به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سید عباس صالحی چهارشنبه شب (4 بهمن) در آیین اختتامیه چهامین جشنواره بینالمللی شعر اشراق در سالن همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به جایگاه شعر گفت: شعر در قله هنرها قرار دارد و هیچ پدیده ای هنری در تمدن ایران اسلامی به اندازه شعر نتوانسته درخشنده تر باشد.
وی بیان داشت: در امر فقاهت و اجتهاد شیعی شعر بیشتر از هنرهای دیگر قابل مشاهده است و در تاریخ دوران های مختلف نیز هنر شعر یک جایگاه خاص و ویژه در حوزه ها داشته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: بزرگان دینی و حوزوی بسیاری از جمله مرحوم بحرالعلوم، ملا احمد نراقی، میرزای قمی، امام راحل و... در عرصه شعر بسیار خوش درخشیدند و کتاب های آنها بسیار ارزشمند است.
صالحی تاکید کرد: امام راحل توانسته بودند در اشعار خود پیوند مطلوبی میان فقاهت، سیاست و لطافت ایجاد کنند که نشان دهنده عمق نگرش ایشان به این موضوع بود.
وی عنوان داشت: شعر با حوزه علمیه و روحانیت پیوند ناگسستنی دارد و بدون شک پایگاه حجم قابل توجهی از تاریخ شعر تمدن اسلامی به زبان های مختلف روحانیت و حوزه های علمیه است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: زبان شعر به زبان دین نزدیک است و همانگونه که زبان دین فقط توصیفی نبوده و تجربه سازی وجودی هم دارد، شعر نیز دارای یک زبان تحریکی است.
وی گفت: حوزه در عرصه های تربیتی نقش ایفا می کند و این مجموعه به عنوان یک نهاد مربی گر اجتماعی می تواند از ادبیات تعلیمی زبان شعر استفاده کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان داشت: حوزه یک نهاد دارای تعهد اجتماعی است و از این رو می تواند از زبان شعر به عنوان یکی از زبان های بیانگر این تعهدات استفاده کند.
نظر شما