جای خالی وقف در حوزه نماز/ طرح آرامش بهاری، تلاشی برای پاسخ به نیازهای فرهنگی مردم در سفرهای نوروزی است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمان جزئیات برگزاری طرح آرامش بهاری در استان را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام محمدقاسمی زاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان، امروز(۲۰ اسفند)در نشست خبری طرح آرامش بهاری که برای هشتمین سال در کشور انجام می شود با اشاره به اهمیت این طرح، ضرورت های اجرای آن در ایام تعطیل را مورد توجه قرار داد.

 

وی افزود: اول اینکه حجم فراوان سفرهای نوروزی انجام می گیرد، که از این حجم، بیشترین بار سفر در حوزه بقاع متبرکه و حرم امامزادگان و امام رضا علیه السلام و حضرت معصومه سلام الله علیها و... است و سال گذشته بیش از 40 میلیون بار سفر در این حوزه انجام شده؛ دوم اینکه تعطیلی کشور در این ایام و به تبع آن دستگاه های فرهنگی نیمه تعطیل و یا تعطیل هستند.

 

 

این مسئول با اشاره به اینکه بقاع متبرکه به عنوان اماکنی که مردم بخشی از نیازهای خود در سفر را آنجا تأمین می کنند، افزود: شاید بقعه نباشد اما یک مسجد بین راهی و یا بخشی از امامزادگان وجود دارد{که مردم مراجعه می کنند} و چهارم اینکه، بقاع متبرکه از جمله اماکنی هستند که طی سال تعطیل بردار نیستند.

 

 

وی مهمترین نکته را ضرورت انجام کارهای فرهنگی مناسب در کنار سفر و دید و بازدید و سنت نوروز عنوان کرد که باید مورد توجه قرار گیرد و اظهار داشت: 40 میلیون افرادی که به مسافرت می روند در اینکه یک بخش از نیاز جسمانی و روحانی آنها در حوزه تفریح و تفرج است، شکی نیست اما مطمئناً نیازهایی هم دارند که باید در آن تأمل شود و یا شرایطی فراهم کرد که نیازشان را برطرف کنند، لذا طرح آرامش بهاری تدوین شده و هر سال باشکوه تر می شود.

 

حجت الاسلام قاسمی زاده با افزودن اینکه این طرح از 25 اسفند آغاز و تا 15 فروردین سال آینده ادامه می یابد و در دو دوره و بازه زمانی است که در سطح استان 90 بقعه در این زمینه آماده خدمات هستند؛ بیان داشت: اما در 22 بقعه به صورت شاخص برنامه های متنوع فرهنگی و مذهبی و دینی در کنار خدماتی باید که بقاع باید به مردم بدهند، انجام می شود.

 

 

وی گفت: امسال در طرح نوروزی آرامش بهاری 175 نفر روحانی همکار ما هستند که بخش قابل توجهی از قم اعزام می شوند و بخشی هم از روحانیون بومی است که در طی سال با بقاع همکاری دارند و این جهت فرهنگی بودن آرامش بهاری را روشن می کند؛ ضمن اینکه در اعزام های معمولی حداکثر 100 روحانی داریم اما این طرح 175 نفر را برای همین منظور دیده است.

 

 

این مسئول با بیان اینکه در 68 بقعه، حداقل یک روحانی، در پنج بقعه شاخص به عنوان ممتازهای کاری پنج روحانی، در هفت بقعه سه روحانی و در 10 بقعه هم دو روحانی مستقر هستند؛ خاطرنشان کرد: این روحانیون علاوه بر اقامه نماز جماعت و پاسخگویی به مردم و طرح موضوعات فرهنگی و دینی، موظف به اجرای طرح خیمه های معرفت هستند.

 

 

وی ادامه داد: هر خیمه پنج غرفه کودک و نوجوان، مشاوره و پاسخگویی به سوالات، تبلیغ چند رسانه ای، عفاف و حجاب، محصولات فرهنگی است که شاخص ها و ارکان اصلی خیمه های معرفت را تشکیل می دهند و در سالهای گذشته هم در سیرجان کار مشترکی توسط اوقاف و دفتر امام جمعه و شهرداری سیرجان انجام می شد که امسال هم کار ویژه ای که انجام شده در پارک مسافر سیرجان است زیرا جمعیت قابل توجهی از این مسیر عبور می کنند و
امسال برنامه کلاً با اوقاف بسته شده و 25 روحانی به صورت کامل و 10 نفر خواهر طلبه و مبلغ هم در این پارک کار ویژه و اساسی انجام می دهند.

 

 

حجت الاسلام قاسمی زاده با اشاره به اینکه در طرح آرامش بهاری 600 نفر از خدام افتخاری، مدیران مراکز فرهنگی و روحانیت مجریان اصلی هستند، بیان داشت: امسال اقلام فرهنگی را بومی سازی کردیم و برنامه هایی هم با صدا و سیما و نیز برای پوشش برنامه های طرح آرامش بهاری، منعقد کردیم.

 

وی با بیان اینکه بعضی از مردم ما هنوز ظرفیت های استان خود را به خوبی نمی شناسند زیرا اطلاع رسانی در آن سطح انجام نشده است، خدمات حوزه وقف را مورد توجه قرار داد و به روز کردن موقوفات از جمله حمام اسماعیل خان که سالها وقف بوده هم اشاره کرد و گفت: این مجموعه شاید چند میلیارد سرمایه است و ما آن را به مدار خودش برگرداندیم و به امثال این کارها باید پرداخته و ترویج فرهنگ وقف شود زیرا این امید وقتی ایجاد شود مردم به وقف اهمیت می دهند.

 


این مسئول در پایان از اصحاب رسانه درخواست کرد تا به موضوع وقف برای امنیت و همچنین برای نماز که اساس و خیمه دین است، پرداخته شود زیرا وقف برای نماز نداریم که مردم باید توجه کنند تا روز به روز رونق بیشتری بگیرد.
 

 

 

 

کد خبر 695050

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha