خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ یا فاطمه زهرا! می گویند بانوی بی نشانی و قبرت پیدا نیست اما خانه تو در دل های بی قرارمان جای دارد. غم خفته در لابلای خاک غریب بقیع، تو را تفسیر می کند و هنوز هم از کوچه پس کوچه های مدینه بوی فاطمه سلام الله علیها به مشام می رسد، گرچه خورشید وجود آن حضرت زود غروب کرد اما انوار فضائلش دنیا را روشن ساخت.
الفت خاک و افلاک در شهادت حضرت زهرا(س) آشکار شد و اشک غم، باریدن گرفت؛ غم از دست دادن انسانی که در ارائه الگوی جامع بشریت سنگ تمام گذاشت و در مدت عمر با برکت خود، تصویر زیبایی از سبک زندگی اسلامی را برای تمام عالم نمایان کرد.
فاطمه سلام الله علیها، آراسته به ارزش های والای انسانی و آینه تمام نمای فضائل و دریای بیکران معارف بود، از همین رو نگاهی عمیق و اندیشه ای استوار لازم است تا بتواند گوشه ای از عظمت شخصیت دختر گرامی رسول خدا صلی الله علیه و آله را درک کند.
باید از کلام خداوند و پیامبر صلی الله علیه و آله، به شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیها پی برد، در بخشی از حدیث کساء، زمانی که جبرئیل امین از خداوند متعال می پرسد این پنج نفر که اینهمه فضائل دارند و آسمان ها و زمین و همه موجودات به برکت وجود آن بزرگواران خلق شده، چه کسانی هستند، خداوند از فاطمه(س) شروع می کند و می فرماید این فاطمه است.
این عبارت در حدیث کساء، نشان دهنده جایگاه حضرت زهرا(س) در نزد خداوند و عظمت والا و شناخته شده آن حضرت در آسمان ها و در میان فرشتگان الهی است.
با توجه به اینکه پیامبر صلی الله علیه و آله در مدت 23 سال پیامبری، در قبال رسالت خود از خداوند مزد نخواست، اما خداوند هدیه ای به رسول خدا عطا کرد که هیچ احدالناسی در عالم چنین هدیه ای را نگرفته است. کوثر، هدیه ویژه الهی به پیامبر صلی الله علیه و آله بود که در قرآن فقط یک بار و آن هم در شأن حضرت زهرا سلام الله علیها آمده است.
در تبیین عظمت حضرت فاطمه(س) از دیدگاه پیامبر صلی الله علیه و آله همین بس که ایشان با معرفی فاطمه(س) با جملاتی همچون فاطمه قلب من است و هرکس که فاطمه را اذیت کند، من را اذیت کرده است، ناراحتی و اذیت حضرت فاطمه(س) را برابر با ناراحتی خدا دانسته اند.
در بخشی از زیارت نامه حضرت زهرا(س) می خوانیم که حضرت، ملک و فرشته ای بود که در شکل انسان به زمین هبوط کرد و زمانی که امام زمان(عج) حکومت جهانی خود را تشکیل می دهد، یک الگو و اسوه برای خود معرفی می کند که ایشان حضرت فاطمه(س) را به عنوان عصاره انبیاء و الگو معرفی می کند که عظمت دختر نبی اکرم را نشان می دهد.
کاملا مبرهن است که زندگانی و سیره حضرت فاطمه(س) جزو پاک ترین، خدایی ترین و اثرگذار ترین سیره هاست؛ ادب و احترام نسبت به والدین، تربیت فرزندان بر اساس معارف دینی، شناخت همسر و آشنایی با ابعاد روحی و روانی او، ساده زیستی در زندگی، رعایت حقوق دیگران و... از جمله آموزه های تربیتی است که از سیره آن حضرت می توان آموخت.
شیوه برخورد و دعاهای حضرت فاطمه(س) در حق همسایگان به گونه ای بود که آن حضرت اول برای همسایگان خود دعا می کرد و همواره به فکر آنان بود چیزی که متاسفانه در زندگی های امروزی کمتر کسی به این شیوه عمل می کند لذا ضرورت مطالعه در خصوص سیره زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها بر همگان آشکار است و خواندن کتاب در این زمینه سفارش می شود تا با شناخت شخصیت و سیره زندگی آن حضرت، از پیروان و عاملان به این سیره باشیم.
نظر شما