به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري شبستان، حجت الاسلام حسن خميني، يادگار امام راحل (ره) در بيست و نهمين نشست كميته دائمي كنفرانس بين المللي احزاب آسيايي و دومين كنفرانس ويژه راه ابريشم كه در سالن اجلاس سران اسلامي برگزار شد با اشاره به كاركردهاي حزب در فرهنگ اسلامي اظهار داشت: اصل حضور مستمر مردم در قدرت سياسي به وسيله دو نهاد مهم بيعت و نهي از منكر جزء آرمان انديشه سياسي اسلامي است.
وي ادامه داد: حاكمان در طول تاريخ اسلام اگر مطابق اسلام برخورد مي كردند براساس پذيرش عمومي بر منصب قدرت مي نشستند و در طول تصدي حكومت هيچ گاه از نظرات عمومي بي نياز نبودند و اين نظارت بايد همواره از طرف مردم اعمال شود.
يادگار امام راحل تاكيد كرد: بحث توحيد و موقت بودن قدرت از اموري است كه شايد بعدها به فرهنگ سياسي احزاب اضافه شده است، هرچند اصل تاسيسي بودن مردم در حاكميت جامعه و اصل پذيرش مردم از اصولي است كه همواره مورد تاكيد اسلام بوده است و حاكمان اسلامي مورد امر قرار گرفتند و وقتي يك حاكم تصدي امر كرد كار مردم با امر به معروف و نهي از منکر نظارت دارند.
خميني با اشاره به لزوم تاسيس حزب در روزگار ما گفت: در گذشته فرد واقعيت جامعه را به اندازه فهم خود مي فهميد و به اندازه توان خود در بهبود جامعه تاثير داشت اما امروز با توجه به پيچيدگي هاي جامعه جهاني؛ شناخت خوب و بد از هم از عهده يك نفر خارج است از این رو لزوم احزاب در جامعه امروزی ایجاد شوند.
توليت مرقد مطهر امام راحل بيان كرد: امروز دنيا براي كارهاي جديد و شناخت راه صحيح و همچنين شناخت درست از غلط نياز دارد احزاب را تشكيل دهد و احزاب نیز به وظيفه خود عمل كرده و در آنچه صحيح مي دانند اعمال نظر كنند، از سوي ديگر قانون اساسي ما از اسلام وام گرفته و اصل حزب را به عنوان نياز روز ما پذيرفته است و به همين خاطر احزاب مختلف از ابتداء انقلاب ما شكل گرفته است.
وي افزود: در جامعه انساني و در ابعاد بزرگ تر ما نياز به همكاري داريم، زيرا مشكلات امروز جوامع جزء با همدلي و همكاري و كنار هم نشستن احزاب مختلف حل نمي شود. امروز بشريت از زوايا مختلف و از رنج هاي مختلفي آسيب مي بيند، امروز دوري انسانيت و انسان ها از معنويت را شاهد هستيم و يكي از دردهاي بزرگ بشر تنهايي است، انسان ها با دوري از مدا معنويت به در هاي بي معنايي دچار شدند.
يادگار امام راحل (ره) با اشاره به فقر در برخي كشورهاي دنيا گفت: اين فقر در بسياري از كشورها مردم را آزار مي دهد، اين فقر دوري از تحصيل را منجر مي شود و دوري از تحصيل انديشه را پايين مي آورد و پايين آمدن انديشه انسان را به سوي آسيب هاي شديد اجتماعي سوق مي دهد، اگر يك همر را بشر پيش روي خود قرار دهد بايد فقر را در اقصي نقاط جهان از بين ببرد.
خميني با اشاره به موضوع جنگ بيان كرد: جنگ در هيچ جاي دنيا زيبا نيست و بسياري از خانواده ها از اين زشتي رنج بردند، امروز بشريت از مشكلات بسیاری رنج مي برد و اين رنج برای تك تك ما محسوب است، پيش برد تحصيلات در جامعه جهاني چه ميزان به پايين آوردن دردهاي مردم كمك كرده است تا روزهاي بهتري پيش رو خود داشته باشند، جنگ و ستيزه، خرافه و تحجر و فقر در ابعاد اسلامي و غيراسلامي در اصل نسل كشي را به بار مي آورد.
توليت مرقد امام راحل تصريح كرد: جمع شدن احزاب در كنار هم يك امر مبارك است. ما مي توانيم در اين محافل دردهاي خود را بيان كنيم تا بتوانيم دردهاي جوامع جهاني را از بين ببريم، اين محافل مي تواند روزهاي بهتري داشته باشد، گفتگو و نشست و برخاست اولين گام براي كم كردن دردهاي جامعه بشري است.
وي در پايان گفت: توسعه راه ابريشم مي تواند يكي از تلاش هاي مشترك ما براي كم كردن اين دردها باشد زيرا مي تواند با توسعه اقتصادي؛ مشكلات بسياري از كشورها را حل كند و مردم به تبادل فرهنگي بپردازند و از مسير ابريشم نه تنها كار اقتصادي بلكه تبادل فرهنگ ها صورت گیرد.
نظر شما