مردم نباید بیشتر از این سردرگم شوند/زمان دقیق عملیات انتقال اجساد باید مشخص شود

خبرگزاری شبستان: استاندار کهگیلویه و بویراحمد اینکه ادارات و نهادهای امدادی متناسب با کار و نحوه عملیاتی که در آن منطقه دارند، نیرو و امکانات بیاورند،گفت: بیش از این مردم را نباید سردرگم کنیم، باید عملیات انتقال اجساد و زمان دقیق آن را محاسبه کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، نشست ستاد بحران استان کهگیلویه و بویراحمد امروز ( 4 اسفند) برای بررسی آخرین وضعیت انتقال قربانیان حادثه هوایی 3704 هواپیمایی آسمان تهران به یاسوج، به ریاست استاندار کهگیلویه و بویراحمد، فرماندهی ارتش در استان های کهگیلویه و بویراحمد و فارس و همچنین  مدیران استانی عضو ستاد بحران در فرمانداری شهرستان دنا برگزار شد.

 

علی محمد احمدی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این نشست به آخرین وضعیت انتقال قربانیان این حادثه غم انگیز اشاره کرد و گفت: انتظار مردم این است که هرچه زودتر این مسئله حل شود و سوال مردم این بود که آیا اگر این اتفاق در کشور دیگری بود همین گونه پیش می رفت؟

 

احمدی ادامه داد: اگر در این مسئله و عملیات بزرگ انتقال قربانیان با توجه به منطقه سقوط و همچنین وضعیت آب و هوایی نیاز به کمک و تجهیزات بیشتر داریم، باید زودتر اقدام ات لازم صورت گیرد.

 

وی ادامه داد: در زمینه آخرین روند انتقال قربانیان باید وضعیت منطقه، وضعیت سوق الجیشی و حتی مکان هایی که می توان با بهترین روش از خط رأس عبور و بتوان قربانیان این حادثه را انتقال داد، انتخاب و در اسرع شروع به عملیات کنیم.

 

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: اگر شرایط جوی و میدانی و حتی بارندگی در قلل مرتفع اجازه بهترین روش انتقال و حتی امداد را نمی دهد باید صادقانه بگوییم و در این اندازه مردم و حانواده های حادثه دیده را منتظر نگذاریم.

 

وی ادامه داد: مردم از دیدن این همه جمعیت و خودروهای شاسی بلند و نتیجه نگرفتن ناراضی هستند و می طلبد که مسئولان و تیم های امدادی و حتی گروه های مخصوص این عملیاتی متناسب با این وضعیت حضور داشته باشند.

 

احمدی در ادامه، با تأکید بر اینکه ادارات و نهادهای امدادی متناسب با کار و نحوه عملیاتی که در آن منطقه دارند، نیرو و امکانات بیاورند، ادامه داد: بیش از این مردم را نباید سردرگم کنیم و هر روز به یک شیوه از عملیات بگوییم، بلکه باید عملیات و زمان دقیق آن را محاسبه کنیم.

 

استاندار کهگیلویه و بویراحمد به برگزاری ستاد بحران و عملیات نهایی انتقال قربانیان نیز اشاره کرد و گفت: این نشست با حضور مسئولان اجرایی از سپاه پاسداران، ارتش جمهوری اسلامی، مسئولان امدادی و هم چنین ادارات درگیر در این عملیات برگزار شده تا بتوان به صورت تخصصی این عملیات را به جلو ببریم.

 

غلام محمد زارعی، نماینده مردم شهرستان های بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی هم با تسلیت این حادثه ناگوار، گفت: مردم ولی نعمت ما هستند و از ارزش بالایی برخوردار هستند.

 

وی با بیان اینکه در این عملیات باید با تمام توان وارد شویم و زمان مشخصی را برای انتقال قربانیان با توجه به شرایط جوی محاسبه کنیم، یادآور شد:حرکت و برنامه ریزی جدیدی برای آخرین عملیات انتقال قربانیان باید صورت گیرد.

 

زارعی تصریح کرد: در این زمینه باید در نزدیکی مکان حادثه کمپ و مکانی را برای پیشبرد عملیات در نظر بگیریم تا نیروهای متخصص کوهنورد و صخره نورد بتوانند در آن مکان ساکن شوند.

 

امیر جمشیدی، فرمانده ارشد ارتش در استان های فارس و کهگیلویه و بویراحمد به آخرین روند عملیات انتقال قربانیان حادثه هوایی تهران به یاسوج اشاره کرد و گفت: اگر شرایط جوی اجازه دهد، با همکاری نیروهای امدادی می توانیم انتقال قربانیان را به پایین دست داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر هوای منفی 30 درجه باعث شده که عملیات انتقال قربانیان به پایین کوه با بدترین شرایط صورت گیرد، تصریح کرد:ستاد فرماندهی باید در دامنه کوه استقرار یابد تا بتوان با حضور نیروهای ارتش، هلال احمر و تکاوران سپاهی در اسرع وقت اگر شرایط هوایی مناسب بود به وسیله هلی برن کار انتقال را به سرانجام رساند.

 

امیر جمشیدی با تأکید بر اینکه در این عملیات باید از هرگونه حرکت احساسی جلوگیری شود، بیان داشت: نمی شود در این عملیات که یکی از سخت ترین عملیات ها به دلیل برودت هوا و وضعیت جوی است، احساسی رفتار کنیم.

 

سیدعلی وفایی مقدم، رئیس ستاد بحران استان کهگیلویه و بویراحمد به آخرین وضعیت این عملیات اشاره کرد و گفت: بررسی های اولیه با حضور امیر جمشیدی در حال جمع بندی برای آخرین وضعیت انتقال قربانیان این حادثه است.

 

وی با بیان اینکه همه ادارات باید با همکاری و اطلاع در محل حادثه حضور پیدا کنند، یادآور شد: با توجه به بارش های آخر فصل زمستان و برودت خاص هوا در این منطقه، نیاز به تجهیزات خاصی داریم که در زمان اتمام بارندگی ها باید همه آنها آماده برای انتقال اجساد قربانیان این حادثه هوایی باشد.

 

سیدامان الله جهانبین، مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد به توقف عملیات به دلیل بارش برف و باران در قلل مرتفع اشاره کرد و گفت: امکان انتقال زمینی به دلیل بارش برف در ارتفاعات نیست.

 

جهان بین با تأکید بر اینکه بیشتر بارندگی در قله های مرتفع دنا و مکان سقوط هوایپیما از فردا صورت می گیرد، اظهار داشت: وضعیت جوی در منطقه به گونه ای بوده که امکان انتقال زمینی به دلیل وضعیت میدانی و جوی وجود نخواهد داشت.

 

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: با توجه به مسدود شدن این مسیر باید در زمینه انتقال اجساد قربانیان از راه سمیرم وارد عمل شویم.

 

وی با اشاره به اینکه در این زمینه سه راهکار و سناریو وجود دارد، عنوان کرد: نخستین هدف ما در اجرای این عملیات باید سلامت امدادگران باشد و از سوی دیگر می توان با استفاده از توان هوایی در صورت مساعد شدن هوا با عملیات هلی بورن این موضوع را انجام داد.

 

جهانبین با اشاره به اینکه به دلیل وضعیت جوی شاید کار انتقال در سناریوی سوم به بعد از عید و سال آینده بکشد، بیان کرد: امکان افتادن قطعاتی از هواپیما به دلیل قرار گرفتن در شیب 80 درجه قله وجود دارد.

 

فرج الله شکوهی پور، مدیر هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد هم در این نشست به آخرین وضعیت جوی استان و همچنین منطقه در روزهای آینده اشاره کرد و گفت: با توجه به ورود سامانه بارشی به جو استان از امشب تا روز دوشنبه ناپایداری های جوی در سطح استان وجود خواهد داشت و تا روزهای سه شنبه و حتی چهارشنبه، سیستم ناپایداری در جو استان برقرار خواهد بود.

 

وی با بیان اینکه به صورت لحظه ای داده های هواشناسی را در اختیار امدادگران قرار خواهیم داد، گفت: یک سیستم هواشناسی در منطقه نصب خواهد شد تا لحظه ای اخبار هواشناسی را به امدادگران مخابره کند.

 

مدیر هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر اینکه با توجه به شرایط جوی امکان هلی بورن وجود نخواهد داشت، تصریح کرد: وضعیت جوی در سطح استان تا سال آینده همین گونه پیش شده است.

 

به دلیل شرایط جوی و آب هوایی و بارش برف در منطقه سقوط هواپیما، در حال حاضر امکان انتقال اجساد قربانیان هواپیمای 3704 پرواز هوایی تهران به یاسوج به روز دوشنبه موکول شده است.

 

شایان ذکر است، یک فروند هواپیمای ای تی آر (ATR72) شرکت هواپیمایی آسمان صبح روز یکشنبه از تهران عازم یاسوج بود که در فاصله 120 کیلومتری یاسوج از رادار محو شد و نهادهای ذیربط سقوط آن را تایید کردند.

 

این هواپیما بعد از اصابت به نوک قله پازن پیر یکی از قله های مرتفع دنا، متلاشی و همه سرنشینان آن متأسفانه جان باختند.

کد خبر 691451

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha