عبودیت همگانی در جامعه بشری با حاکمیت ولی خدا رخ دهد

خبرگزاری شبستان: مدیر مؤسسه فقاهت و تمدن سازی اسلامی، گفت: توسعه و عبودیت همگانی در جامعه بشری با حاکمیت ولی خدا رخ دهد، بر همین اساس خداوند در عصر غیبت امام زمان(عج) ولی فقیه را حاکم قرار داده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد تقی اکبرنژاد مدیر مؤسسه فقاهت و تمدن سازی اسلامی، در جلسه تفسیر تمدنی قرآن کریم که در مجموعه فرهنگی شهدای هفت تیر برگزار شد، گفت: یکی از ویژگی‌های سوره حمد در این است که بخشی از آن مربوط به خالق و بخشی از آن مربوط به مخلوق است در حقیقت بین بخش اول سوره حمد با بخش دوم آن یک قرینه بسیار جالبی وجود دارد.

وی افزود: نیمه اول سوره حمد ناظر بر نیمه اول است در واقع در بخش اول سوره حمد معبود مطالبی را بیان فرموده و در نیمه دوم بنده آنها را پذیرفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین اکبرنژاد عنوان کرد: در بخش اول سوره حمد از الله، رحمانیت و مهربانی خداوند، از مالکیت و اقتدار او صحبت می‎شود تا اینکه به «ایاک نعبد و ایاک نستعین» می‌رسد و بنده از خداوند برای بندگی الله طلب یاری می‌کند.

مدیر مؤسسه فقاهت و تمدن سازی اسلامی، اظهار داشت: شاید به طور طبیعی تصور ما این باشد که انسان برای رشد و پیشرفت ابتدا باید تعلیم سپس تزکیه داشته باشد اما خداوند در قرآن می‌فرماید «و یزکیهم و یعلمهم الحکمه» ابتدا باید تزکیه صورت گیرد که به شخص حکمت عطا شود.

وی ابراز کرد: در آیه «ایاک نعبد و ایاک نستعین» وقتی بنده می‌گوید ما تو را می پرستیم می‌خواهد بگوید که فقط یک نفر مرا پرستش نکند بلکه همه بندگان باید خداوند را پرستش کنند این آیه سوره حمد قرینه «رب العالمین» است، یعنی خداوند می‌فرماید وقتی من رب‌العالمین هستم شما هم باید همگی با هم بندگی مرا کنید و همگی از من یاری بخواهید.

حجت‌الاسلام والمسلمین اکبرنژاد خاطرنشان کرد: توسعه و عبودیت همگانی زمانی اتفاق می‌افتد که در جامعه بشری حاکم آنها ولی خدا باشد که در بندگی وحدت رخ دهد، بر همین اساس خداوند در عصر غیبت امام زمان(عج) ولی فقیه را حاکم قرار داده است.

مدیر مؤسسه فقاهت و تمدن سازی اسلامی،  بیان داشت: همه عالم سر سفره ربوبیت خداوند هستند در این فضا معنا ندارد که ما دنبال کس دیگر برویم، بندگی مخلصانه بسیار سخت است بنابراین برای این مساله باید از خداوند طلب یاری کنیم.

وی گفت: ما در دنیا رسالتی جز بندگی خدا نداریم اصل آیه «ایاک نعبد و ایاک نعستین» طلب استعانت از خداوند برای بندگی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین اکبرنژاد خاطرنشان کرد: دین کامل منطبق بر آفرینش انسان است در آیه «اهدنا صراط المستقیم» انسان قوام و ایستادگی بر مسیر درست را از خداوند درخواست می‌کند.

 

کد خبر 694546

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha