نگرانی از حذف موسیقی نواحی از ذائقه مردم/ توجه به فرهنگ بومی موجب پویایی فرهنگ ملی می‌شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: اگر فرهنگ بومی یک منطقه رشد کند به‌طور طبیعی در توجه تولیدات ملی و صنایع داخلی، تأثیرگذار خواهد بود و بی‌تأثیر نیست.

علی ترابی، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح امروز (29 فروردین) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: برگزاری جشنواره موسیقی «سورناوا» در شهرستان دره شهر، حرکت خیلی حساب‌شده و ابتکاری بوده که زمینه‌ساز ماندگاری موسیقی نواحی و مقامی است.

 

وی، بابیان اینکه در حوزه موسیقی نواحی هر چه سرمایه‌گذاری شود، درنهایت بازخوردی تأثیرگذار در حوزه فرهنگی شاهد خواهیم بود، ابراز کرد: شهرستان دره شهر باوجوداینکه از امکانات سخت‌افزاری اندکی در حوزه فرهنگی برخوردار بوده اما استقبال مردم این شهرستان از جشنواره «سورناوا» فوق‌العاده بوده است.

 

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به‌ضرورت پرداختن و توجه رسانه‌های سراسری به موسیقی نواحی، ابراز کرد: در سال‌های اخیر موسیقی محلی و نواحی از رسانه‌های سراسری کمتر پخش‌شده و این نگرانی وجود دارد که این نوع موسیقی کم‌رنگ و از ذائقه مردم حذف شود، اما برگزاری چنین جشنواره‌های نشان می‌دهد که مردم با شور و اشتیاق از این نوع موسیقی استقبال می‌کنند.

 

ترابی، یادآور شد: این استقبال جای امیدواری دارد و جای نگرانی از این بابت نیز وجود دارد که چرا این‌همه ظرفیت‌های هنر موسیقی در استان‌هایی مانند ایلام دیده نمی‌شود، امیدواریم که در دفتر موسیقی بتوانیم بیشتر از قبل از موسیقی نواحی حمایت کنیم، امسال هم جشنواره موسیقی نواحی در کرمان برگزار می‌شود، امید است اتفاقات موسیقی نواحی محدود به این دو رویداد فرهنگی نشود و در ادامه سال بتوانیم در نقاط مختلف کشور به موسیقی نواحی توجه شود.

 

وی، ابراز کرد: توقع و نیاز موزیسین‌های موسیقی نواحی نسبت عکس دارد، باوجوداینکه در شرایط زندگی و معیشتی دچار مشکل هستند اما عزت‌نفس و توقع آن‌ها به نسبت کمتر از سایر حوزه‌هاست که نشان‌دهنده این است که از چه فرهنگ و ظرفیت بالایی برخوردار هستند.

 

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به‌ضرورت ثبت و ضبط موسیقی نواحی که از مظلومیت خاصی برخوردار هستند، گفت: در دفتر موسیقی تلاش خواهیم کرد که حرکت‌های خوبی در این زمینه انجام شود، سالهاست که از ثبت و ضبط آثار موسیقی نواحی به همت اساتید برجسته در حال انجام است و نگرانی در مورد عدم ثبت این آثار تا حدودی مرتفع شده و بخش عمده‌ای انجام‌شده و پخش‌شده است.

 

ترابی، بیان کرد: امروز دغدغه این است که نسل جوان که امروز در حال رشد است، از طریق رسانه‌های عمومی به موسیقی سطحی و روز توجه دارند، تغییر ذائقه داده و کمتر به موسیقی نواحی علاقه‌مند و یا توجه داشته باشند، باید تلاش کرد که نسل جوان را با این نوع موسیقی اصلی نواحی آشنا و در این حوزه تربیت کرد که بتوانند ادامه‌دهنده نسل موسیقی نواحی باشند.

 

وی، گفت: درمجموع باید نهادهای دیگر ازجمله مجموعه‌های فرهنگی و استانداری حمایت‌های بیشتری کنند و به نظرم از صنایع کشور بخواهیم که به حوزه فرهنگ حمایت توجه بیشتری نشان دهند، اگر فرهنگ بومی یک منطقه رشد کند به‌طور طبیعی در توجه تولیدات ملی و صنایع داخلی، تأثیرگذار خواهد بود و بی‌تأثیر نیست، وقتی متوجه داشته‌های خودمان بشویم به شکوفایی کلی یک اقتصاد پویا کمک خواهیم کرد.

 

ترابی، با تأکید بر اینکه باید راهکارهایی پیدا کرد که در بخش از حمایت حوزه فرهنگ عمومی به حوزه موسیقی هم توجه ویژه شود، افزود: حمایت از بخش موسیقی بدون تردید در همه بخش‌ها و حوزه‌های فرهنگی تأثیرگذار خواهد بود، سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که از رخدادهای حوزه موسیقی حمایت کند و البته برگزاری کنسرت‌ها در حوزه استانی به استان‌ها واگذارشده است.

 

وی، در پایان با اشاره به دیدار خود با اعضای انجمن موسیقی و هنرمندان عرصه موسیقی این استان، خاطرنشان کرد: در این دیدار مقرر شد که حمایت‌هایی از انجمن موسیقی استان ایلام انجام شود و تفاهم‌نامه استانی نیز با دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای حمایت از فعالیت‌های موسیقی در استان منعقد شود.

 

گفتنی است، جشنواره موسیقی سرناوا در شهرستان دره شهر از 26 تا 28 فروردین سال جاری با حضور هنرمندان 16 استان کشور برگزار شد.

کد خبر 700248

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha