فرزام اردلان، متخصص حقوق بین الملل و تجارت در گفتوگو با خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان در مورد حادثه سانچی و اینکه آیا چین در این حادثه مقصر است یا خیر، گفت: در بررسی این حادثه ابتدا باید ببینیم که مالکیت کشتی به چه کسی تعلق دارد، بر اساس شواهدی که اعلام شده است گفته شده این کشتی اجاره بوده و مالکیت آن با کشوری است که کشتی را در اختیار ایران قرار داده است، به همین جهت در بحث حقوق و منافع همه چیز به صاحب کشتی مربوط می شود.
وی افزود: اما اینکه مقصر حادثه چه کشوری است هنوز گزارشی در مورد علت حادثه در جراید منتشر نشده و سند رسمی در این زمینه منعکس نشده است.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که آیا دولت چین در این زمینه مقصر است یا خیر، گفت: باید بگوییم بله زیرا این تصادم در حوزه آبی و مرزی کشور چین واقع شده و اگر از موضوع تصادم بگذریم در بحث جلوگیری از آسیب، ضرر و زیان؛ هر کشور و صاحب هر پرچمی در محدوده آبی کشور دیگر اتفاقی برایش بیفتد آن کشور باید پاسخگو باشد و از این جهت کشور چین باید پاسخگو باشد.
عضو شورای عالی وکلای قوه قضاییه ادامه داد: اما در مورد اینکه قصور و کوتاهی با چه کسی است این موضوع مستلزم بررسی کارشناسی های خاصی است که باید در مورد خود سانحه انجام شود اما از این باب که این حادثه گسترده تر و بدتر شده است و در حوزه آبی چین بوده است می توان این موضوع را متوجه چین دانست و از این باب که کشور چین نتوانسته است از خسارت بیشتر جلوگیری کن. در حال حاضر نمی توانیم به صورت دقیق در مورد این حادثه اظهارنظر کنیم و باید علت حادثه از لحاظ کنوانسیون های بین المللی مورد بررسی قرار گیرد.
این وکیل پایه یک دادگستری با بیان اینکه چندین کشور در واقعه سانچی درگیر هستند، تصریح کرد: حتی در مورد اینکه این حادثه دقیقا در مرز آبی چین بوده است نیز باید بررسی کاملی ارایه شود و هنوز مستندات قطعی در اختیار هیچ حقوقدانی قرار نگرفته است. این کشتی متعلق به کشور پاناما بوده که در اجاره شرکت نفت ایران قرار داشته است.
نظر شما