کار کانون های فرهنگی ارتقاء معنوی جامعه است

خبرگزاری شبستان: معاون پژوهشی حوزه علمیه استان کرمانشاه، گفت: کانون های فرهنگی هنری با اتکا به کتاب خدا و انسان کامل، به ارتقاء معنوی جامعه کمک می کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، حجت الاسلام قلعه بالایی معاون پژوهشی حوزه علمیه، در همایش گرامیداشت ربع قرن تلاش کانون های فرهنگی هنری مساجد که در تالار بعثت کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه اولین اقدام پیامبر اکرم(ص) بنا کردن مسجد بود، گفت: مسجد طراز اسلامی باید مسجدی مانند مسجدالنبی(ص) باشد.

 

وی دارالذکر، دارالفکر و دارالعلم بودن را از خصوصیات مسجد پیامبر اکرم(ص) برشمرد و افزود: مسجد محل عبادت(نماز، اعتکاف و قرائت قرآن) و ارتباط میان خالق و مخلوق است از سوی دیگر دارالعلم است که تحت شعاع حوزه ها و دانشگاه ها و مسائل فکری قرار گرفته است و همه جلسات در مسجد برگزار می شد.

 

معاون پژوهشی حوزه علمیه، اظهار کرد: جنبه دیگری که مسجد را از تمام نهادهای اجتماعی متمایز می کند دارالفکر بودن مسجد است که مسائل و مشکلات را در آن جا حل می کردند.

 

وی با بیان اینکه کانون های مساجد باید مسجد را به دارالفکر تبدیل کنند، اذعان کرد: باید فکر را در مسجد تولید کنیم به گونه ای که هنجارها و علاج ناهنجاری های جامعه در مسجد باشد.

 

حجت الاسلام قلعه بالایی، ریشه مشکلات و ناهنجاری های جامعه را در دوری از مساجد دانست و گفت: حل مشکلات جامعه، مقابله با آسیب های اجتماعی و مسائل فرهنگی در بازگشت و رجعت به خانه های خدا و جذب جوانان به مسجد است باید کاری کنیم که ارتباط مردم با مسجد تنگاتنگ باشد.

 

وی با اشاره به جمله تاریخی حضرت امام خمینی(ره): "مسجد سنگر است سنگرها را حفظ کنید"، ابراز تأسف کرد: یک جاهایی کوتاهی شد و در مقابل آن افسون گری هایی شد که بین مردم و مسجد این پایگاه اصیل اسلامی فاصله انداختند و از این طریق شبیخون فرهنگی تأثیر بیشتری پیدا کرد.

 

معاون پژوهشی حوزه علمیه، تصریح کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد باید در مقابل افسون ماهواره، اینترنت و فضای مجازی را که وارد اجتماعات ما را به خود جذب کرده است ، قدرتمند ظاهر شده و در پاسخ به جنگ نرم دشمن، ضد افسون بزنند.

 

وی اذعان کرد: اگر مردم جذب مساجد شوند جامعه دینی ما سالم خواهد ماند مگر اینکه ما که متولیان امر هستیم در سنگر داری خود کوتاهی و تعلل کنیم که در این صورت ضررش را خواهیم دید.

 

حجت الاسلام قلعه بالایی، با تأکید بر اینکه انسان باید زیرک و زمان شناس باشد، گفت: دشمن با تربیت گروه های مختلف، به کارگیری ترفندهای جدید و فعال کردن روان شناسان اجتماعی خود به دنبال رخنه کردن در اعتقادات مردم است تا این کانون های فرهنگی هنری مساجد را از بین ببرند.

 

وی تمرکز دشمن را بر کمرنگ کردن مسجد و حضور اهل مسجد برشمرد و اضافه کرد: فرهنگ اسلامی، فرهنگ فیاض و بسیار غنی است که احتیاج به هیچ فرهنگ بیگانه ای ندارد چرا که متصل به کتاب خدا و انسان کامل است که متصل به عصمت هستند.

 

معاون پژوهشی حوزه علمیه، بیان کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز یعنی اتکا کردن به انسان کامل و کتاب خدای تبارک و تعالی، کار این کانون ها ارتقاء معنوی جامعه است.

 

وی با تأکید بر حفظ کانون مسجد و بعد اجتماعی بودن این پایگاه های اصیل، ابراز امیدواری کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد دو رکن آشنایی با انسان کام و کتاب خدای تبارک و تعالی را در جامعه تقویت کنند چرا که هر جا در جامعه خطایی رخ داده است و ناهنجاری شکل گرفته به خاطر دوری انسان از دین و وحی بوده است.

 

 

 

کد خبر 694910

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha