به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ علي مويدي در ملاقات با معاون دبيركل كميسيون ملي مبارزه با مواد مخدر چين كه در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد، گفت: ایران و چین مشترکات زیادی دارند و هر دو داراي مرز مشترک با افغانستان و در معرض تهديد مواد مخدر هستند.
وي ادامه داد: ايران و چين و همه كشورهاي منطقه داراي دشمن مشترك مافياي مواد مخدر هستند كه هر روز براي نابودي سرمايه پوياي كشورها يعني جوانان در تلاش است.
اين مقام مسئول در ستاد با اشاره به وجود کشورهای فرامنطقهای و غربی در افغانستان گفت: وجود این کشورها نه تنها باعث کاهش مواد مخدر نشد بلکه هر روز شاهد افزایش چشمگیر آن هستیم، مقايسه توليد مواد مخدر در سالهاي 2002 و 2017 ميلادي گواه اين مطلب است.
مويدي ادامه داد: با توجه به افزایش موادمخدر در افغانستان و حجم تهديد آن در منطقه و همچنين براي دو كشور ايران و چين كه به دليل همجواري با افغانستان، تاثيرپذيري بيشتري از مواد مخدر و تهديدات آن دارند، تنها راه حل برون رفت از اين بحران، انجام كارهاي مشترك است.
وي بيان داشت: مواد مخدر معضلي جهاني است، از اين رو مبارزه با آن نيز نياز به همكاري همه كشورهاي جهان دارد كه متاسفانه اين احساس مسئوليت مشترك در همه كشورها وجود ندارد.
قائم مقام دبيركل ستاد گفت: تولید مواد افیونی در افغانستان با تروریسم پیوند خورده و حجم تهدید را برای کشورهاي منطقه دو چندان کرده است.
مويدي بيان داشت: کشورهای منطقه باید با همکاری مشترک، همدلی و همفکری خود را از این تهدید مصون دارند و با آن مقابله كنند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به قاچاق پيشسازها به كشور افغانستان گفت: تبدیل مواد سنتی به مواد مخدر پر خطر در افغانستان، تهدیدی برای کشورهای منطقه است و انتظار اين است كه چين كه از بزرگترين توليدكنندگان مواد شيميايي در دنيا است، موضوع مواد پیشساز و ترانزيت آن را به صورت هوشمندانه رصد و كنترل كند تا از توليد مواد پر خطر و افزايش حجم تهديد ناشي از آن در افغانستان جلوگيري شود.
مويدي گفت: ایران به عنوان کشوری که در خط مقدم مبارزه قرار گرفته، از تجارب خوبی در حوزههاي مقابله، پيشگيري و درمان برخوردار است، همچنين آمادگی داریم در کنترل پیشسازها تجربههای خود را در اختیار کشور چین قرار دهیم؛ چرا كه اراده ما توسعه هر چه بیشتر روابط با کشور دوست چین است.
همچنين دكتر پرويز افشار معاون كاهش تقاضا و توسعه مشاركتهاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر، اقدامات چين را در حوزههاي مقابله، پيشگيري و درمان بسيار خوب ارزيابي كرد و گفت: ايران و چين در بسياري از زمينهها با يكديگر همكاري دارند، در حوزه مبارزه با مواد مخدر نيز بيشك به دستاوردهاي خوبي خواهند رسيد.
وي افزود: در ايران 8500 مركز درمان اعتياد در 31 استان مشغول به فعاليت هستند كه بيش از 80 درصد آن توسط بخش خصوص اداره ميشوند و دولت تنها نظارت بر آنها را بر عهده دارد. همچنين برنامهها و آموزشهاي پيشگيري از اعتياد از سنين كودكي تا 65 سالگي و در واقع براي همه گروههاي سني ارائه ميشود.
اين مقام مسئول در ستاد گفت: علاقه منديم علاوه بر انتقال تجارب خود در حوزههاي مقابله و كاهش تقاضا از تجارب كشور چين نيز در حوزه مبارزه با مواد مخدر استفاده كنيم.
مين تيان شي معاون دبيركل كميسيون ملي مبارزه با مواد مخدر چين در اين ديدار هدف از سفر خود به ايران را تاييد محتواي يادداشت تفاهم همكاري ايران و چين در مبارزه با مواد مخدر و امضاي آن از سوي وزراي مربوطه خواند و گفت: چين نيازمند همكاري با ايران است.
وي همچنين با تاكيد مجدد بر اعتقاد راسخ مقامات عالي کشورش در توسعه همکاریهاي دو كشور افزود: علاقهمنديم در راستاي اجرای توافقات و اتخاذ تمهیدات لازم در این خصوص، در آینده نزدیک، هیات ايراني به چين سفر کند.
تيان شي بيان داشت: ميدانيم كه مسئله مبارزه با مواد مخدر براي جمهوري اسلامي ايران بسيار جدي است، لذا تلاش داريم با كمك يكديگر و ديگر كشورهاي منطقه، مسئله توليد مواد مخدر در افغانستان را حل كنيم.
وي با بيان اينكه چين معتادان زيادي دارد، گفت: ما خواستار انتقال تجارب ايران در حوزه كاهش تقاضا و بازگشت معتادان به زندگيشان هستيم و اميدواريم بتوانيم در حوزههاي درمان و بازتواني تبادل نظر كنيم.
در پايان مقرر شد، جزييات يادداشت تفاهم در مورد همكاري در زمينه مبارزه با مواد مخدر تاييد شود تا توسط طرفين امضا و اجرا شود.
نظر شما