به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، علی باقرزاده، رییس سازمان نهضت سوادآموزی با حضور در استودیو الفبا گفت: امروز هر اطلاعات، دانش و مهارتی که به انسان کمک کند تا مشکلات فردی خود را حل و فصل کند باسواد تلقی می شود.
وی افزود: معیار باسوادی در کشور ما توانایی خواندن و نوشتن و حساب کردن است. شاخص ها در کشور ما با دیگر کشور ها متفاوت است. یکی از ماموریت های یونسکو این است تا عنوان بی سواد و سوادآموزی را در تمام کشورها یکسان کند.
باقرزاده گفت: مرجع تعیین سواد در کشور مرکز آمار است که از طریق سرشماری نفوس مسکن به دست می آید. از جمله تعهدات جهانی آموزش اجباری بر کودکان است.
رییس نهضت سواد آموزی با اشاره به گروه های سنی سواد آموزی تصریح کرد: گروه ۱۵ تا ۲۴ سال نیز از بُعدجهانی مورد توجه گرفته است که مهارت بیاموزند تا وارد بازکار شوند. گروه سنی ۲۵ تا ۶۴ سال سواد آموزی بزرگسالان است.
وی افزود: در کشور ما سوادآموزی بالای ۱۰ سال است. روی گروه سنی ۱۰ تا ۲۹ سال و ۱۰ تا ۴۹ سال تمرکز داشته باشیم.
باقرزاده خاطرنشان کرد: طی سه سال گذشته در گروه سنی ۱۰ تا ۱۹ سال تعداد ۱۰ هزار معلول را آموزش دادیم تا باسواد شوند.
رییس سازمان نهضت سواد آموزی گفت: در گزارش یونسکو در فاصله سال های 2000 تا 2015 نرخ باسوادی دنیا یک درصد رشد داشت اما در ایران در طول 5 سال نرخ باسوادی 2.85 درصد افزایش یافت.
وی بیان کرد: طبق قوانین مجلس کودک کسی است که زیر ۱۷ سال است. کودک خارج از مدرسه ۶ تا ۱۷ سال باشد به معنای بی سوادی نیست، با اراده شخصی خود ادامه تحصیل نمی دهد. بازمانده از تحصیل نیز به این معناست که سیستم امکانات نمی دهد.
باقرزاده ادامه داد: طی تحقیقاتی به این نتیجه رسیده ایم که منشاء ۵۳ درصد دلایل خروج کودکان از مدرسه منشاء اقتصادی دارد. ۳۵ درصد دلایل اجتماعی همانند طلاق والدین، اعتیاد و مهاجرت بوده است و کمتر از ۱۲ درصد منشاء آموزشی و فردی داشته است.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: سه محدودیت در مصوبه دولت برای بیسوادان لحاظ شد از جمله محدودیت اعطای گواهینامه، پروانه کسب و خدمات حمایتی به افراد تحت پوشش کمیته امداد که مجلس از آن ایراد گرفت و تعیین تکلیف نشد و فعلا امکان اجرا ندارد.
وی ادامه داد: آموزش حق طبیعی همه شهروندان است. اگر کسی این حق راونخواست وجامعه تحمیل کرد نمیتوان حقوق دیگر را از او سلب کرد.
رییس نهضت سواد آموزی خاطرنشان کرد: هرسال ۶۵ درصد بودجه اختصاص می یابد. صرف هزینه ۷۰۰ هزار تومان برای سواد آموزی یک نفر معادل سوم ابتدایی مبلغ زیادی نیست.آمادگی داریم با موسسات غیردولتی قرداد منعقد کنیم تا بحث سواد آموزی را دنبال کنند.
وی تصریح کرد: از سال ۹۱ هیچ تعهدی برای استخدام آموزشیاران نداریم. در قانون اصلاح تبصره ۱۰ ماده ۱۷ آمده است که کسری نیرو را از طریق مربیان پیش دبستانی،نهضت سواد آموزی به صورت حق التدریس ها به کار گیرند. مجلس یک تبصره دیگر نیز تهیه کرده است که حق التدریس ها استخدام شود اما هنوز تعیین تکلیف نشده است.
وی تاکید کرد: باید یک مسیر قطعی برای تامین نیروی تامین نیروی انسانی اندیشید. باید از ظرفیت دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی و آزمون ها پیگیری کرد.
نظر شما