به گزارش خبرگزاری شبستان، در این مراسم که بیش از 300 نفر از هموطنان ایرانی مقیم اتریش و تعدادی از شهروندان اتریشی علاقه مند به فرهنگ و هنر ایران حضور داشتند، علیرضا ملکیان رایزن فرهنگی ایران در وین در خصوص اهمیت و جایگاه زبان فارسی و پیشینه دیرینه این زبان کهن سخن گفت و افزود: زبان فارسی در برههای از تاریخ در پهنه وسیعی از جهان به ویژه در آسیا، آسیای میانه، شبه قاره و خاورمیانه زبان رایج آن زمان بوده است.
وی افزود: علامه اقبال لاهوری با اینکه اصالتا ایرانی و فارسی زبان نبود، ولی بیش از 90 درصد اشعار او به زبان فارسی سرده شده است. زمانی از وی سوال شد، شما هندی هستید (در آن زمان هند و پاکستان یک کشور بودند و هنوز پاکستان به عنوان کشور مستقل تشکیل نشده بود)، چرا اشعارتان به زبان فارسی است؟ علامه اقبال پاسخ میدهد که من خودم پاسخ این سوال را نمیدانم، ولی این را میدانم که اشعار به زبان فارسی به من القاء میشود و اصلا روح من فارسی است.
ملکیان گفت: رایزنی فرهنگی ایران همواره پاسدار رشد و گسترش زبان فارسی بوده است و کلاسهای آموزش زبان فارسی در مقاطع مبتدی و پیشرفته در طول سال در این رایزنی فرهنگی برگزار می شود.
در ادامه این مراسم گروه سازهای کوبهای شرقی به رهبری محمود فرهمندبافی گوشههای متنوعی از موسیقی سنتی را اجرا کرد که مورد استقبال شدید مدعوین قرار گرفت.
لازم به یادآوری است که گروه سازهای کوبه ای شرقی میهمان مدیر تئاتر «بونه ایم هوف» در شهر سنتپولتن، مرکز ایالت اتریش سفلی بودند و روز پنجشنبه 17 شهریور در این شهر برنامه اجرا کردند.
افتتاح نمایشگاه "قرآن در آیینهی هنر ایرانی"در قزاقستان
نمایشگاه "قرآن در آیینهی هنر ایرانی" به همت رایزنی فرهنگی ایران و با همکاری کتابخانهی ملی آکادمیک جمهوری قزاقستان 22 شهریورماه در این کتابخانهافتتاح ولغایت اول مهرماه ادامه خواهد داشت.
این نمایشگاه با حضور قربان صیفی سفیر کشورمان، معاون فرهنگ وزیر فرهنگ قزاقستان، مشاور وزیر امور خارجه، نمایندگانی از مجالس این کشور، برخی از سفرای مقیم، رئیس بنیاد پشتیبانی از فرهنگ و معارف اسلامی قزاقستان، نماینده مفتی مسجد نور آستانه و سراسقف اعظم کلیسای کاتولیک شهر آستانه افتتاح شد.
خانم رزا سمی دولایوونا معاون فرهنگ وزارت فرهنگ قزاقستان گفت: ایران یکی از اولین کشورهایی است که استقلال قزاقستان را به رسمیت شناخت.
وی افزود:هنرمندان ایرانی تا به امروز بدون دخل و تصرف آثار نقاشی، خوشنویسی ، میناکاری و صنایع دستی را به دست ما رساندهاند. هنر سنتی مردم ایران نشانگر کل فرهنگ اسلامی است.
خانم رزا سمی هدف از برگزاری نمایشگاه "قرآن در آیینه هنر ایرانی" راگسترش همه جانبه علوم قرآنی دانست.
در این نمایشگاه 21 اثر ازپرویز نظری، هنرمند مشبک و معرقکار (فلز)، 24 اثر از آقای ملایی، هنرمند خوشنویس (نستعلیق و شکسته نستعلیق)، 29 اثر تذهیب و مینیار ازرحیم چرخی، هنرمند تذهیب کار و 13 تابلو از آثار قرآنی موزهی آستان قدس رضوی به نمایش گذاشته شده است.
بخش دیگر نمایشگاه به ترجمههای قران کریم به زبانهای خارجی، کتابهای خوشنویسی قرآنی و آلبومهایی به خط نستعلیق از هنرمندان معاصر نیز در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
از دیگر بخشهای نمایشگاه، به نرمافرارهای قرآنی تولید شده در جمهوری اسلامی ایران و نیز قرآن گویا اختصاص یافته است.
افزون بر موارد یاد شده، کتابهای نفیسی در معرفی جمهوری اسلامی ایران برای آشنایی بیشتر مردم با کشورمان به نمایش گذاشته شده است. لوح فشردهی "هفت رخ فرخ ایران" نیز همزمان با افتتاح نمایشگاه برای معرفی کشورمان در موزه پخش میشد.
در این نمایشگاه " قرآن گویا" در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت که با استقبال فراوان بازدید کنندگان مواجه شد.
برگزاری کارگاههای آموزشی توسط هنرمندان ایرانی بخش دیگری از برنامههای این نمایشگاه بود که با استقبال فراوان بازدید کنندگان مواجه شد.
در این مراسم به رسم یادبود، هدایایی شامل قرآن کریم، لوح فشرده ترتیل و تلاوتهای مجلسی قرآن مجید با صدای قاریان ایرانی، بروشور تهیه شده در مورد نمایشگاه و کتب چاپ رایزنی فرهنگی به بازدید کنندگان کنندگان از نمایشگاه اهدا شد.
این نمایشگاه تا 1 مهر 1390 در محل کتابخانهی ملی آکادمیک جمهوری قزاقستان در آستانه برپا خواهد بود.
کنفرانس بین المللی "حج، اتحاد و انسجام امت اسلام"
به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران کنفرانس بین المللی حج تحت عنوان "حج، اتحاد و انسجام امت اسلام"پنجم مهرماه سالجاری در اسلام آباد برگزارمی شود.
بر اساس گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد و باهمکاری وزارت امور مذهبی پاکستان در تاریخ پنجم و ششم مهرماه کنفرانس بین المللی حج تحت عنوان"حج، اتحاد و انسجام امت اسلام"برگزارمی شود.
در این سمینار که بمدت دو روز در اسلام آباد برگزارمی شود، اندیشمندانی از کشورهای جمهوری اسلامی ایران، پاکستان، افغانستان، بنگلادش، هند، چین و تاجیکستان شرکت داشته و مقالات خود را ارائه خواهند داد.
پایان پیام/
نظر شما