به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حبیبرضا ارزانی در اولین کنگره بینالمللی شعر مجاهدان که امروز (چهارشنبه، چهارم بهمنماه) در فرهنگسرای اندیشه تهران برگزار شد، با بیان اینکه اکثر مردم وقتی واژه جهاد را میشنوند فقط جنگ و مبارزه نظامی در ذهنشان مجسم میشود، در حالی که جهاد به معنای هر تلاش و کوششی است که همراه با مشقت و سختی و با نیت الهی باشد، گفت: در ابعاد مختلف زندگی، با آن مواجه هستیم و جهاد، جنگی درونی و بیرونی است با عواملی که اگر با آنها مبارزه نشود، معنویت و پیشرفت و آرامش به خطر میافتند.
وی افزود: در سالهای اخیر انواع و اقسام جهاد و جهادگر طبق مبانی دینی و انقلابی تبیین شده و مقام معظم رهبری تاکنون تأکیدات فراوانی بر جهاد در عرصههای علمی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، ازدیاد نسل، معنوی، نظامی و خدمت خدمترسانی و سازندگی داشتهاند.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب ابعاد و دستاوردهای مادی و معنوی حرکتهای جهادی و خدمترسانی جهادگران را تبیین فرمودند و مطالبی را فرمودهاند که به نظر میرسد هنوز درک نشدهاند، مانند این عبارت "این حرکتهای جهادی باید به قله اهداف انقلاب برسد" و حتی در بین نخبگان کشور نیز توصیه فرمودند که در اردوهای جهادی شرکت کنند و روحیه جهادی خودشان را حفظ کنند و از نزدیک با مشکلات مردم آشنا شوند.
ارزانی گفت: مقام معظم رهبری نگاه ویژهای به شعر و شاعران ارزشی دارند و شاعران را در مورد تبیین مسایل اجتماعی و فرهنگی مثل اصلاح سبک زندگی، روحیه جهادی، مبانی و معارف دینی و انقلابی، اخلاق و سیره شهدا، مسئول دانسته و تشویق میکنند.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در مورد نقش هنر در موضوعات پیچیدهای مثل انقلاب اسلامی نظری داشتند که ما نیز این نظر را درباره ابعاد جهاد و حرکتهای جهادی داریم و آن اینکه هرچه امثال ما درباره حرکتهای جهادی بگوییم نخواهیم توانست این حقیقت عظیم را تشریح کنیم مگر اینکه زبان هنر وارد میدان شود و ذهنها را روشن کند.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، افزود: حرکتهای جهادی نباید صرفا به روستاها و حاشیه شهرها محدود شوند و از طرفی باید پیام و فرهنگ این حرکتها و این روحیه و نیز الگوهای این حرکت در سطح جامعه با زیباترین و گیراترین و صادقانهترین قالب مطرح شود.
ارزانی خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت فراوان فعالیتهای جهادی و روحیه خدمترسانی و همینطور کارآمدی و تاثیرگذاری عمیق ابزار هنر و بهویژه جایگاه والای شعر در فرهنگ اسلامی و ایرانی، اولین کنگره بینالمللی شعر جهادگران با محوریت «تقویت و اشاعه فرهنگ جهاد و مقاومت روحیه خدمت در سطح ملی و بینالمللی» توسط جمعی از گروههای جهادی با همکاری نهادهای انقلابی و هنری کشور در نیمه دوم سال ۱۳۹۶ در ۹ موضوع برگزار شد.
وی در ادامه موضوعات اولین کنگره بینالمللی شعر جهادگران را برشمرد که عبارت بودند از "اردوهای جهادی با محوریت خدمترسانی و محرومیتزدایی" "ایثارگران و شهدای جهادی در عرصه خدمترسانی و دفاع از حرم" "فعالیتهای فرهنگی و اقتصادی در موضوع حاشیهنشینی" "جهادگران اربعین (خدمترسانی در گروههای جهادی و محرومیتزدایی در ایام اربعین) "آتش به اختیار فرهنگی (در عرصه جهاد و خدمت)" "اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال" "روحیه خدمت و مطالبهگری و سبک زندگی جهادی" "ارایه الگوی جهادی با توجه به سیره اهل بیت (ع)، علما و شهدای شاخص فرهنگی و خدمترسانی" و "مدیریت جهادی".
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، افزود: از جمله اهداف برگزاری اولین کنگره بینالمللی شعر جهادگران این بوده است که بتوانیم از ظرفیتهای هنر و هنرمندان ارزشی و مطالبهگر در داخل و خارج کشور برای تقویت اشاعه فرهنگ جهاد و خدمترسانی در اقشار مختلف مردم و دغدغهمند کردن و ایجاد انگیزه در مدیران و نیروهای انقلابی و هنرمندان جهت پرداختن به موضوعاتی چون خدمترسانی و روحیه جهادی و مطالبهگری، پیشگیری و مقابله با آسیبهای اجتماعی، اقتصاد مقاومتی و ... استفاده کنیم.
ارزانی گفت: امید است آثار و دستاوردهای این کنگره در زمینه بسترسازی برای جهانی شدن مدل اردوهای جهادی و خدمترسانی و مفاهیمی همچون مدیریت جهادی و سبک زندگی جهادی و اقتصاد مقاومتی نقش بسزایی داشته باشد.
وی ادامه داد: از همه شاعران بزرگواری که با احساس تکلیف و تعهد در این کنگره شرکت کردند و از این کنگره شعر جهادی تعبیر نه صرفا یک مسابقه ادبی بلکه یک حرکت جریانساز داشتند، تشکر میکنم.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، گفت: در پایان از کلیه مسئولان و جهادگرانی که ما را در برگزاری این کنگره و همچنین از حوزه هنری انقلاب اسلامی و مرکز جامعه المصطفی العالمیه که در زمینه داوری آثار ادبی اهتمام ورزیدند، قدردانی میکنم.
نظر شما