علی محمدی، روانشناس و مشاور خانواده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان با اشاره به عوامل اصلی مشکلات خانوادگی جامعه امروز ایرانی با بیان اینکه گسترش فرهنگ بی حیایی و فساد در انواع مختلف فیلمهای ضد اخلاقی در شبکه های ماهواره ای یکی از این عوامل می باشد، گفت: تحریک خانواده ها در دیدن فیلم های مبتذل در قالب نوعی آموزش روابط جنسی و بدآموزی حساب شده به زنان شوهرداری که همسران آنها با زن دیگری رابطه برقرار می کنند در مقابله به مثل کردن به عنوان عامل بازدارنده یکی از مشکلات امروز جامعه ما است.
وی با اشاره به پخش سریالهای تکراری و یکنواخت با بیشترین سوژه عشق و عاشقی، ازدواج، طلاق و بالا رفتن سن ازدواج از طریق شبکههای ماهوارهای بیان کرد: در این فیلمها ازدواجهایی به سبک غربی، اینترنتی، خیابانی، احساسی، اختلاط دختر و پسر در دانشگاهها و مراکز آموزشی، وارد شدن زنان به محیط های مختلف کاری به دلایل نیاز مالی، طلاق و متارکه زنان و زنان جوان شوهر از دست داده و در بسیاری موارد پاشیدگی خانواده یا لااقل عامل ایجاد استرس و ناامنی در خانوادهها میشود و در حال حاضر بدترین بلای خانوادگی است که دانسته یا دانسته به دست خودمان به مشکلات خانوادهها افزودهایم.
محمدی با بیان اینکه به وجود آمدن مشکل بین والدین و فرزندان از دیگر عوامل جامعه امروز ما می باشد، اظهار کرد: امروزه والدین به شدت بیحوصله و عصبانی شدند که این عوامل باعث قهرهای طولانی حسابنشده، نخواستن نظرات فرزندان در امور مختلف شده است.
این مشاور خانواده با اشاره به اینکه والدین باید برای بازی کردن با فرزندان وقت زیادی را اختصاص دهند، گفت: همچنین آنها باید فرزندان خود به ویژه دختر بچه ها را بر روی پاهای خود بنشانند و به آنها محبت کنند تا آنها احساس کمبود عاطفه نکنند.
این مشاور خانواده تصریح کرد: والدین گاهی نادانسته رفتار تبعیضآمیزی بین فرزندانشان دارند که به صورت حسادت بین بچهها بروز میکند که این امر عوامل جبرانناپذیری بر روی آنها به وجود میآورد.
وی با بیان اینکه والدین نباید از فرزندان استفاده ابزاری نمایند و آنها را در درگیریها و اختلافاتشان وارد کنند، افزود: فرزندان نسبت به رفتار پدر و مادر با دیگر برادران و یا خواهران فوقالعاده حساساند و احساس نوعی تبعیض دارند مگر اینکه تبعیض نباشد.
محمدی با بیان اینکه در بازی با فرزندان باید تمام و کمال تسلیم روش آنها در بازی باشیم، اظهار کرد: در غیر این صورت آنها عصبانی و ناراحت می شوند و بازی نمیکنند.
این مشاور خانواده با بیان اینکه والدین باید برخورد صحیح با دروغگویی، حرفهای زشت، مخفیکاری و برداشتن پول توسط فرزندان خود داشته باشند، خاطرنشان کرد: ایجاد زمینههای اعتماد به گونهای که فرزندان والدین را بیشتر از دوست بپذیرند و از گفتن هر اتفاقی واهمه نداشته باشند، بسیار مهم و ضروری است.
این روانشناس تحقیق، سرکوفت، تبعیض، مقایسه، منت در خانوادهها یا در جمع دوستان را عامل مهمی دانست که والدین باید در برخورد با فرزندان خود آن را مورد توجه قرار دهند.
نظر شما