به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد خالدی امروز (24 بهمن) در جلسه تبیین برنامههای مرتبط با اشتغال وزارت جهاد کشاورزی در استان خراسان جنوبی اظهار کرد: اگر سرمایهگذاری درست باشد منجر به اشتغال می شود و سال آینده علاوه بر بحث اشتغال پایدار روستایی، بحث اشتغال فراگیر است.
وی با بیان اینکه برای اشتغال در بخش کشاورزی تسهیلات متعددی وجود دارد، افزود: صندوق توسعه ملی که امسال 3 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده است، منابع خارجی، و فاینانس، منابع داخلی بانک کشاورزی، تشهیلات رونق تولید، کمکهای فنی و اعتباری، استفاده از تسهیلات مکانیزاسیون برای مدرنسازی بخش کشاورزی، انتشار اوراق منابع بانکهای غیرتخصصی از جمله تسهیلاتی است که در بخش کشاورزی وجود دارد.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به رویکرد وزارت جهاد کشاورزی به اشتغال، گفت: ادامه مسیرهای گذشته و با توزیع پول هیچ اتفاقی نمیافتد و مشکل کشور منابع مالی نیست بلکه نیاز به تغییرات رویکرد در بخش کشاورزی هستیم.
وی تاکید کرد: باید حرکت از کشاورزی تولید محور به کسب و کار کشاورزی و با تمرکز بر حمایت و تامین مالی زنجیره ارزش به جای فعالیتهای مستقل و جزیرهای باشد.
خالدی با بیان اینکه براساس تجربه کشورهای مختلف باید همزمان با روند توسعه سهم نسبی کشاورزی از تولید کل و اشتغال طی زمان کاهش یابد، ادامه داد: ولیکن سهم کسب و کارهای کشاورزی در اشتغال و تولید باید روند رو به رشدی داشته باشد.
به گفته وی بر اساس اشتغال فراگیر 652 هزار فرصت، در بخش اشتغال مداخلات سیاسی 228 هزار فرصت شغلی و در بخش اشتغال نهاد های حمایی 22 هزار فرصت شغلی ایجاد می شود و منابع تامین مالی براساس تبصره 18 قانون برنامه ششم توسعه دیده شده که 20 هزار میلیارد ریال ابلاغ شده است.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: استانها رستههای فعالیت دارای بیشترین ظرفیت ایجاد تولید و اشتغال خود برای اشتغال فراگیر در سال آینده را مشخص کنند.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در اشتغال فراگیر برای بخش کشاورزی 10 رسته فعالیت تعریف شده، گفت: این رستهها شامل توسعه گلخانه، توسعه گیاهان دارویی، توسعه آبزی پروری، صنایع تبدیلی و تکمیلی و خدمات بازرگانی، خدمات فنی و مشاوره ای مرتبط با کشاورزی (خدمات غیر دولتی)، خدمات مدرن سازی کشاورزی با مکانیزاسیون و تامین نهاده ها، پروژه دامپروری و محصولات مرتبط، خدمات توسعه کسب و کار تعاونی های کشاورزی و کشت و صنعتها، خدمات کسب و کارهای دامپزشکی و خدمات کسب و کارهای عشایری است.
خالدی بیان کرد: برای اجرایی کردن بسته اشتغال فراگیر در این 10 رسته فعالیت، مجری ملی مشخص شده است.
وی افزود: براساس آیین نامه اجرایی قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار 45 درصد منابع مربوط به بخش کشاورزی است اما پیش بینی ما این است که از منابع سایر بخشها هم میتوان استفاده کرد و در واقع منابع بخش کشاورزی بیش از 50 درصد خواهد بود.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه باید شرکتهای پیشرو در بحث اشتغال مورد توجه قرار گیرند، گفت: باید شرکتهای پیش رو که میتوانند تولید را به بازار وصل کنند فعال شوند در غیر این صورت با مشکل مواجه خواهیم شد.
نظر شما