به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، دكتر سیدحسن هاشمی در حاشیه بيست و سومين جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی، گفت: امروز از تعدادی از بهترین اساتید کشور تقدیر شد و بايد گفت جشنواره رازی هر سال پربارتر از سال قبل برگزار میشود.
وزير بهداشت افزود: با وجوداينكه کمتر از ۵ درصد دانشجویان کشور در وزارت بهداشت است، اما ۴۰ درصد علم را تولید می كنيم و این موضوع نه به توانمندي مديريتي ما بلكه به استعداد افرادی بستگی دارد که امروز در اين مراسم شاهد توجه به اين افراد هستيم.
دكتر هاشمي تصريح كرد: درمورد اینکه چقدر پژوهش ها بومی محور است؛ می توان گفت که در کل کشور در این حوزه موفق نیستیم و براي اصلاح آن باید سفارش محور باشیم و دستگاه های اجرایی و به ویژه دستگاه های دولتی برای حل مسائل و مشکلات باید از دانشگاه های کشور درخواست پژوهش کنند که متاسفانه این اتفاق در کشور نمي افتد و ما بیشتر مشغول رقابت در صحنه های بین المللی با دانشمندان کشورهای دیگر هستیم.
دکتر هاشمی ادامه داد: راه حل این است که در حوزه داخلی، مساله محور باشیم و به محققین کشور مراجعه کنیم مثلا اگر در صنعت یا کشاورزی یا پزشکی مشکلی وجود دارد، اعتباری را در نظر بگیرند و در عین حال محقق نیز متوجه شود که به نتیجه تحقیق او احترام گذاشته می شود، در این صورت، تحقیقات، مساله محور خواهد شد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: نسبت محققینی که در حوزه بومی کار می کنند، کم نیست، اما به طور کلی می توان گفت که راه حل این است که مساله طرح شود و از محققین خواسته شود که آن را حل کنند و در برابر آن، حمايت هايي انجام دهند.
دکتر هاشمی بیان کرد: درست است که در صحنه های بین المللی خیلی خوب هستیم، اما در صحنه داخلی می توانیم خیلی از تحقیقات را بومی کنیم و فقط به این فکر نکنیم که از نظر جهانی در چه جایگاهی قرار گرفتیم و این موضوع ملاک ارزیابی نباشد.
وزیر بهداشت در خصوص علت کمبود بودجه تحقیقات و پژوهش، توضیح داد: علت این است که حرف می زنیم، اما اعتقاد نداریم. اگر به علم و دانش، تجربه بین المللی و تجربه محققین ملی، ايمان وجود داشته باشد، برای آن هزینه میکنیم، متاسفانه بیشتر از آن که فکر کنیم، می دویم و برای این است که خیلی پیشر فت نمی کنیم، این مشکل در کشورهای اسلامی یک بلاست و ما نیز از آن بینصیب نیستیم.
دکتر هاشمی افزود: باید برای علم در تراز خودش اهمیت قائل باشیم، یکی از جاهایی که این اهمیت نمود پیدا می کند، بودجه کشور است. این مهم هم در مصوبات، هم بیانات مقام معظم رهبری و رییس جمهور وجود دارد که متاسفانه این تاکیدات روی کاغذ مانده است و در عمل کاری انجام نمی شود.
وزیربهداشت خاطرنشان کرد: باید به کشورهای اطراف نگاه کنیم که این میزان دانشمندان و محققین را ندارند و قابل مقایسه با ایران نیستند، اما بودجه پژوهشی بیشتری دارند. از طرفی باید به پیشرفته ترین کشورهای دنیا نیز توجه کنیم و اینکه چه سهمی از بودجه را در اختیار محققین قرار دادند تا به این موقعیت رسیدند. حتی بخش خصوصی نیز اعتبار و درآمد خود را صرف پژوهش و تحقیق میکند.
دکتر هاشمی تصریح کرد: البته هنوز فرصت وجود دارد، زیرا بودجه سال 97 هنوز در مجلس است و اگر مجلس بخواهد کاری انجام بدهد و مصلحت کلی کشور را مقدم بر همه مصلحت ها بداند، به حوزه پژوهش و درواقع برای تمام حوزه های آمورش عالی کشور توجه می کند.
خبرگزاری شبستان: وزير بهداشت با بيان اينكه در حوزه پژوهش های بومی موفق نیستیم، اظهارداشت: متاسفانه ما بیشتر مشغول رقابت در صحنه های بین المللی با دانشمندان کشورهای دیگر هستیم.
کد خبر 682601
نظر شما