به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، در شرایط رکود اقتصادی که اغلب سرمایهگذاران بخش خصوصی با سیلی صورتشان را سرخ نگهداشته اند، به نظر می رسد، هنوز دخل یک صنف به راه است و در این مراکز روی پاشنه رونق ولو اندک می چرخد، آمار دقیقی از سرمایه گذاری در صنف غذا نیست، ولی نیم نگاهی به فهرست رستوران ها و مراکز اغذیه فروشی در خیابان های شهرهای بزرگ و همچنین جستجویی در اینترنت نشان می دهد، سرمایه گذاران هنوز به سودآوری این صنف اطمینان دارند.
عبدالوند، از سرمایه گذاران و فعالان سابق صنعت نفت و شرکت فلات قاره در عسلویه که از سال 90 سرمایه اش را به صنف غذا منتقل کرده، می گوید که با ورود بخش های شبه خصوصی در شرایط تحریم به حوزه نفت ترجیح داده دلارهای نفتی را به ریال ایرانی تبدیل کند و به صنف غذا وارد شود.
او در ادامه با بیان اینکه موج ورود سرمایه ها به صنف غذا بدون توجه به ظرفیت بازار و آینده این صنف نگران کننده است، می افزاید: رستوران سازی و توسعه «فود کورتها» به لحاظ رعایت استانداردهای حرفه پیشرفت زیادی داشته است اما به نظرم یکی از آسیب های این حوزه عدم پژوهش در غذاهای ایرانی است، ورود به این حوزه در مقایسه با سایر صنوف آسان به نظر می رسد اما بقا در آن بسیار اهمیت دارد.
وی پژوهش و خلاقیت را حلقه مفقوده صنف غذا در شرایط حاضر توصیف و خاطرنشان می کند: رستوران سازی در ایران بر محور تقلید است نه پژوهش. سرمایه گذاران به جای پژوهش و بررسی دورنمای کار و ملزومات آن، صرفا از روی دست یکدیگر تقلید می کنند، روزی که ما تصمیم گرفتیم فضای ایرانی با غذاهای محلی ایرانی ایجاد کنیم، از اولین سرمایه گذاران بودیم، اما امروز صدها رستوران با همین ایده وارد بازار شدهاند.
عبدالوند که رستوران خونه در مجموعه گردشگری عباس آباد را با ایده اولیه سام درخشانی و آروند دشتآرای، از بازیگران سینما، تئاتر و تلویزیون از سال 90 آغاز کرده، گفت: رمز دوام و بقا در این صنف پژوهش و خلاقیت است، ما هر ماه پژوهش در غذاهای محلی مناطق مختلف کشور در دستور کارمان داریم و تیمی به مناطق مختلف اعزام می کنیم تا درباره غذاهای سنتی و خانگی تحقیق کنند و با روش پخت و تهیه آن آشنا شوند.
وی می گوید: ما منوی ثابتی نداریم و روزانه غذاهای ما تغییر می کند. این روش موجب شده هم اکنون غذاهایی با اسم هایی که تاکنون به گوش کسی در کشور نخورده در این رستوران تهیه می شود، همین ایام غذایی در این رستوران تهیه می کنیم به نام «مامان شهین». این غذا دستپخت خانمی در یکی از شهرستان های تهران است که ما نیز به نام همین خانم در ایران معرفی کردیم.
نظر شما