما به دنبال معماری ناجای آینده بودیم به این واسطه بود که بتوانیم در افق های مختلف ناجا را ناجای مدرن و ناجای پاسخگو و ناجایی که بتواند با جامعه ارتباط درست، منطقی و بهنگام بگیرد، آماده بکنیم.
وی ادامه داد: ناجا یکی از سازمان هایی است که بیشترین ارتباط را با مردم دارد و غیر از اینکه مسلح است، اقدامات و کارکردهای اجتماعی بسیار فراوانی دارد که این کارکردها در بسیاری مواقع بر دارندگی سلاح شان غلبه می کند به همین دلیل این سازمان نمی تواند در زمان خودش محدود، محصور و محکوم به آن زمان شود سوال اینجاست چرا نمی تواند؟ برای اینکه جامعه در زمان خودش محدود، محصور و محکوم نیست به دلیل اینکه جامعه امروز با گذشت زمان تغیر می کند.
سردار رادان افزود: این سازمان باید بتواند مطالبات را در بین مردم آماده کند و از این جهت بایستی رویکرد خودمان را مشخص کنیم تا مشخص شود رویکرد ما در قبال مردم چگونه است.
وی گفت: مرکز مطالعات راهبردی ناجا در راستای توسعه مفهومی و گسترش ادبیات راهبردی و گفتمان سازی تمدن نوین اسلامی و بسترسازی نظری برای معماری ناجای آینده با بهره گیری از دیدگاه های علمی صاحب نظران حوزوی، دانشگاهی و امنیتی، انتظامی اقدام به برگزاری اولین همایش ملی ناجا و تمدن نوین اسلامی کرده است.
رییس مرکز مطالعات راهبردی نیروی انتظامی از برگزاری همایش ناجا و تمدن نوین اسلامی چهارشنبه 27 دی خبر داد و گفت: این همایش با حضور اندیشمندان و پژوهشگران حوزوی، دانشگاهی، مدیران و فرماندهان کشوری و لشکری در مرکز مجتمع غدیر دانشگاه علوم انتظامی برگزار می شود.
وی مبانی نظری و رویکردها، تمدن نوین اسلامی در اندیشه انقلاب اسلامی و ناجا و رویکرد تمدنی، چالش ها، راهبردها و الزامات را از جمله محورهای این همایش برشمرد و افزود: در پی رسیدن به این هدف مرکز مطالعات راهبردی ناجا با همکاری مراکز دانشگاهی و حوزوی و جلب نظر اندیشمندان و پژوهشگران، تعداد کثیری از دیدگاه ها و نقطه نظرات علمی در قالب مقالات گوناگون واصل گردید. در فرایند ارزیابی کمیته علمی و داوران همایش قرار گرفت.
رییس مرکز مطالعات راهبردی ناجا با بیان اینکه نیروی انتظامی مولود انقلاب اسلامی است که موجودیت خود را در منظومه و نظام معنایی اندیشه انقلاب اسلامی و نظام ولایی قابل تبیین می داند، تصریح کرد: این گونه همایش ها در عمق بخشی هویت انسانی، سازمان و تفکر ناجا و تقویت نظام معانی و معرفتی مبتنی بر طراز نوین اسلامی موثر است.
وی با اشاره به اهداف برگزاری همایش ملی ناجا و تمدن نوین اسلامی تصریح کرد: گسترش ادبیات راهبردی، گسترش تمدن نوین اسلامی، بهره گیری از دیدگاه های علمی صاحب نظران حوزه و دانشگاه، ایجاد شبکه نخبگانی از جمله اهداف مهم برگزاری این همایش است.
وی ادامه داد: در واقع نیروی انسانی شاغل در نیروی انتظامی با توجه به مبانی و فلسفه و نقش ناجا در طراز انقلابی تمدنی خود را ارزیابی کرده و روند سازمانی و تفکر راهبردی جهادی به سمتی رهنمون می شود که ناجا یک نهادی است که برای خود در راستای تمدن سازی به عنوان مجاهدی مسئول و یار مهربان نظام مردم سالار نقش قایل است.
وی گفت: ما اکنون در مرحله سوم انقلاب ،یعنی دولت اسلامی قرار داریم، قطع به یقین اگر یک مأمور ماموریت خود را به خوبی انجام دهد، یک مجاهد اسلامی است چرا که ناجا به گونه ای عمل می کند که مجاهد ،مسئول هم هست. به گفته حضرت آقا ناجا اکنون با اقداماتی که انجام می دهد یک مجاهد فی سبیل الله است
وی گفت: ما اکنون نیز مامور مسئول در جامعه داریم اما در آینده می خواهیم مامور مسئول مان مجاهد مسئول هم باشد یعنی نگاه به جامعه، خانواده و سازمانش از جنس مجاهدت است.
وی با بیان اینکه جنس مجاهد سواد نیست، گفت: همه رزمندگان ما در زمان جنگ مجاهد فی سبیل الله بودند، مجاهد لازم نیست ،سواد آنچنانی داشته باشد، نفس کارش این گونه است که باور و اعتقاد به کارش داشته باشد و جنس کار را از حد ماموریت به حد ایثار برساند.
سردار رادان تاکید کرد: اگر در جامعه مطالبه سازی صحیح صورت بگیرد، اقدامات هم خود به خود بهتر انجام می شود. مشکل زمانی ایجاد می شود ،پاسخ هایی که به مطالبه سازی ها داده می شود ،پاسخ درستی نیست.
وی با بیان اینکه سازمان هایی که بخواهند در جای خود درجا بزنند در آینده موفق نخواهند بود، اظهار کرد: ضمن اینکه وقتی شما به افق ناجا نگاه می کنید ،همه بایستی جامعه اسلامی باشند، پلیس هم باید اسلامی باشد.
رییس مطالعات راهبردی ناجا با بیان اینکه من همواره به وجود بچه های نیروی انتظامی افتخار می کنم، بیان کرد: من در ماموریت هایی که با آنها بودم به وجودشان افتخار می کنم، اینها مامورانی کم توقع و پرکار هستند و در رسته های مختلف به وضوح عمل می کنند. من در مواقع مختلف جلوه های ویژه ای از ماموران ناجا دیدم که در جبهه نیز مشاهده کردم، آنها جلوه های ویژه ای را در بحران های مختلف نیروی انتظامی ایجاد کردند.
نظر شما