به گزارش خبرنگار خبرگزار شبستان، روز شنبه هفتم بهمن ماه، برف سراسر استان تهران را در بر گرفت. تهرانی ها سال ها بود که منتظر بارش این رحمت خدا بودند اما بارش برف به دلیل بی تدبیری و غفلت برخی از مسئولان مشکلاتی همچون در راه ماندن مسافران، شکسته شدن شاخه های درختان، خیابان های یخ زده بدون برف روبی، لغو پروازها و تاخیر های ۳ روزه در پروازها را منجر شد.
پرواز های فرودگاه امام خمینی (ره) با شروع بارش برف در روز های شنبه و یکشنبه لغو شد. رسانه ملی روز دوشنبه نهم بهمن ماه از آغاز پرواز های فرودگاه امام خمینی (ره) خبر داد. یعنی پس از ۴۸ ساعت، قرار بود فرودگاه ها پروازهارا از سر بگیرند.
مسافرانی که روز دوشنبه عازم فرودگاه امام خمینی (ره) شدند، با ترافیک سنگین به دلیل عدم برف روبی آزادراه تهران_قم، رو به رو شدند. مسیر یک ساعته را در ۴ ساعت طی کردند.
مسافران که نگران پرواز های خود بودند، پس از ساعت ها گذر از ترافیک اتوبان تهران - قم به فرودگاه رسیدند و متوجه شدند تا ساعت ۱۷ هیچ هواپیمایی پرواز ندارد و پرواز ها تاخیری چند ساعته خواهد داشت.
جمعیت عظیمی در فروگاه امام خمینی (ره) در انتظار نوبت پرواز هواپیمای شرکت های هواپیمایی خود بودند.
شرکت های هواپیمایی همانند آسمان که پروازی در ساعت ۱۵.۳۰ روز دوشنبه به مقصد استانبول داشت، برای مسافران خود کارت پرواز صادر کرد. مسافران تا ساعت های منتهی به شب در انتظار پرواز هواپیما بودند اما خبری نبود. افراد مختلف از پرواز تا یک ساعت دیگر خبر می دادند تا اینکه مسافران عصبانی شدند و شروع به تجمع و اعتراض کردند. اعتراضات موجب شد، پس از چند ساعت نماینده ای از شرکت هواپیمایی آسمان بیاید تا مسافران را آرام کند و از چند ساعت تاخیر دیگر خبر دهد. اما به مسافران وعده پرواز را داد.
ساعت ۲ نیمه شب شد، شرکت هواپیمایی آسمان از آمادگی پرواز خود خبر داد. تمام مسافران با اتوبوس مسافر بری به سمت هواپیما رهسپار شدند. مسافران شاهد بودند که تمام زمین های فرودگاه برفی و یخ زده بود به طوری که اتوبوس نیز در برف زمین گیر شد با کمک ماشین برف روبی توانست به حرکت ادامه دهد.
هنگامی که مسافران به هواپیما رسیدند، برف هواپیما را فرا گرفته بود. با این وجود مسافران سوار شدند و باز مهماندار از تاخیر دو و یا چهار ساعته خبر داد.
باز هم مسافران اعتراض کردند که چرا ما را به هواپیما منتقل کردید با این وجود باز امیدوار پرواز هواپیما بودند.
اما یکی از مهمانداران آب پاکی را بر روی دستان مسافران ریخت و گفت؛ هنگامی که شما مسافران فریاد اعتراض در فرودگاه سر دادید، اعلام کردند تا شما را به هواپیما بیاورند و مانع از اعتراضات شما شوند. میخواستیم از نزدیک نیز شاهد وضعیت باشید. هواپیماها در برف زمینگیر شده اند.
همه اینها در حالی بود که مسئولان شرکت هواپیمایی آسمان به مسافران وعده میدادند که تا یک ساعت دیگر پرواز انجام می شود.
در نهایت مسافران به اجبار در هواپیما خوابیدند و ساعت ۸ صبح دوباره نسبت به حبس شدنشان در هواپیما اعتراض کردند.
برخی از مسافران کودک زیر یکسال داشتند. نگران فرزندانشان بودند. برخی بیمار بودند و داروهایشان در چمدان بود که به باربری تحویل داده بودند.
مسافران دوباره به محوطه فرودگاه منتقل شدند. هواپیما ۲۰ ساعت تاخیر داشت. شرکت هواپیمایی حاضر به لغو پرواز و استرداد هزینه ها نبود.
مسئولان شرکت اذعان داشتند، کوتاهی از مدیریت فرودگاه است. چراکه باید فرودگاه را آماده پرواز می کردند.
اعتراضات در محوطه فرودگاه افزایش یافته بود. مسافران کشور های دیگر نیز به اعتراض پرداختند.
پروازهایی همچون بغداد نیز بیش از ۲۰ ساعت تاخیر داشت که مسافران نرفتن را بر رفتن ترجیح دادند و مهر خروج از کشور آنان باطل شد.
با این وجود بسیاری از مسافران با وجود سه روز تاخیر باز امید به پرواز دارند. آنان شبانه روزی بر روی زمین سرد و زمخت فرودگاه شب را صبح می کنند.
آنچه مشخص بود؛ آماده نبودن باند پرواز برای پریدن هواپیماها و وضعیت بد خود هواپیماها بود. هواپیماها در میان تلی از برف و یخ گیر کرده اند و با این وضعیت هیچ امیدی به پریدن آنها نیست.
به هر روی مسافران پرواز استانبول توانستند با تهدید، فریاد و البته گاهی اعمال زور، مدیر هواپیمایی آسمان را مجاب به لغو پرواز و بازگشت پولشان کنند. مسافران شرکت های هواپیمایی دیگر نیز ماجرایی شبیه به مسافران آسمان دارند.
جای تامل دارد که با وجود محیا نبودن باند پروازها و آماده نبودن شرایط هواپیماها برای پرواز، چرا مسئولان فرودگاه امام خمینی (ره) دستور به بازگشایی فرودگاه دادند.
نظر شما