به گزارش خبرنگار شبستان، سعید اوحدی معاون سرمایهگذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست خبری از معافیت گمرکی تجهیزات گردشگری خبر داد و گفت: صنعت گردشگری در گمرک تاکنون محروم بود بنابراین تلاشهای زیادی صورت گرفت تا از معافیت گمرکی بهرهمند شود، این معافیت شامل تجهیزات گردشگری میشود.
وی با بیان اینکه بخشی از تجهیزات هتلهای چهار ستاره و پنج ستاره نظیر آسانسور و وسایل نسوز به ناچار باید از خارج کشور وارد شود که در گمرک هیچ تعریفی برای آنها نشده بود، خاطرنشان کرد: باید تسهیلاتی در بخش گمرک به این تجهیزات اختصاص می یافت.
اوحدی به لایحه مصوب در دولت درباره واگذاری اختیاراتی به شهرداریها برای احیاء، مرمت و نگهداری بناهای تاریخی اشاره کرد و افزود: طبق این مصوبه شهرداری ها موظف می شوند، منابعی را برای مرمت، احیا و نگهداری آثار تاریخی اختصاص دهند و سازمان میراث فرهنگی نیز در این زمینه به شهرداری کمک می کند.
معاون سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به لایحه مصوب واگذاری احیا، مرمت و نگهداری برخی آثار تاریخی به شهرداریها، اظهارداشت: طبق این لایحه، ردیفهای بودجهای با عنوان اعتبارات فنی و تملک دارایی می تواند در اختیار شهرداریها قرار بگیرد تا آثار تاریخی را مرمت کنند.
اوحدی با اشاره به دستور رهبر معظم انقلاب برای تخصیص یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای توسعه مناطق محروم روستایی و عشایری، گفت: مصوبات دولت برابر ریالی این مبلغ در حدود۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از سوی منابع بانکی به پروژه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اختصاص مییابد که یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان این تسهیلات در حوزه تاسیسات اقامتی، بومگردی و مناطق گردشگری و هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر آن در حوزه صنایع دستی تخصیص مییابد.
وی درخصوص سامانه بهینیاب گفت: تاکنون ۳۲۵ طرح سرمایهگذاری در سامانه بهین یاب ثبت شدهاست که ۲۹۴ طرح در کمیته، بررسی شده و ۸۴ طرح در شرف معرفی به شعبههای بانکی برای بهرهمندی از تسهیلات است.
اوحدی با اشاره به جذب یک میلیارد دلار سرمایه خارجی، گفت: یک میلیارد دلار در سازمان جذب سرمایهگذاری خارجی به عنوان پروژه مصوب گردشگری تحویل داده شده است که ۳۶۴ میلیون دلار در هفت پروژه تاکنون جذب شده که قرار است توسط سرمایهگذاران خارجی به بهرهبرداری برسد.
وی با بیان اینکه طبق مطالعات سازمان جهانی جهانگردی بر سند ملی گردشگری، ایران به ۴۰۰ هتل پنج و چهار ستاره نیاز دارد،خاطرنشان کرد: ضریب اشغال سالیانه این هتلها به طور میانگین بالای ۷۵ درصد گزارش داده میشود.
نظر شما