کمبود ۳۷۴ کلاس درس در مسکن مهر استان/ ۷۵ درصد تعهد خیران محقق شد

خبرگزاری شبستان: مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی از کمبود ۳۷۴ کلاس درس در طرح‌های مسکن مهر استان خبر داد و گفت: از سال ۸۴ تاکنون ۷۵ درصد تعهدات خیران مدرسه ساز در استان خراسان جنوبی محقق شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان  از بیرجند، محمدرضا بیکی امروز (4 اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: امسال جشنواره خیران مدرسه ساز با رویکرد مناسبتی بیستمین سالگرد تشکیل مجامع خیرین مدرسه ساز و با شعار «رویش خیران جوان» در روز شنبه 8 اردیبهشت در محل هتل کوهستان برگزار خواهد شد.

 

وی به اهداف برگزاری بیستمین جشنواره خیران مدرسه ساز در استان اشاره کرد و گفت: تکریم خیران سالهای گذشته که تعهد آنان تحقق یافته، اشاعه فرهنگ خیر و خیرخواهی در جامعه و ارائه نیازهای آموزش و پرورش به خیران از جمله این اهداف است.

 

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی با بیان اینکه امسال از جراید و خبرگزاری‌ها درخواست شد تا بیشتر به اهمیت مشارکت خیران در امر به مدرسه سازی بپردازند، ادامه داد: باید این مهم بیشتر در بین آحاد جامعه و مسئولان فرهنگ سازی و  شناخته شود.

 

بیکی با اشاره به اینکه کمیته های مختلفی برای برگزاری امسال مراسم خیران مدرسه ساز تشکیل شده که هر کدام وظایفی را برعهده دارند، افزود: در حال حاضر خیران جدید برای مدرسه سازی در استان شناسایی شدند که امیدواریم در جشنواره امسال بتوانیم این خیران را جذب کنیم.

 

وی با اشاره به برنامه های اجرایی در مراسم بیستمین جشنواره خیران مدرسه ساز استان، ادامه داد: در این مراسم ساعت 8:30 صبح نمایشگاه مدرسه‌سازان افتتاح می شود و ادارت آموزش و پرورش شهرستان‌های مختلف فعالیت خیران و نیازهای آموزشی را به نمایش می‌گذارند.

 

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی بیان کرد: امسال شورای بانوان خیر مدرسه ساز فعال تر شده البته بانوان همیشه در کارهای خیر پیشتاز و یا الگو هستند و نقش پررنگی در امور خیر دارند.

 

بیکی با بیان اینکه در بیشتمین جشنواره خیرین مدرسه ساز از حدود 40 خیر که به تعهدات خود عمل کردند تقدیر می شود، عنوان کرد: امسال از دکتر حافظی (رئیس جامعه خیران مدرسه ساز)، آقای زینی وند (معاون وزیر آموزش  و پرورش)، استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مدیران برای شرکت در جشنواره دعوت شده است.

 

وی به ارائه نیازهای آموزش و پرورش در جشنواره خیران مدرسه ساز اشاره کرد و گفت: در حال تدوین برنامه پنج ساله برای بحث نیازهای آموزشی استان هستیم و در این راستا آمار موالد گرفته شد و حدود 30 هزار نفر در پنج سال آینده افزایش جمعیت دانش آموزی در استان خواهیم داشت که حدود 280 هزارمتر مربع افزایش سرانه فضای آموزشی برای این جمعیت نیاز است.

 

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی افزود: میانگین سرانه استاندارد فضای آموزشی برای دانش آموزان حدود 9.5 متر مربع برای هر دانش آموز است که براساس آن  حدود 3 مترمربع  نیاز است تا به آن سرانه برسیم و تنها امید ما در افزایش سرانه فضای آموزشی استان بخش عمده آن دولت و بخش دیگر که مکمل هستند مشارکت خیران است.

 

بیکی  با بیان اینکه با کمک خیران اکنون سرانه فضای آموزشی استان خراسان جنوبی از میانگین کشوری بالاتر است، ادامه داد: در حال حاضر استان یزد بالاترین و کرج کمترین سرانه فضای آموزشی را دارند و استان خراسان جنوبی تقریباً از میانگین بالاتر هستیم.

 

وی با اشاره به اینکه براساس برآورد در سایت‌های مسکن های مهر استان حدود 730 کلاس درس نیاز بود که تاکنون تعدادی ساخته شد و 153 کلاس در حال اجرا است، افزود: اما هنوز 374 کلاس درس دیگر در مساکن مهر نیاز است که امیدواریم از دل این جشنواره‌ها تامین شود و همچنین در حال حاضر 28 مدرسه دو نوبته در استان داریم که حدود 130 کلاس درس نیاز است تا این مدارس تبدیل یه یک نوبته شوند.

 

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه در نگهداری و تجهیز مدارس نیازمند مشارکت خیران هستیم، ادامه داد: باید این امر خیر در جامعه فرهنگ سازی شود و هدایا و خیرات مردم در مراسم روز برات به سمت توسعه و تجهیز مدارس هدایت شود.

 

بیکی به اقدامات اداره نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس از سال 84 تاکنون اشاره کرد و گفت: در این مدت 119 میلیارد تومان تعهد از خیران اخذ شده است که از این میزان 13 میلیارد تومان نقدی و تجهیزاتی، 74 میلیارد تومان احداثی و 32 میلیارد تومان زمین و ملک بوده است.

 

به گفته وی از سال 84 تاکنون 75 درصد تعهدات خیران مدرسه ساز در استان خراسان جنوبی محقق شده است و این موجب افتخار است که خیران به تعهدات خود عمل کردند و با این کمک‌های خیران یک هزار و 574 کلاس درس، سالن چندمنظوره و خوابگاه احداث شده و همچنین بخشی نیز در بحث تجهیزات مدارس هزینه شده است.

 

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی با بیان اینکه در جشنواره خیران سال گذشته از خیران و نیک اندیشان 18 میلیارد و 180 میلیون تومان تعهد اخذ شد، عنوان کرد: تاکنون 60 درصد از تعهد خیران در نوزدهمین جشنواره خیرین مدرسه ساز تحقق یافته است.

 

بیکی ادامه داد: طی یکماه گذشته سه طرح بزرگ پیشنهاد شده که اگر بخشی از آن محقق شود مجموع آن از تعهد سال گذشته خیران بیشتر خواهد بود.

 

وی با اشاره به اینکه مجتمع بزرگ آموزشی با کمک استان قدس رضوی در مهرشهر بیرجند ساخته خواهد شد و اکنون در حال تهیه نقشه و طرح هستند، بیان داشت: همچنین بنیاد برکت از گذشته تاکنون بیش از 150 کلاس درس در استان احداث کرده و تعداد کلاس درس دیگر نیز در دست اجرا دارند.

 

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی گفت: بنیاد علوی نیز در ساخت 100 کلاس درس مشارکت 50 درصدی دارند که 34 کلاس آن در سال 95، تعداد 33 کلاس در سال  گذشته ساخته شده و مابقی نیز در سال 97 و 98 احداث خواهد شد.

 

بیکی افزود: همچنین کمیساریای پناهندگان 12 کلاس درس برای پناهندگان غیر ایرانی در حال ساخت در استان دارد و شرکت زغال سنگ طبس نیز یک مجتمع آموزشی را در دل مجموعه خودشان طراحی می‌کنند که امیدواریم به نتیجه برسد.

 

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر 15 درصد کلاس‌های درس استان تخریبی و 48 درصد کلاس‌های درس نیازمند مقاوم سازی هستند، عنوان کرد: احداث هر کلاس درس جدید 200 میلیون تومان اعتبار نیاز است.

 

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی به تجهیز مدارس استان به سامانه‌های گرمایشی اشاره کرد و گفت: در سال های اخیر 20 میلیارد تومان در این زمینه هزینه شده و از امسال نیز تعمیر تاسیسات مدارس نیز در دستور کار قرار می‌گیرد.

 

بیکی یادآور شد: در سال های گذشته 60 درصد کلاس های درس سامانه گرمایشی مرکزی نداشت که تاکنون 25 درصد آنان از سامانه گرمایشی استاندارد برخوردار شدند و اکنون 35 درصدکلاس‌های درس استان فاقد سامانه گرمایش مرکزی هستند.

 

وی با بیان اینکه مدارس کانکسی کم جمعیت در برخی از مناطق استان مانند شمشیر دولبه هستند، تصریح کرد: اگر کلاس درس در این مناطق ساخته شود شاید تا چندسال آینده بدون دانش آموز بمانند و اگر ساخته نشود  امروز دانش آموزان فاقد کلاس درس استاندارد هستند بنابراین بیشتر تاکید بر مکان یابی مدارس مرکزی است.

 

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی بیان کرد: مردم باید به این باور برسند که مدارس کم جمعیت و پراکنده با چند پایه درسی و یک معلم نمی توانند کارایی خوبی داشته باشند لذا باید فرزندان خود را به سمت مدارس شبانه‌روزی و با امکانات و خدمات بیشتر هدایت کنند.

 

بیکی به نگرانی خیران مدرسه ساز در عدم تحقق سهم مشارکت بخش دولت در سالهای اخیر اشاره کرد و افزود: خوشبختانه امسال در قانون بودجه 411 میلیارد تومان معادل تحقق تعهدات خیران در سال گذشته اعتبار اختصاص یافته است.

 

وی در پایان یادآور شد: در ساخت و افزایش سرانه فضای آموزشی روستای حاجی آباد و امیرآباد در مرکز استان تلاش شده و اکنون 9 کلاس درس در دست اجرا است که تا مهر ماه به اتمام می‌رسد همچنین 12 کلاس درس در حاجی آباد در حال اجراست.

 

 

 

کد خبر 701410

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha