بزرگانی داریم که هنوز دانشجویان خودمان آنها را نمی شناسند

خبرگزاری شبستان:مهدی محقق گفت:امیدواریم بتوانیم در آینده اساتید و بزرگان ایران را به دنیا معرفی کنیم، بزرگانی که گاهی حتی دانشجویان خودمان نیز آنها را نمی شناسند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری نخستین همایش بین‌المللی عطار نیشابوری ظهر امروز 20 فروردین با حضور دکتر حسن بلخاری رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و دکتر مهدی محقق رییس موسسه مطالعات اسلامی دانشگاه تهران و مک گیل در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

 

دکتر محقق در سخنانی در این نشست گفت: موسسه مطالعات اسلامی حدود 50 سال پیش تاسیس شده است و من در سال های حضورم در این موسسه کرسی های اسلام شناسی و شیعه شناسی متعددی را تاسیس کردم تا دانشمندانی مثل ملاصدرا، میرداماد و … را به دنیای غرب معرفی کنیم. ما دانشمندان بزرگی داریم که در معرفی آنها به جهانیان کوتاهی کرده ایم.

 

رییس عالی نخستین همایش بین المللی عطار نیشابوری در ادامه گفت: در این سالها کتاب هایی را از اندیشمندان بزرگ ایرانی به انگلیسی ترجمه کرده ایم تا اندیشه فلاسفه ایرانی را به دنیا شناسانده و صادر کنیم. معتقدم اگر به معرفی بزرگان خود نپردازیم مثل کشورهایی چون تانزانیا و سودان خواهیم بود؛ آنچه باعث افتخار ماست بزرگانی است که در این کشور رشد و پرورش یافته اند.

 

محقق افزود: پاسداشت زبان فارسی همیشه مورد توجه و تاکید مقام معظم رهبری بوده است و نمایندگان این زبان‌ خیام، سعدی، ‌حافظ و ... بوده اند.

 

محقق همچنین در خصوص نحوه برگزاری همایش گفت: بنا داریم هر سال یکی از بزرگان شعر یا نثر فارسی را در قالب یک همایش بین المللی از همه جهات معرفی کنیم. ما این طرح را ارایه کردیم و دکتر بلخاری استقبال و همکاری کردند و با مشارکت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی این همایش برگزار خواهد شد.

 

رییس سابق انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ابراز امیدواری کرد بتوانیم در آینده اساتید و بزرگان ایران را به دنیا معرفی کنیم و افزود: بزرگانی که گاهی حتی دانشجویان خودمان نیز آنها را نمی شناسند. ما در هر گوشه ای از این مملکت بزرگانی داریم که باید معرفی شوند، کسانی که باعث شدند زبان فارسی زنده بماند.

 

وی در ادامه تاکید کرد: ما مصمم به برگزاری این همایش ها و چاپ خلاصه مقالات هستیم. عطار شخصیتی بود که در آثارش از همه فرهنگ ها تمثیل آورده است. عطار نیشابوری در آثار خود مثل می آورد و اغلب آثارش زبان تمثیلی دارد، تمثیل هایی که او از فرهنگ های مختلف اقتباس کرده و در آثار خود منعکس کرده است بنابراین مجموعه آثار او، مجموعه جامع و کاملی از فرهنگ های مختلف است.

 

محقق در آخر توضیح داد: ما در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی جناحی برخورد نمی کنیم و به معرفی همه بزرگان از قومیت ها و فرهنگ های مختلف خواهیم پرداخت.

 

کد خبر 698616

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha