به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری شبستان، غلامعلی حدادعادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ظهر امروز 4 اردیبهشت در سخنانی در آیین رونمایی پایگاه جامع کتاب گویا و راهاندازی رادیو کتاب گفت: امروز همه ما علاقه مندیم که مردم بیشتر کتاب بخوانند و بنابراین فراهم کردن راه تازه ای برای این مهم جای تقدیر دارد. رادیو کتاب و کتاب گویا در واقع همراهی صدا و کتاب است و صدای شاعران و نویسندگان با کتاب هایشان همراه می شود و کتاب گویا فرصتی را فراهم می کند تا حس و حال شاعر و نویسنده بر کلامش متجلی شود و این در حالی است که صنعت چاپ از انتقال این حس عاجز است.
وی با بیان اینکه رادیو کتاب در ایام نمایشگاه فعال است، گفت: امیدواریم راه اندازی رادیو کتاب موقتی نباشد و به صورت 24 ساعته فعال شود. تصور می کنم همه فواید کتابخوانی به شیوه سنتی در کتاب گویا نیز وجود دارد.
حدادعادل تاکید کرد: کتاب گویا به کمک اشخاصی مانند نابینایان که نمی توانند کتاب بخوانند می آیند و افرادی که شرایط کار و زندگی شان طوری است که فرصت کتاب خواندن ندارند نیز از آن بهره خواهند برد، در عین حال مردم از این طریق درست خواندن کتاب به ویژه شعر را یاد می گیرند.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: گوینده بد می تواند یک شعر خوب را به شعر بد تبدیل کند و بالعکس. یک گوینده خوب می تواند جلوه شعر و متن را مضاعف کند و این مهم در خواندن ادبیات کهن باید بسیار مورد توجه باشد و معتقدم رادیو پایگاهی است که متون کهن ادبی باید در آنجا درست خوانده شود و این مژده را می دهم که اگر این اتفاق صورت بگیرد حتی اشخاص بی سواد نیز دشوارترین متن ها را درک می کنند.
حدادعادل خطاب به شاه آبادی گفت: اگر بتوانید عده ای را در رادیو تربیت کنید که کتاب های قدیمی و به ویژه شعر را درست بخوانند به زبان فارسی خدمت بزرگی کرده اید. برای انجام این کار به پشتوانه ای مثل یک کتابخانه خوب و روزآمد نیز نیاز داریم.
وی گفت: جواب خیلی از سوال هایی که به ویژه در فضای مجازی اذهان را مشوش می کند در کتاب ها و منابع موثق وجود دارد و از راه خواندن کتاب می توان شبهات را دفع کرد.
حدادعادل در آخر تاکید کرد: ما احتیاج به کتابخوان و کتاب شناس داریم و تصور می کنم در رادیو باید برای هر متن گوینده مناسب آن انتخاب شود.
نظر شما