دین اسلام انسان را از تقلید کورکورانه نهی می‌کند

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه علمیه گفت: تقلید کورکورانه در رد قرآن و مبانی دینی تحت عنوان قدیمی بودن آنها القاء و انفعال فرهنگی است که گاهی از آن سوی مرزها وارد می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سید حمید میرباقری استاد حوزه علمیه در جلسه به مناسبت ایام فاطمیه که در مکتب عشاق الحسین(ع) برگزار شد، گفت: یکی از عوامل مهم عقب‌ماندگی انسان‌ها جهالت و نادانی است.

وی با بیان اینکه یکی از علل جهالت و نادانی انسان‌ها این است که پیش از روشن شدن مطلب از آن تبعیت یا تقلید کورکورانه کند، اظهار داشت: امام صادق(ع) فرمودند از این برحذر باشید کسی را رهبر خود قرار دهید بدون اینکه او را بشناسید.

حجت‌الاسلام میرباقری با اشاره به این مطلب که دین اسلام انسان را از تقلید کورکورانه نهی می‌کند، عنوان کرد: در کنار نهی از تقلید کورکورانه انسان را از خودرای و استبداد هم نهی می‌کند که دچار هلاکت نشوند.

استاد حوزه علمیه در مذمت لجاجت در زندگی بیان داشت: پیامبر(ص) فرموددند که در زندگی لجوج نباشید، چراکه انسان لجوج در زندگی تدبیر ندارد.

وی با بیان اینکه همواره هر نسل با نسل گذشته تفاوت اساسی دارند، ابراز کرد: امام صادق(ع) از حضرت داوود(ع) می‌فرمایند که انسان عاقل مسائل زمانه خود را خوب می‌شناسد که وظایف خود را بشناسد.

حجت‌الاسلام میرباقری افزود: امیرمومنان امام علی(ع) فرموند که هر کس زمانه خود را شناخت دچار شبهه نمی‌شود، اگر به زمانه آگاه باشید می‌توانید با بالا بردن توانمندی خود پاسخگوی شبهات و در رفع مشکلات موثر باشید.

استاد حوزه علمیه اظهار داشت: پیامبر اکرم(ص) همواره تلاش می‌کردند اصحاب با پیشرفت‌های زمانه جلو بروند، نسل جوان امروزی زود خود را تکنولوژی روز تطبیق می‌دهد اما نسل گذشته اینگونه نیست و همین امر سبب اختلاف این دو نسل می‌شود.

وی با بیان اینکه نوطلبی چیز بدی نیست، گفت: این سخن درست نیست که هر چیزی جدیدی خوب است و هر چیز قدیمی به درد نمی‌خورد، اگر کسی چشم بسته قدیم یا امروز را نقد کند هر دو نشان از تقلید کورکورانه دارد.

حجت‌الاسلام میرباقری افزود: تقلید کورکورانه القاء و انفعال فرهنگی است که گاهی از آن سوی مرزها وارد می‌شود ما باید در برخورد با مسائل قدیم و جدید سود و زیان را در نظر بگیریم اگر در آن سود وجود دارد بپذیریم اگر زیان است رد کنیم.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: اسلام بسیاری از سنت‌های درست گذشته را پذیرفت اما خرافه‌پرستی را رد کردند، بنابراین روش درست این است که انسان درباره رسم و رسوم یا سنت های قدیمی آنچه برای او سود دارد بپذیرد و آنچه به ضرر اوست را رد کند.

وی با بیان اینکه قرآن و امام صادق(ع) قدیمی هستند، اظهار داشت: متاسفانه امروز در جامعه ما تفکری شکل گرفته که حتی در امور مذهبی هم تاریخ مصرف مشخص می‌کنند، در حالیکه مبانی دینی و آیات قرآن هزار سال قبل یا امروز ندارد.

کد خبر 685940

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha