آلبوم «چقدر زخویش دورم» رونمایی شد

خبرگزاری شبستان: با حضور حسین علیشاپور، احسان عبایی، عبدالجبارکاکایی و جمعی از شعرا، از آلبوم موسیقی «چقدر زخویش دورم» در حوزه هنری رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، «اتفاق ترانه» برنامه‌ای که همت دفتر موسیقی حوزه هنری و شرکت سپهر سوره هنر هرماه برگزار می‌شود، با حضور جمعی از شعرا، ترانه سرایان و منتقدین ادبی امروز  در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای برنامه علیرضا بدیع به عنوان مجری برنامه ضمن خیرمقدم به حاضرین، تولد سیاوش کسرایی را تبریک گفت. سپس علیرضا بدیع مجری و ترانه سرا، از چند شاعر برای خواندن اشعار خود دعوت کرد که به روی سن بیایند.

سیداکبر سلیمانی، ماهان بلندبالا، امید روزبه، علی مقیمی و محمدرضا کرم زاده از جمله شاعران و ترانه سرایانی بودند که در این برنامه به خواندن شعر پرداختند.

در ادامه برنامه عبدالجبار کاکایی، ترانه سرا و کارشناس حوزه ادبیات پشت تریبون آمد و درباره اشعار خوانده شده توضیحاتی را ارائه داد.
وی درباره به کارگیری برخی از واژگان در برخی از شعرها، گفت: شاعر باید از عبارات و واژگانی استفاده کند که در زندگی او جاری است و آن را درک می کند. اگر شاعری که در زندگی شهری از المان‌ها و نمادهای زندگی امروز استفاده نکند شاعر زمانه خویش نیست.

وی ادامه داد: گاهی شاعری به عمد این واژگان را به استخدام می گیرد که این نوعی رجعت به گذشته است اما بهتر است واژگانی انتخاب شوند که  شاعر آن را دیده و لمس کرده است.

این ترانه سرا با بیان این که شاعر باید بر اساس شرایط اجتماعی و کانتکستهای اطرافش به روزگار خود نگاه کند، تاکید کرد: باید دوره اجتماعی در شعر و ترانه تجلی کند و شاعر باید بازتاب دهنده دوره اجتماعی خود باشد، شعرای جوان نباید به  راحتی فریب واژه‌های مصطلح را بخورند.

کاکایی خاطرنشان کرد: امروزه به واسطه زندگی شهری شاهد هستیم که واژگانی همچون دیوار، جاده و پنجره به راحتی در شعرها جا باز کرده و به عنوان نظام زندگی شهری عادی شده‌اند، اما اگر کسی به عمد به سراغ واژگانی برود که برای امروز جامعه ما نیستند دچار نوعی واپسگرایی شده است.

وی اضافه کرد: در قرن 18 زمانی که دوران رئالیسم آغاز شد، برای تثبیت جایگاه طبقه متوسط، نوعی تفکر نئورئالیسیمی به وجودآمد که به انتقاد دوران سرمایه داری و نظام صنعتی پرداخت در این میان عده ای از شعرا به سراغ طبیعت رفتند و نوعی واپسگرایی را رواج دادند، واژه برج عاج از همین جا آمده است که عده ای در خلوت و فردگرایی به سراغ تصورات خودشان رفتند و از شرایط اجتماعی خود جدا شده و منزوی شدند، از همین رو باید در انتخاب واژگان دقت بسیار کرد.

این ترانه سرا درباره اهمیت ترانه نیز گفت: در تاریخ ادبیات بسیاری از شعرا تلاش کردند که ترانه سرا هم باشند، اما در کنار استعداد و ژنتیک، استفاده از گستره تمامیت اجتماعی و نگاه تیزبینانه نیز باید به کمک ترانه سرا بیاید، یک شاعر نمی‌تواند الزاما ترانه سرا هم باشد اما یک ترانه سرا حتما باید شاعر باشد. ترانه‌سرا کاری بسیار دشوار تر دارد زیرا با بدنه بیشتری از مردم جامعه خود سر و کار دارد.

احسان عبایی، نوازنده، آهنگساز و تنظیم آلبوم «چقدر زخویش دورم» نیز در ادامه برنامه روی سن آمد و درباره این اثرتازه منتشر شده گفت: کاری که امروز به جمع موسیقی کشورمان اضافه می‌شود، درواقع نتیجه همکاری من و دوستان هنرمند است. هفت سال از ضبط این آلبوم می گذرد و امروز ما بعد از این مدت طولانی با پیگیری‌های دوستان عزیز در مرکز موسیقی حوزه هنری، رونمایی این آلبوم را به نظاره نشسته‌ایم.

وی ادامه داد: وقتی بعد از این مدت به آلبوم مذکور گوش میسپارم متوجه می‌شوم که چقدر صیقل خورده‌ام و این خاصیت هنر است که انسان را به اوج می‌برد. با تمام وجودم از همه کسانی که باعث دلگرمی من شد و همیشه در مشکلات کنارم بودند تشکر می‌کنم و امیدوارم همیشه باقی بمانند.

حسین علیشاپور، خواننده این اثر نیز درباره رونمایی از آلبوم «چقدر زخویش دورم» گفت: من هم همانند احسان عبایی از همه عزیزان و دوستان تشکر می‌کنم، از استاد سلمانی که دعوت بنده را پذیرفتند حقیقا همان گونه که خیام و سعدی و حافظ داشتیم، امروز سلمانی و بهمنی داریم. بزرگانی که با آنها قرابت زمانی داریم را باید بهتر از این‌ها بشناسیم.

در پایان این برنامه نیز از آلبوم «چقدر زخویش دورم» با حضور جمعی از نوازندگان، شعرا و ترانه سرایان، رونمایی شد. 

کد خبر 691746

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha