اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی مسئولیت خود را در مقابل چالش‌های پیش‌روی زنان در جهان اسلام ایفا کند

خبرگزاری شبستان:نماینده ایران در هفتمین نشست نمایندگان زن اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی گفت: امیدواریم این اتحادیه با اتخاذ سیاست‌های موثر، مسئولیت خود را در مقابل چالش‌های پیش‌‌روی زنان در جهان اسلام به نحو شایسته ایفا کند.


به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، فاطمه ذوالقدر، نماينده ايران در هفتيمن نشست نمايندگان زن اتحاديه مجالس كشورهاي اسلامي كه عصر روز دوشنبه برگزار شد گفت:‌ جمهوری اسلامی ایران از بدو تاسیس، اهمیت ویژه‌ای برای مشارکت زنان در فعالیت‌های اجتماعی قائل شده و آنان را به حضور فعال در مناصب مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ترغیب کرده است.


وي اظهار كرد: در پارلمان ایران،با بر تمرکز در بعد قانونگذاری و نظارت به عنوان دو وظیفه اصلی مجلس تلاش کرده‌ایم تا با هرگونه تبعیض منفی علیه زنان مبارزه کرده و قوانینی را در راستای تسهیل توانمندسازی زنان و ایجاد فرصت‌های برابر برای آنها تصویب کنیم.


وي بيان كرد:‌ ایجاد و توسعه زیرساخت‌هایی نظیر فرصت‌‌های برابر آموزشی و دسترسی به بهداشت باعث شده است که وضعیت زنان کشور من تحولی جدی و رو به پیشرفت را شاهد باشد. افزایش تقریبا دو برابری تعداد نمایندگان زن در پارلمان ایران در آخرین دوره انتخابات مجلس نشان از به ثمر نشستن تلاش‌ها در حوزه‌های مختلف توانمندسازی زنان از جمله در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، مدنی و سیاسی دارد.

وی ادامه داد: پنج برابر شدن تعداد زنان در فعالیت‌های بخش خصوصی و نیز نامزدی 17 هزار و 850 هزار نفر برای انتخابات شورای شهر و روستا در سال 2017 خود دستاوردی مهم در حوزه زنان محسوب می‌شود.


ذوالقدر با بیان اینکه تعداد شش هزار و 96 زن در شوراهای شهر و روستا نیز فعال هستند که بسیاری از آنان را جوانانی تشکیل می‌دهند که با تجربه مدیریت محلی، امکان شبکه‌سازی و آمادگی برای حضور در مناصب تصمیم‌سازی در سطح ملی از جمله مناصب انتخابی و انتصابی را پیدا می‌کنند، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران تلاش‌های قابل توجهی انجام داده که مشارکت زنان را در فرآیندهای سیاسی مانند انتخابات پارلمان، شوراهای شهر و روستا، احزاب سیاسی و انتصاب در سطوح مختلف تصمیم‌سازی را تقویت کند. تصدی حدود 20 درصد از   مناصب قانونگذاری، مسندهای سیاست‌گذاری و مدیریت‌‌های اجرایی توسط زنان و حضور 817 زن به عنوان مشاوران امور بانوان در دستگاه‌های اجرایی کشور نمونه‌ای از تلاش روزافزون برای حضور زنان تحصیل کرده در جایگاه تصمیم‌سازی است.

نماینده ایران در هفتمین نشست نمایندگان زن اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی  تصریح کرد: اگرچه گروه تروریستی داعش و سایر گروه‌های تفکیری در عراق و سوریه شکست خوردند لاکن با پراکنده شدن باقیمانده‌های آنان در مناطق مختلف،‌ تهدید همچنان باقی است و در این میان زنان و دختران نه تنها هدف و قربانی خشونت‌های جنسی ساختار یافته و جنگی هستند بلکه در بسیاری از مناطق برای اهداف نظامی از آنها استفاده می‌شود. به باور ما برای ریشه‌کن کردن تروریسم ابتدا باید مفهوم این واژه تعریف شود و سپس به مبارزه با علل و ریشه‌‌های آن پرداخته شود، ریشه‌هایی که بسترساز قدرت‌های استکباری برای خلق گروه‌های جدید تروریستی می‌شود.


وي بیان اینکه امیدواریم اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی با اتخاذ سیاست‌های موثر، مسئولیت مهم خود را در مقابل چالش‌های پیش‌روی زنان و دختران در جهان اسلام به نحو شایسته‌ای ایفا کند و با اشتراک‌گذاری تجارب مفید به زنان مسلمان کمک کند تا به درک درستی از اثرات فعالیت‌های خود در فرآیندهای صلح و توسعه در جوامع‌شان دست پیدا کنند، گفت: در صورت تحقق چنین امری، می‌توان چشم‌انداز مثبتی از نقش زنان در تقویت صلح و توسعه در جوامع اسلامی ترسیم کرد و تغییرات مثبتی را در حوزه زنان در سطح ملی و اسلامی به عمل آورد.

کد خبر 682696

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha