به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدعلی محققی، معاون آموزشی وزارت بهداشت پیرامون مولفه های توسعه یافتگی در شهرها گفت: یکی از مولفههای توسعهیافتگی در شهرهای بزرگ، مواجهشدن با تجمع نیروهای انسانی است که اجتنابناپذیر است. مناطقی وجود دارد که اصلا دندانپزشک ندارد و جمعیت بالایی دارد و مناطقی هم داریم که تعداد دندانپزشکها بیش از حد نیاز است.
محققی افزود: شهر تهران به ویژه مناطق شمالی آن، بیشترین تعداد دندانپزشکان را دارد و در مقابل، مناطق دوردست و مرزی کشور مانند استانهای سیستان و بلوچستان، خوزستان و کردستان، به دلیل شرایط بد آب و هوا کمترین تعداد دندانپزشک را دارد.
وی تصریح کرد: باید جهتدهی و برنامهریزی وزارت بهداشت به گونهای باشد که تعادل برقرار شود. یک بعد این جهتدهی در آموزش پزشکی است که معتقد به توسعه جغرافیایی بوده و سند آن نیز آماده شده و تمامی مولفههای تاثیرگذار را ارائه کرده است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، در رابطه با بیکاری برخی از دندانپزشکان و نگرانی آنها از استخدام نیروهای جدید اظهار کرد: مولفه نیروی انسانی تابع شرایطی از قبیل در حال توسعهبودن کشورما و تغییر هرم سنی به سمت کهنسالی است. بنابراین ارائه خدمات سلامت دهان و دندان موضوعی جدی برای چنین جامعهای است.
دکتر محققی افزود: طبق این استدلال، در تمام تقسیمات جغرافیایی در کشور به دندانپزشک نیاز داریم. اما آنچه مهم بوده این است که نظام آموزش پزشکی باید براساس مطالعه نیازها و پیشبینی تحولات آینده نسبت به تربیت نیروی انسانی تلاش کند. از مولفههای تاثیرگذار بر اشتغال، ضریب محرومیت مناطق و ماندگاری در مناطق بوده که متاسفانه همیشه جهت آن از مناطق محروم به سمت مناطق برخوردار است.
وی با تاکید بر تغییر سیاستهای وزارت بهداشت برای پذیرش داوطلبان بومی گفت: اولویتدادن به پذیرش داوطلبان بومی، استفاده از اختیارات قانونی برای حمایت از آنها و ایجاد زمینه شغلی برای تامین نیروی انسانی در مناطق محروم از برنامههای وزارت بهداشت است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در مورد کمبود نیروی متخصص در بیمارستانها و فشار کار زیاد روی دیگر نیروهای استخدامی و خستگی بیش از حد آنها اظهار کرد: قبول دارم که آهنگ رشد علمی در مقاطع و رشتهها متفاوت بوده است، اما فضای توسعه برای همه رشتهها باز است و رشتهای وجود ندارد که امکان توسعه و ارتقا را نداشته باشد. توسعه علمی یک رشته، مرهون تلاش اساتید همان رشته است تا دورههای تحصیلی را برای آن طراحی کنند.
بنا بر گزارش روابط عمومی سازمان بسیج جامعه پزشکی، محققی ادامه داد: تحصیلات دورههای تکمیلی طبق برنامه پنجساله پنجم توسعه باید به 30 درصد میرسید؛ در حال حاضر به این جایگاه رسیدهایم و در سالهای آینده نیز این آمار رشد میکند. این نسبت همان توسعه کیفی و ایجاد فضا برای همه رشتهها است.
وی گفت: هم اکنون 53 موضوع در سطح PhD وجود دارد که در حیطههای مختلف آموزشی بوده و تکراری نیز نیست. به طور کلی از ایجاد رشتههای جدید در هر حیطهای که نیاز باشد استقبال میکنیم.
پایان پیام/
نظر شما