به گزارش خبرنگار شبستان، اولین نشست تخصصی سومین دوره جایزه بزرگ شهید آوینی، با موضوع بررسی سینمای مستند آوینی، شب گذشته با حضور، محمود گبرلو، مهدی خسروشاهی و مصطفی دالایی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، گبرلو، منتقد سینما هدف از این نشست را بررسی سینمای مستند از نگاه شهید آوینی و ریشه یابی الگوهای این سینما برای امروز دانست.
مهدی خسروشاهی با اشاره به محبوبیت شهید آوینی در میان مردم کشور عنوان داشت: اگر به تاریخ هنر چند صد سال گذشته رجوع کنیم، می بینیم که نام هنرمند در یک اثر هنری مطرح نبوده است چرا که گمنامی فخر هنر دینی و میراث فرهنگی کشور است. شهید آوینی نیز خودش را از مستندهای روایت فتح حذف کرده بود؛ او به دلیل ساخت مجموعه های روایت فتح ناشناخته ماند و حجابی برای شخصیت و جهانبینی خود ایجاد کرد.
خسروشاهی بااشاره به ناشناخته ماندن راه آوینی اظهار داشت: مجموعه کتابهایی در مورد سینمای آوینی به قلم خود او با عنوان «آینه جادو» چاپ شده است، اما راه آوینی پژوهش نشده است و جوان ترها باید ادامه دهنده این راه باشند.
وی در ادامه بیان کرد: در دوره ای که کسی حاضر نبود در سنگرهای خود با سلاح به جنگ با دشمن بپردازد، آوینی و امثال او دوربینی سنگین به دوش گرفته و به میدانهای جنگ رفتند در حالی که هیچ گونه پناهی نداشتند. او کار مستند را نوعی عبادت می دانست و معتقد بود که قاب مستند نباید قاب نمایش شر باشد؛ شر به معنای عدم در مقابل وجود.
مهدی خسروشاهی افزود: شهید آوینی براساس آموزه های دینی، تصویر را در نشان دادن تمام حقیقت کامل نمی دانست و برای این اعتقاد خود استدلال منطقی داشت، نمونه واقعی بیان حقیقت را قرآن می دانست که از جنس کلام بود.
وی درپایان با تاکید بر اینکه شهید آوینی به دنبال شهرت نبود، گفت: شهید آوینی کسی بود که غرب و شرق را دیده بود و هنر آن را شخصا تجربه کرده بود. او اگر به دنبال خرس طلا و فرش های قرمز بود، می توانست به آن دست پیدا کند، اما راه خود را جدا و در راه حقیقت جان خود را فدا کرد.
پایان پیام/
نظر شما