به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر محمود احمدی نژاد در مصاحبه با شبکه تلویزیونی و خبری آر تی(راشا تودی) در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا به رسمیت شناخته شدن دولت فلسطین در زمان درست تاریخی صورت گرفته است یا خیر؟ اظهار داشت: ملت فلسطین قبل از جنگ جهانی اول و دوم وجود داشت و هر ملتی حق حاکمیت دارد، منتها حق حاکمیت ملت فلسطین به خاطر اشغال ناجوانمردانه بیش از 60 سال است که نقض شده و بی تردید هر زمانی که این حق برگردد بهتر است؛ البته مهم این است که این حق به طور کامل اعاده شود و مجدداً در جریان روند گفتگو و مذاکرات قرار نگیرد.
رئیس جمهور در پاسخ به اینکه آقای اوباما در سخنانی عضویت فلسطین مبنی بر اینکه تنها راه به رسمیت شناخته شدن فلسطین از طریق گفتگو است و آیا فلسطینی ها حق دارند که رئیس جمهور آمریکا را خائن به حقوق خود بدانند؟ اظهار داشت : این موضوع بالاتر از خیانت است و این ادبیات ادامه همان حق کشی است که بیش از 70 سال علیه ملت فلسطین اتفاق افتاده است. ملت فلسطین باید از حق حاکمیت برخوردار باشد و خودش برای سرنوشت خود تصمیم بگیرد. چرا باید یک کشور خودش را هم صاحب فلسطین و هم صاحب سازمان ملل بداند؟
رئیس جمهور گفت: اگر دولت آمریکا واقعا مانند سایر کشورها یک رای دارد - همانطوری که در منشور سازمان ملل پیش بینی شده است - طرح چنین موضوعات مداخله جویانه ای معناو مفهومی نخواهد داشت.
دکتر احمدی نژاد خاطر نشان کرد: تشکیل دولت فلسطین یک جریان تاریخی است که کسی نمی تواند جلوی آن را بگیرد و البته باید توجه داشت که کسی استقلال خود را با اشغالگر به مشارکت و مذاکره نمی گذارد. طرح این سخنان منطق دوره استعمار و برده داری است که البته شکست خورده است.
رئیس جمهور خاطر نشان کرد: امروز ملت های عربی علیه سلطه آمریکا قیام کردند، چرا که دیکتاتورها را مورد حمایت این دولت می دانند. این در حالی است که غربی ها به تلاش افتاده اند قیام ملت ها را مصادره کرده و به نام خود ثبت کنند.
دکتر احمدی نژاد گفت: در هر کجای دنیا اجازه داده شود، ملتهای آزاده اظهارنظر کنند، حتما این اظهار نظر علیه سلطه آمریکا خواهد بود.
رئیس جمهوردر پاسخ به اینکه اگر یک کشور فلسطینی به وجود آید، موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به رژیم صهیونیستی چگونه خواهد بود؟ تصریح کرد: تغییری نخواهد کرد؛ مگر میشود اشغالگری را به رسمیت شناخت؟ معتقدیم تشکیل دولت فلسطین گام اول برای تشکیل دولت فلسطین در تمام سرزمین فلسطین است و معتقدیم ملت فلسطین و ملت های منطقه این حق را دنبال خواهند کرد و سوال این است... آیا ادامه دارد یا خیر؟
دکتر احمدی نژاد خاطر نشان کرد: آزادی، عدالت و حق انتخاب آزاد حق ملت هاست و همه باید آن را به رسمیت بشناسند اما بعضی تلاش می کنند با سوءاستفاده از شرایط، تحرکات ملت ها را به نام خود معرفی کنند تا بعداً بتوانند در محیط تاثیرگذاری داشته و همچنان به دخالت های خود ادامه دهند.
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی در خصوص ادعای یکی از مقامات آمریکایی مبنی بر ایجاد تغییر و تحول در داخل ایران گفت: ایشان از برنامه و آرزوهای دولت آمریکا صحبت کردند البته شاید طراحی هایی برای آسیب زدن به ایران انجام دهند. ملت ایران 32 سال است که علیه سلطه گران انقلاب کرده و به همین خاطر است که مورد کینه دولت های غربی قرار دارد.
دکتر احمدی نژاد گفت: جمهوری اسلامی ایران همیشه مخالف دیکتاتوری بوده و تحولاتی که در برخی کشورهای منطقه صورت گرفته را علیه استبداد و سلطه غرب می داند چرا که حاکمان همه کشورهایی که مردم خواهان تحول هستند، روابط دوستانه ای با دولت آمریکا و دولت های غربی داشتند.
رئیس جمهور گفت: دیکتاتوری بدون تکیه بر دولت های سلطه گر امکان پذیر نیست چرا که حاکمان یا باید به مردم تکیه داشته باشند که در این صورت دیگر دیکتاتوری وجود نخواهد داشت و یا اینکه به دولت های قوی تری متکی باشند. اساس دیکتاتوری را دولت آمریکا و برخی متحدین آن در جهان تشکیل دادند.
دکتر احمدی نژاد تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همیشه در کنار ملت ها و دولت های برآمده از ملت ها قرار دارد و از حقوق آنها حمایت می کند.
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره روابط ایران و ترکیه با توجه به اینکه ترکیه اجازه داده که آمریکا رادارهای ضد موشک در خاک خود نصب کند، اظهار داشت: ایران و ترکیه روابط خوبی با یکدیگر دارند و فکر می کنیم استقرار پایگاه موشکی در خاک ترکیه به این کشور تحمیل شده است. بالاخره دولت آمریکا از قدرت و زورگویی برخوردار است و مطالبات خود را تحمیل می کند اما بدون شک این گونه اقدامات هیچ نفعی برای آمریکا نخواهد داشت چرا که امروز مناسبات جهان را موشک ها تعیین نمی کنند بلکه ملت ها تعیین می کنند؛ حتی اگر در ترکیه رفراندوم برگزار شود، نتیجه این رفراندوم علیه سلطه آمریکا خواهد بود.
دکتر احمدی نژاد در پاسخ به اینکه آیا ایران فکر نمی کند که ترکیه به متحد ایالات متحده تبدیل شده است؟ گفت: هنوز زود است که چنین قضاوتی داشته باشیم. معتقدیم دولت آمریکا اشتباه می کند که بعضی امور را به برخی تحمیل می کند، این موضوع موجب تحکیم سلطه دولت آمریکا نخواهد بود بلکه ذهنیت ملت ها را بیش از پیش نسبت به خود منفی خواهد کرد.
رئیس جمهور در پاسخ به اینکه در انتخابات آینده ریاست جمهوری ایران چه کسی می تواند کاندیدای موفقی باشد؟ گفت: هر کسی را که ملت بخواهند همان انتخاب خواهد شد. ضمن اینکه در ایران هنوز موضوع انتخابات مطرح نیست و در زمان مقرر خود ملت ایران آزادانه تصمیم می گیرند و هیچ کس نمی تواند نظر خود را به ملت ایران تحمیل کند.
دکتر احمدی نژاد در پاسخ به سوالی مبنی بر تصمیم ایران برای احداث نیروگاه های هسته ای جدید اظهار داشت: تصمیم داریم چنین نیروگاه هایی را با استفاده از تجربیات کشورهایی که تمایل داشته باشند تجهیز کنیم چرا که معتقدیم علم و فناوری انحصاری نیست و یک دستاورد بشری است و اتفاقا از بهترین راه های همکاری فعالیت های علمی و فناوری است.
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه پیامی را در سخنرانی های خود در مجمع عمومی سازمان ملل دنبال می کند؟ اظهار داشت: معتقدیم شرایط امروز حاکم بر جهان مطلوب نیست و هیچ کس از آن اظهار رضایت نمی کند. وظیفه کسانی که در سازمان ملل گردهم آمده اند این است که ریشه نارضایتی را کشف و آن را درمان کنند. از عوامل اصلی این موارد این است که ملت ها در مدیریت دنیا مشارکت ندارند و صرفا دو سه کشور برای دنیا تصمیم می گیرند، در حالی که همه ملت ها باید در اداره جهان نقش آفرینی کنند تا مشکلات به صورت ریشه ای حل و فصل شود.
دکتر احمدی نژاد در پاسخ به سوالی درباره شعار تغییر رئیس جمهور آمریکا گفت: هنوز صلح و امنیت در دنیا برقرار نشده و ادبیات همان ادبیات جنگ و کینه است؛ در حالی که قول داده بودند که سیاست های نظامی و تبعیض آلود را تغییر دهند. رئیس جمهور قبلی آمریکا در سازمان ملل به صورت آمرانه ودستوری صحبت میکرد؛ و امروز هم همچنان دستورها وجود دارد، در حالی که قرار بود تغییر کند، آنها تغییری ایجاد نکردند، فقط دارند کاری که ملت ها در چند کشور منطقه انجام می دهند را به نام خود ثبت می کنند.
وی افزود: امروز جهان نیازمند تغییرات اساسی است و این نیاز تمام بشریت است و ملت ایران این نیاز را در مجمع عمومی سازمان ملل منعکس می کند.
رئیس جمهور در پاسخ به اینکه آیا سازمان ملل را مکانیزم مفیدی می دانید یا خیر؟ اظهار داشت: اصل وجود سازمان ملل موضوع مفیدی است اما اینکه چند کشور بر سازمان ملل حاکم باشند، مناسب نیست و نشان می دهد که حقیقت تاسیس این سازمان هنوز محقق نشده است که باید در این راستا تلاش کرد.
رییس جمهور در دیدار مدیران رسانه های آمریکایی:
حرکت ناتو به سمت منطقه خاورمیانه ادامه سیاست های قدرت طلبانه آمریکا است
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر محمود احمدینژاد عصر امروز پنجشنبه به وقت محلی در دیدار مدیران و چهره های برجسته رسانه های آمریکایی، با بیان اینکه ملتها علیه دیکتاتورها به پا خواستند، اظهار داشت: موج بیداری که در دنیا به راه افتاده در آینده به اروپا و آمریکا خواهد رسید و در آن تردیدی وجود ندارد، بنابراین دولتهای غربی که از دیکتاتورها حمایت میکنند، باید رفتار خود را اصلاح کنند.
رییسجمهور در پاسخ به این سوال که شما از تمایل ایران برای همکاری با دنیا سخن میگویید اما مطالبی در سخنرانی خود در مجمع عمومی بیان میکنید، موجب تنش میشود، اظهار داشت: معتقدیم برای اصلاح وضع موجود جهان حتماً باید آسیبشناسی شود. اگر ریشه مشکلات شناخته نشود نمیتوان برای درمان آن اقدام کرد.
دکتر احمدینژاد افزود: تجربه نشان داده، حرکت در چارچوب نظام موجود نتیجه مطلوبی برای ملتها به ارمغان نخواهد آورد. اینکه اشکالات را بپوشانیم کمکی به بهبود شرایط نخواهد کرد. بیان مشکلات سبب خواهد شد تا مسببین شرایط کنونی رفتار خود را اصلاح کنند.
رییسجمهور گفت: اگر بعضی از سیاستمداران غربی رفتار خود را اصلاح کنند، خودشان هم سود خواهند برد و روابط پایداری بین آنها و ملتها برقرار خواهد شد. روابطی که امروز شکننده است و اکثریت ملتها نسبت به آن دیدگاه منفی دارند.
دکتر احمدینژاد در پاسخ به سؤال مدیر روزنامه آتلانتیک درباره اجرای برنامه تحولات اقتصادی در ایران و اظهاراتی مبنی بر عدم موفقیت آن اظهار داشت: در پاسخ به این سوال باید به گزارش صندوق بینالمللی پول اشاره کرد که هدفمند کردن یارانهها را اقدامی بسیار موفقیتآمیز و مبنایی توصیف کرده است؛ البته ممکن است در داخل کشور عدهای دیدگاههای مختلفی به این برنامهها داشته باشند که اینگونه اظهارات مرجع نهایی نیست و ادعاهایی است که باید بررسی شود.
رییسجمهور در پاسخ به سوالی درباره شرایط پس از انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران و بازداشت عدهای از مخالفین، اظهار داشت: در هر کشور قوانینی وجود دارد که عبور از آن قانون به معنای حضور در دادگاه است و در این خصوص در ایران دستگاه قضایی ارتباطی با دولت ندارد، اگر تصور این است که رقبای بنده به خاطر انتخابات نزد قاضی حاضر شدند، این اشتباه است؛ چون قاضی مستقل است و از رییس جمهور دستور نمیگیرد.
دکتر احمدینژاد افزود: هر کس در دادگاه حاضر میشود حتما دادستان ادعایی در رابطه با وی دارد که باید نسبت به آن پاسخگو باشد و این شرایط در همه جای دنیا اینگونه است.اما به لحاظ شخصی دوست ندارم کسی در هیچ کجای دنیا در زندان باشد.
رییسجمهور در پاسخ به سوالی درباره تظاهراتی که پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران صورت گرفت، اظهار داشت: در ایران انتخاباتی در بالاترین درجه دموکراسی انجام شد و بیش از 85 درصد در آن شرکت کردند. رقبای انتخاباتی هم از همه ظرفیتها برای شرکت در انتخابات استفاده کردند. البته عدهای هم تظاهرات کردند که مشکلی پیش نیامد اما آیا در آمریکا اگر عده قلیلی ساختمانها و خودروها را آتش بزنند و به مردم عادی آسیب بزنند، پلیس چه برخوردی با آنها خواهد کرد؟ البته ما حساب این عده معدود از تظاهرکنندگان را جدا میدانیم و به همه مردم چه آنهایی که به من رای دادند و چه آنهایی که رای ندادند، علاقمند هستم و کسی از مردم سوال نمیکند که به چه فردی رای دادند.
دکتر احمدینژاد خاطر نشان کرد: مردم اظهار نظر کردند و دستگاه های نظارتی هم به درخواست آنها رسیدگی و اعمال نظر کرد به نحوی که حتی مخالفین هم اعلام کردند که سند و مدرکی مبنی بر تخلف در انتخابات در دست ندارند.
رییسجمهور در پاسخ به سوالی درخصوص تشکیل دولت فلسطینی و موضع ایران نسبت به رژیم صهیونیستی گفت: به رسمیت شناختن دولت فلسطین ارتباطی با موضوع رژیم صهیونیستی ندارد؛ ملت فلسطین از صدها سال قبل وجود داشت اما بخاطر ظلم آشکار از حق حاکمیت خود محروم شد.
دکتر احمدینژاد در پاسخ به سوالی از نشریه گلوبال آژانس درباره سیاست خارجی ایران در پشتیبانی ایران از سوریه، اظهار داشت: در منطقه و خارج از آن کشورهای متعددی هستند که با سوریه روابط بسیار خوبی دارند و از آن پشتیبانی میکنند. جمهوری اسلامی ایران به صراحت اعلام کرده که از همه ملتهای منطقه حمایت میکند، ما آزادی، عدالت و انتخاب را حق همه ملتها میدانیم و با دخالت بیگانگان در امور کشورها مخالفیم.
رییسجمهور افزود: امروز اکثر نقاط دنیا نیازمند اصلاحات هستند، اینکه در آمریکا و برخی دولتهای غربی چند حزب با عده معدودی عضو حاکم هستند و نیازمند اصلاح است از جمله اصلاح این سازمانها سازمان ملل است. اما معتقدیم که اصلاحات نیاز به تفنگ و بمباران ناتو ندارد و دولتها و ملتها نباید با همدیگر درگیر شوند هر دو طرف با مذاکره و تعامل میتوانند در مسیر اصلاح گام بردارند، بر همین اساس ایران تلاش میکند دیدگاههای موجود در سوریه را به هم نزدیک کند و فکر میکنیم که این روش بهتر از مداخله نظامی و بمباران است که بعضیها آن را انجام میدهند.
دکتر احمدینژاد خاطر نشان کرد: متاسفانه بعضی دولتها به طرف مخالف دولت سوریه اسلحه ارسال میکنند که این گونه اقدامات هیچ کمکی به حل موضوع نخواهد کرد چرا که خشونت، خشونت میآورد.
رییسجمهور خاطر نشان کرد: در کل این تظاهرات حدود 33 نفر کشته شدند که بیش از دو سوم آنها از نیروهای پلیس و طرفداران مردمی دولت بودند. این در حالی است که روزانه 30 نفر در آمریکا در درگیری با پلیس کشته میشوند.
دکتر احمدینژاد در پاسخ به سوال مجله نیویورک تایمز مبنی بر اینکه آیا ایران با توجه به تحولاتی که در برخی از کشورها بوجود آمده احساس نگرانی ندارد؟ اظهار داشت: دلیلی برای نگرانی ایران وجود ندارد. کشورهایی که سرانشان مورد حمایت آمریکا و برخی دولتهای غربی قرار داشتند و بدون شک موج بیداری که در بین ملتها آغاز شده به اروپا و آمریکا خواهد رسید؟ اینها هستند که باید نگران باشند؛ چرا که آنها از دیکتاتورها حمایت کردند.
رییسجمهور در پاسخ به سوال دیگری در خصوص سوریه، اظهار داشت: موضع ایران کاملاً روشن است، باید آزاد باشند و در سایه عدالت زندگی کرده و انتخاب آزاد داشته باشند. بالاخره در سوریه انتخابات برگزار میشود اما کشورهایی در منطقه هستند که تاکنون حتی یک انتخابات نیز برگزار نکردند اما مورد حمایت دولت آمریکا قرار دارند.
دکتر احمدینژاد تاکید کرد: در سیاستهای ایران تناقض وجود ندارد و ایران دخالت بیگانگان را در امور کشورها موجب پیچیدهتر شدن مشکلات میداند و معتقدیم که نیروهای ناتو نمی توانند دموکراسی به ارمغان بیاورند؛ همچنان که در افغانستان امنیت و دموکراسی برقرار نشده است.
رییسجمهور گفت: معتقدیم خود ملتها بدون دخالت بیگانگان میتوانند مسایل و مشکلات خود را حل و فصل کنند.
دکتر احمدینژاد در پاسخ به اینکه موج بیداری ملتها چگونه به اروپا و آمریکا خواهد رسید، اظهار داشت: نشانههای این موضوع را میتوان در خیابانهای لندن و پاریس که مردم توسط نیروهای پلیس به شدت سرکوب شدند، مشاهده کرد. نظرسنجیها نشان میدهد که مردم اروپا به شدت از شرایط خود ناراضی بوده و از سران کشورشان نیز مایوس هستند؛ البته چون رسانهها در دست سلطهگران است، آنان شرایط را به گونه دیگری منعکس میکند، اما چنانچه اجازه داده شود، افرادی خارج از احزاب رسمی کاندیدا شوند در آن صورت مطالبات مردم به گونه دیگری خواهد بود.
رییسجمهور در پاسخ به سوالی از شبکه سیانان مبنی بر اینکه درباره اوباما چگونه فکر میکنید و اینکه در دانشگاه کلمبیا اعلام کردید که با همجنسبازی مخالفید، آیا همچنان بر این حرف خود هستید؟ اظهار داشت: حرف ما تغییر نمیکند در ایران همجنسبازی عملی زشت محسوب میشود و در جامعه ایرانی شرم دارند که در این خصوص صحبت کنند. مطمئن باشید این یک رفتار بسیار زشت و برخلاف فرمان خدا و تعلیمات الهی است و حتماً به ضرر انسان است.
دکتر احمدینژاد در خصوص رییسجمهور آمریکا نیز گفت: ایشان با شعار تغییر روی کار آمد و این فرصت خوبی برای دولت آمریکا و هم برای جهان بود اما امروز قضاوت عمومی این است که از این فرصت استفاده نشده است، حتی مردم آمریکا نیز قضاوت مثبتی نسبت به شعار تغییر آقای اوباما ندارند و نظر من هم نظر اکثریت مردم آمریکاست.
رییسجمهور در پاسخ به سوالی درباره تاثیر تحریمهای اقتصادی علیه ایران، گفت: البته تحریمها بیتاثیر نیست، اما قطعاً تحریمها تعیینکننده نمیباشد، مزاحمتهایی در بخشهای اقتصادی ایجاد کرد اما ایران کشور بزرگ و توانمندی است و به سرعت این تهدیدات را به فرصت تبدیل کرد. ایران در شرایط تحریم، بزرگترین تحول اقتصادی را با موفقیت اجرا کرد. این در حالی است که از اعمال تحریمهای فلجکننده خبر داده بودند. همین موضوع که با اجرای موفقیتآمیز طرح هدفمندی یارانهها همسو بود، نشان میدهد که تحریم تاثیر چندانی نداشته است.
دکتر احمدینژاد افزود: امروز پیشرفتهای علمی، صنعتی و عمران و آبادانی در ایران ادامه دارد و تقاضا برای سرمایهگذاری روزافزون است.
رییسجمهور خاطر نشان کرد: اگر چه در ایران تورم وجود دارد اما در مقابل آن سیاستهای جبرانی اعمال میشود، بنابراین قدرت خرید مردم به موازات رشد اقتصادی به سرعت در حال افزایش است. البته باید توجه داشت اگر چه در ایران بعضاً مشکلاتی در زمینه اقتصادی وجود دارد اما در ایران بحران نداریم و امروز بحران در اروپا و آمریکا است و آیا سیاستمداران غربی فکر نمیکنند که علت این بحران تحریم ایران است؟
دکتر احمدینژاد در پاسخ به سوال نیویورک تایمز در خصوص اختلاف شیعه و سنی، اظهار داشت : تقسیمبندی شیعه و سنی را موضوعی غلط و اشتباه میدانم. اکثریت مردم مصر و فلسطین سنی هستند اما جمهوری اسلامی ایران به طور قاطع از آنها حمایت میکند، بنابراین این تقسیمبندی اعتباری ندارد.
رییسجمهور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر ایجاد دموکراسی در سوریه، گفت: نباید چنین تصور کرد که مخالفت دولت آمریکا با دولت سوریه بخاطر دموکراسی است. دولت آمریکا به دنبال حمایت از رژیم صهیونیستی است. در منطقه دولتهایی دیکتاتور مآب وجود دارد که به طور مطلق مورد حمایت آمریکا قرار دارند و با این دولتها قراردادهای دهها میلیارد دلاری برای تبلیغات نظامی منعقد میشود. دولت آمریکا چگونه مدعی دموکراسی است اما با دیکتاتورها قراردادهای دهها میلیارد دلاری منعقد میکند؟
دکتر احمدینژاد افزود: امروز دوران نو، و فرانو به پایان رسیده و باید روشها تغییر کند. باید هر اصولی که مورد تاکید قرار میگیرد این اصول برای همه یکسان باشد.
رییسجمهور ادامه داد: حرکت ناتو به سمت منطقه ادامه سیاست قدرتطلبی آمریکا برای تسلط بر منطقه است. همچنان که در لیبی شورای انتقالی مسئولیت حکومت را به دست گرفته و بسیاری از کشورهای جهان آن را به رسمیت شناختند اما منابع مالی این کشور در اختیار بعضی دولتهای اروپایی قرار دارد و آنها اجازه نمیدهند مردم لیبی از آن استفاده کنند. حتی اعلام کردند که در شکلگیری دولت جدید دخالت خواهند کرد در صورتی که دموکراسی آن است که مردم حکومت خود را انتخاب کنند.
دکتر احمدینژاد گفت: عطش قدرت و ثروت در برخی رهبران غربی وجود دارد که تمایل دارند ثروت مجانی ملتها همچنان به جیب آنها سرازیر شود. ما معتقدیم دموکراسی، آزادی و عدالت باید برای همه باشد و نمیتوان در منطقه دهها نوع برخورد با کشورها اعمال شود و اسم آن را دموکراسی گذاشت، اینگونه اقدامات اگر چه امکان دارد در کوتاهمدت نتایجی داشته باشد، اما در میانمدت و بلندمدت عکسالعمل سختی خواهد داشت.
دکتر احمدینژاد تصریح کرد: ما معتقدیم اصلاحات اساسی باید در درون جامعه آمریکا اتفاق بیفتد و در این صورت دیگر مشکلی وجود نخواهد داشت.
رییسجمهور افزود: دولت آمریکا همواره از مخالفین رقبای خود حتی اگر آنها اقلیت محض باشند، با نام دموکراسی حمایت میکند.
دکتر احمدینژاد گفت: ملت ایران همواره کنار ملتهای آزاده و عدالتخواه بوده و به این موضوع افتخار میکند، حتی اگر به مردم آمریکا نیز ظلم شود ما در کنار مردم آمریکا خواهیم ایستاد.
رییسجمهور در پاسخ به سوال سیانان مبنی بر صحبت ایران از حق ملتها در مقابل تجارت با کشوری مانند چین که حقی برای مردم خود قائل نیست، اظهار داشت: ملت ایران برای فروش نفت خود شرط سیاسی تعیین نمیکند؛ البته دولتهای غربی برای فروش کالا شروط سیاسی تصویب میکنند اما ایران اینگونه اقدامات را قبول ندارد.
دکتر احمدینژاد افزود: دولت آمریکا از روزی که ملت ایران با انقلاب اسلامی به آزادی دست پیدا کرده است، در برابر دولت برآمده از رای برمردم قرار گرفته است. این در حالی است که در 32 سال گذشته 32 انتخابات آزاد با رأیهای بالا در ایران برگزار شده است.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه اصلاحات اساسی باید در اندیشه رهبران آمریکا اتفاق بیفتد، تصریح کرد: رهبران آمریکا اگر این تغییر را ایجاد کنند به نفع خودشان است، زیرا در غیر اینصورت مردم آمریکا نیز همگام با بیداری که در جامعه بشری به راه افتاده تغییر شرایط را به آنان تحمیل خواهند کرد.
دکتر احمدینژاد با انتقاد از اعمال استانداردهای دوگانه از سوی دولتهای غربی، گفت: در سودان اختلافی پیش میآید و در ادامه دولت آمریکا و برخی دولتهای آمریکایی وارد صحنه شده و با اهرم سازمان ملل و رفراندوم بخشی از سودان را جدا میکنند، سوال این است که آیا در ایرلند، اسکاتلند، باسک و برخی نقاط دیگر اروپا درخواستی برای تجزیه وجود ندارد؟ پس چرا رهبران اروپایی به مردم این مناطق اجازه نمیدهند که رفراندوم برگزار کنند؟
رییسجمهور تصریح کرد: اگر در جایی اقدامی اعمال میشود، باید این اقدام در همه جا به طور یکسان اعمال شود؛ ضمن اینکه دیگر دوران استانداردهای دوگانه به پایان رسیده است.
دکتر احمدینژاد گفت: تجاوز و فریبکاری ممکن است در مقطعی سود داشته باشد، اما بیتردید در دراز مدت تبعات منفی آن کشنده خواهد بود و از همین جهت است که اروپا و آمریکا دچار بحران شدهاند.
رییسجمهور در پاسخ به سوال انبیسی نیوز در خصوص ادعای نتانیاهو درباره بیثباتی در منطقه و احتمال حمله نظامی رژیم صهیونیستی و اینکه آیا ایران حمله نظامی از طرف صهیونیستها را پیشبینی میکند، یا نه؟ اظهار داشت: رژیم صهیونیستی برای جنگ به وجود آمده است و علاقه زیادی دارد که به ایران ضربه بزند و بارها در این خصوص ایران را آشکارا تهدید کرده است اما متاسفانه دولتمردان مدعی غربی در قبال آن سکوت کردهاند اما در هر حال تهدیدکنندگان میدانند که پاسخ ایران در مقابل هرگونه اقدامی از سوی آنها پشیمانکننده خواهد بود.البته ملت ایران از تنش استقبال نمیکند و امیدواریم آنان دست به دیوانگی نزنند.
دکتر احمدینژاد خاطر نشان کرد: رژیم صهیونیستی از سوی دیگر بهانهای برای عدم پیشرفت کشورهای منطقه است. هر کشوری که در مسیر پیشرفت قرار بگیرد بلافاصله آن را موجب ناامنی رژیم صهیونیستی مطرح میکنند تا بدینوسیله از پیشرفت و رشد کشورهای منطقه جلوگیری کنند.
رییسجمهور خاطر نشان کرد: امروز مدل جنگ جهانی دوم برای اداره جهان به پایان رسیده است و جهان نیازمند صداقت، یکرنگی و استاندارد واحد برای همه دنیا است. به عنوان کشور ایران هر چه خوبی برای خود میخواهیم آن را برای همه دنیا نیز میخواهیم و هر چیز بدی که برای خود نمیخواهیم برای هیچ کس دیگر هم نمیخواهیم.
دکتر احمدینژاد افزود: ملت ایران زمانی که بر اثر طوفان در آمریکا عدهای بیخانمان شدند و نرخ بیکاری در آمریکا افزایش پیدا میکند و از اینکه چندین میلیون نفر در آمریکا بیخانمان هستند، خوشحال نیستند.
رییسجمهور گفت: عدهای در جهان همواره تلاش میکنند که دیگران را مقصر مشکلات جلوه دهند و نقش خود را نادیده میگیرند. اعمال اینگونه سیاستها اشتباه است و البته نتیجهای هم ندارد.
دکتر احمدینژاد ادامه داد: امروز سلطهگران باید روحیه استکباری را کنار گذاشته و با استاندارد واحد با ملتها و کشورها برخورد کنند. وقتی چند کشور حاکم بر شورای امنیت مصوبات مجمع عمومی را وتو میکنند، معلوم است که در دنیا مشکل وجود خواهد داشت. و اینگونه مسایل تا زمانی که اصلاح نشود مشکلات همچنان باقی خواهد ماند.
رییسجمهور در پاسخ به سوالی درباره وجود جنگ و کشمکش برای قدرت در ایران، اظهار داشت: ایران کشور آزادی است و طبیعتاً اظهارنظرها نیز متفاوت است و اساساً همه انسانها با هم متفاوت بوده و بعضاً اختلافنظر دارند اما کشمکش برای قدرت را قبول ندارم زیرا فضای حاکم بر ایران اینگونه نیست.
دکتر احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره توقف غنیسازی 20 درصد نیز اظهار داشت: غنیسازی 20 درصد برای تامین سوخت رآکتوری است که رادیودارو تولید میکند؛ سوخت آن رو به اتمام است و طبق مقررات، اعضای آژانس بینالمللی موظف بودند بدون هیچ شرطی آن را در اختیار ایران قرار دهند اما از این کار خودداری کردند و مجبور شدیم سوخت 20 درصد را خودمان تولید کنیم و امروز نیز آمادگی داریم هر زمان که آژانس بینالمللی اتمی سوخت مورد نیاز این رآکتور را بدون هیچ شرطی در اختیار ما قرار دهد، غنیسازی 20 درصد را بلافاصله متوقف کنیم.
رییسجمهور در پاسخ به سوالی درباره برخورد احتمالی نیروهای نظامی انگلیس، آمریکایی با نیروهای نظامی ایران در منطقه خلیج فارس و عراق و افغانستان، اظهار داشت: البته ما در عراق و افغانستان حضور نداریم، بنابراین این مساله موضوعیتی ندارد و در منطقه خلیج فارس موافقیم سیستمهای هشداری وجود داشته باشد که از برخوردهای ناشی از خطا جلوگیری کند اما بدون شک راهحل اساسی این است که نیروی نظامی هر کشور در خاک خود مستقر شود. سوال این است که نیروهای آمریکا و انگلیس در دریای خلیج فارس برای چه حضور دارند؟ آنها اگر از این منطقه خارج شوند، تضمین میکنیم که جریان نفت در منطقه برقرار باشد.
دکتر احمدینژاد گفت: اگر به جای سیاستمداران آمریکایی بودم، پایگاههای نظامی را از سراسر دنیا جمع کرده و سربازان را در عمران و آبادانی بکار میگرفتم و هزینههای نظامی را برای رفع فقر و بیکاری در آمریکا به کار میگرفتم.
رییسجمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره حقوق بشر در ایران گفت: اشتباه بزرگ آمریکا این است که فکر میکند میتواند دغدغههای مردم را سامان دهد. البته مراکزی تاسیس کردند که کودتاهای مخملی را در کشورها به راه بیندازند. اما اینگونه اقدامات اشتباه است و همه باید برای اصلاح امور غلط تلاش کنند. همه باید صادقانه و براساس ارزشهای اسلامی در مسیر رفع مشکلات گام برداریم.
پایان پیام/
نظر شما