به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام و المسلمین حسین ابراهیمی شب گذشته (1دی) در جمع اساتید دانشگاه و روحانیون شهرستان بیرجند تصریح کرد: وحدت به معنای یکی شدن حوزه و دانشگاه اشتباه است چرا که هویت این دو نهاد کاملا متفاوت و مجزا است.
وی با بیان اینکه حوزه و دانشگاه باید با حفظ ماهیت خود در راستای چشم انداز 20 ساله تلاش کنند، افزود: اگر نظرات، افکار و اندیشههای مختلف در جامعه نباشد، رشد و پیشرفتی در آن جامعه صورت نمی گیرد.
حجت الاسلام ابراهیمی اظهار کرد: در طول تاریخ اسلام هیچ مظلومیتی به مظلومیت وحدت نبوده است و از نظر لغت وحدت یعنی دو چیز یکی شود و در همین راستا آرمانها و خواستهها گرچه متعدد هستند ولی باید در مسیر این هدف یکی شوند.
نماینده مردم بیرجند و درمیان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عظمت انسانها در تفکر و اندیشه آنها است، گفت: اختلاف در انسانها بخاطر نگاه کردن آنها به پایین است چرا که اگر انسانها به بالا و به وحدانیت و عظمت خداوند نگاه کنند متوجه می شوند که در برابر خداوند همه کوچک هستند.
وی خاطرنشان کرد: بیان معارف دینی، ارتباط صحیح و صمیمی، تبدیل شدن به یک انسان اسوه و الگو از وظایف مهم حوزویان است.
حجت الاسلام ابراهیمی از اعطای مدرک دانشگاهی در حوزههای علمیه انتقاد کرد و اذعان کرد: این امر خلاف نظر رهبری است و باید مسئولان به این نکته مهم توجه کرده چرا که این یک حرکت انحرافی در حوزهها است و باید جدی گرفته شود.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی هماهنگ ترین استان با دولت است، یادآور شد: با توجه به ارزیابیهایی که توسط ارگانها و نیروی نظامی صورت گرفته این استان امنترین و هماهنگ ترین استان در راستای اهداف دولت بوده است.
نماینده اساتید دانشگاههای خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: وحدت حوزه و دانشگاه تضمین کننده توسعه کشور بر اساس آموزه های رهبر است.
محمد مهدی دیانی تصریح کرد: حوزویان و دانشگاهیان در پیروزی و همچنین حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی نقش بسیار موثری داشتهاند.
وی اظهار کرد: حوزه و دانشگاه به عنوان دو نهاد علمی کشور می توانند نقش موثری را در گسترش جنبش نرم افزاری به عهده گیرند.
دیانی تاکید کرد: وحدت حوزه و دانشگاه تضمین کننده توسعه ایران اسلامی براساس آموزههای رهبر معظم انقلاب و اهداف سند توسعه چشم انداز بیست ساله کشور است.
وی تاکید کرد: آسیبها و تهدیدات فراوانی در مسیر وحدت حوزه و دانشگاه وجود دارد بنابراین باید برای آسیب شناسی وحدت این دو نهاد ابتدا اهداف اولیه مشخص شوند و برای آنها برنامه ریزی شود.
استاد دانشگاه آزاد بیرجند ادامه داد: یکی از آسیبها و تهدیدات جدی در مسیر وحدت حوزه و دانشگاه تلاش دشمنان برای ایجاد شکاف و حس بی اعتمادی میان مردم و قشر روحانیت است که باید به این موضوع توجه ویژه شود.
دیانی انزوا طلبی در حوزهها و دین گریزی در دانشگاهها را از دیگر آسیبهای مهم در بحث وحدت حوزه و دانشگاه دانست و گفت: این امر میتواند روز به روز مانع نزدیکی و وحدت حوزه و دانشگاه شود که باید بسیار جدی گرفته شود.
وی یادآور شد: انعکاس به هنگام شبهات کلامی به روحانیان و تحقیق و پژوهش برای آسیبهای دینی ، تعلیم و تربیت اساتید در زمینه علوم انسانی در دانشگاهها از وظایف مهم دانشگاهیان نسبت به حوزویان است.
خبرنگار: زینب رمضانی
نظر شما