به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، نصرالله پور جوادی، دانش پژوه و نویسنده کتاب باباطاهر امروز (9 اسفند) در همایش ملی باباطاهر گفت: همدان مهد عالمان و مفاخری همچون اذکایی و ذکاوتی و ... هستند که همانند ستارههای درخشانی در آسمان فرهنگ ایران می باشند.
وی با بیان اینکه باباطاهر یک شخصیت افسانهای داشت، افزود: باباطاهر در واقع به نام شیخطاهر سجاس به معنای گچکار معروف بوده است و درباره او تذکرههای قدیمی هم نوشتهاند.
وی تصریح کرد: اشعار متداولی که از باباطاهر خوانده میشود مسجل و مسلم است که متعلق به باباطاهر نیست چرا که آن اشعار به زبان فارسی سروده شده است که در دوران باباطاهر علاوه بر اینکه زبان فهلویات بوده سخنی از عشق به میان نبوده است.
دانش پژوه و نویسنده کتاب باباطاهر اظهار کرد: نخستین نویسنده در همدان که به زبان فارسی مینویسد عینالقضات همدانی است.
پورجوادی با بیان اینکه باباطاهر از شدت عاقلی به شیفتگی زده شده است، خاطرنشان کرد: افرادی که باباطاهر را دیوانه خوانده بودند در عین حال نیز گفتند که باباطاهر شخصیت مجذوبی داشته است.
وی گفت: برخی افراد دیوانههای حقیقی و الهی هستند و جنون عشق دارند که این عشق به حسن کلی و حسن مطلق الهی خوانده می شود.
وی افزود: دو نوع دیوانگی وجود دارد که یک نوع دیوانگی زمانی است که شخص به حد عقل نرسیده و کم خرد است و نوع دیگر دیوانگی زمانی است که افراد به مرتبه عاقلی رسیده و از آن فراتر رفتهاند و این فراتر رفتن از عقل را عینالقضات «طور ورای عقل» معرفی میکند.
دانش پژوه و نویسنده کتاب باباطاهر خاطرنشان کرد: باباطاهر از عقل فراتر رفته بود و دیوانگی او از نوع دوم است به طوری که به محبوب خویش وصل شده است.
نظر شما