لزوم تجدید نظر در ساختار شورای امنیت سازمان ملل مورد/از پایان ناآرامی های ایران خوشحالیم

خبرگزاری شبستان: رییس مجلس ترکیه از پایان مسالمت آمیز ناآرامی های ایران ابراز خرسندی کرد و گفت: در چند دفعه اخیر نیز شاهد بودیم که اعتراضاتی در ایران انجام شد ولی سخنان رئیس جمهور ایران در این زمینه مثبت بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، اسماعیل قهرمان رئیس مجلس ترکیه در سیزدهمین کنفرانس مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی گفت: شورای امنیت قطعنامه ای در مورد مسئله فلسطین صادر کرد ولی توسط آمریکا وتو شد که این موضوع نشان داد شورای امنیت سازمان ملل نمی تواند آلام جهانی را التیام بخشد و باید در ساختار شورای امنیت سازمان ملل متحد تجدیدنظر شود.

وی افزود: در مجمع عمومی سازمان ملل مصوبه ای وضع شد که نشان داد جهان بزرگ تر از چند کشور شورای امنیت است همچنین ادیان ابراهیمی نیز اقدام آمریکا در انتقال پایتخت رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.

قهرمان با اشاره به اوضاع مسلمانان روهینگیایی تاکید کرد: این مساله نیز بحرانی است و ترکیه وضعیت را پایش می کند و در این زمینه طرح ابتکاری ترکیه در سازمان ملل مورد بحث قرار گرفت و مسلمانان باید به سرزمین اصلی خود میانمار بازگردند که توافقی نیز بین بنگلادش و میانمار انجام شده است.

رئیس مجلس ترکیه با بیان اینکه سازمان های امدادرسانی و هلال احمر ترکیه از روهینگیایی های آواره حمایت می کنند و برای حل مشکل به دنبال چاره می گردند، ادامه داد: اقدامات کره شمالی نیز بسیار مهم است زیرا بدون توجه به قطعنامه ها و تحریم ها همچنان به آزمایش های هسته ای ادامه می دهد.

وی با تاکید بر این نکته که ترکیه مسائل بشردوستانه را به عنوان اساس سیاست خارجه خود قرار داده است، عنوان کرد: سه و نیم میلیون آواره سوری را ترکیه مورد پناه خود قرار داد تا آلام مردم سوریه التیام یابد و سیاست ما همواره درهای باز در خصوص مردم سوریه بوده است.


رییس مجلس ترکیه با بیان اینکه اردوغان با حمایت رؤسای جمهور ایران و روسیه از وحدت و ثبات سیاسی در عراق حمایت کرده است که این موضوع برای جهان نیز مهم است، افزود: ملت عراق توانسته در جنگ علیه داعش موفق شود و امیدواریم این کشور به صلح دائمی برسد و ترکیه نیز کمک های خود را به عراق ادامه می دهد.

وی اعلام کرد: ترکیه طرح های ابتکاری را برای صلح آماده کرده است و رئیس جمهور ترکیه با توجه به مسئولیتی که در سازمان همکاری اسلامی دارند، جلساتی را در خصوص میانجیگری بین کشورها برگزار کرده است، گفت: ترکیه به دنبال این است برای مقابله با بحران ظرفیت سازی کند.

رئیس مجلس ترکیه مسئله قبرس شمالی و قره باغ را هم از مسایلی دانست که مسلمانان باید به آن توجه کنند و یادآور شد: مردم قبرس شمالی این منطقه مورد تبعیض قرار گرفته اند و باید تلاش کرد تا صلح پایدار در جزیره قبرس ایجاد شود و باید از مسلمانان ترک تبار در قبرس حمایت شود از سویی دیگر هم با وجود همه تنش هایی که در منطقه وجود دارد اما نباید فراموش کنیم که اولویت همه کشورهای اسلامی فلسطین است و باید به آرمان فلسطین توجه داشته باشیم.


وی تنها کسی بود در این کنفرانس که به ناآرامی های اخیر ایران اشاره کرد و گفت: در چند دفعه اخیر نیز شاهد بودیم که اعتراضاتی در ایران انجام شد ولی سخنان رئیس جمهور ایران در این زمینه مثبت بود و خوشحالیم این اعتراضات به صورت مسالمت آمیزی پایان یافت.

رئیس مجلس ترکیه در پایان تاکید کرد: باید برای متوقف کردن اقدامات تروریست ها کشورها باید با یکدیگر همکاری کنند و برای مقابل با داعش و پ.ک.ک نیاز به همکاری کشورها با یکدیگر وجود دارد و همچنین باید تلاش کنیم تا اسلام هراسی در جهان پایان یابد.

کد خبر 682896

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha