به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، محمدرضا موالی زاده، دبیر شورای عالی فرهنگ عمومی کشور امروز(6 اردیبهشت) در نودویکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان زنجان در دفتر امام جمعه زنجان اظهار کرد: شورای فرهنگ عمومی یکی از شوراهای اقمار شورای عالی انقلاب فرهنگی است و ارتباط دوسویه دارد.
وی با اشاره به اینکه شورای فرهنگ عمومی از یک سو با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و از سوی دیگر با شورای عالی انقلاب فرهنگی در ارتباط است، افزود: ریاست این شورا با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرخانه آن هم در وزارتخانه متبوعه مستقر است و دبیر آن با رای اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب می شود و در طی این سال ها توانسته اقدامات خوبی انجام دهد.
موالی زاده افزود: اگر بخواهیم به اصل بهره وری پایبند باشیم باید گفت بهره وری در 1400 سال پیش و در بیانات معصومین و در سنت و سیره ایشان هم موردتاکید قرار گرفته است
نیازمند تحول در نوع نگرش و فعالیت های شورای فرهنگ عمومی هستیم
دبیر شورای عالی فرهنگ عمومی کشور گفت: شورای فرهنگ عمومی به سمت فرهنگ سازی برای حل مشکلاتی که در جامعه با آن مواجه هستیم پیش می رود؛ از اینرو چند سرفصل در این زمینه مشخص شده است.
موالی زاده با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی چندسالی است از سوی رهبری مورد تاکید قرارگرفته است و گفتمان سازی اقتصادی یکی از سرفصل های شورای فرهنگ عمومی تعیین شده است، افزود: باید به کار به عنوان یک ارزش توجه شود و تلاش کنیم سخت کوشی را در جامعه گسترش دهیم چرا که متاسفانه فرهنگ زرنگی با تعبیر کار کم و درآمد بالا و در عرصه آموزشی کمتر درس خواندن و نتیحه بهتر کسب کردن از روش های غیراخلاقی نهادینه شده است.
توسعه مهارت کار جمعی نیاز جامعه امروز است
وی با یادآوری اینکه اگر بتوانیم مهارت کار جمعی را کسب کنیم و آن را به مرحله عمل دربیاوریم در پیشبرد کارها موثر است، افزود: برنامه الگوی اصلاح مصرف یکی دیگر از سرفصل های شورای فرهنگ عمومی استان هاست.
دبیر شورای عالی فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اینکه متاسفانه دورریز مواد غذایی در کشور به اندازه یارانه کل کشور است، افزود: مشکل بحران آب یکی مشکلاتی کشور محسوب می شود که از طریق سدهایی که در کشورهای اطراف ساخته شده برای کشور کشور به وجود آمده است.
موالی زاده با بیان اینکه برای هر هندوانه 500 لیتر آب بری دارد، گفت: در بحث کشاورزی هم باید تلاش شود تا مدل هایآابیاری را تغییر داد که نیازمند فرهنگ سازی در این زمینه هستیم
افزایش مصرف کالای ایرانی یکی از سرفصل های شورای فرهنگ عمومی
موالی زاده افزایش مصرف کالای ایرانی را از دیگر سرفصل های مورد تاکید شورای فرهنگ عمومی عنوان کرد و گفت: به هرکشوری که مسیر رشد و توسعه را پیموده می نگریم متوجه می شویم که در ابتدای کار برای رسیدن به نتیجه مطلوب از کالای خود حمایت کرده است.
وی به کشور ژاپن و توسعه آن پس از بمباران اتمی اشاره کرد و گفت: این کشور با بلایای طبیعی بسیاری هم مواجه است و از ذخایر طبیعی آنچنانی هم بهره مند نیست ولی با کار و تلاش جدیت و سخت کوشی توانستند اقتصادی توسعه یافته داشته باشد.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه ژاپنی ها در ابتدای کار تنها کالای ژاپنی خریداری می کردند و کالاهای خود را به کالای خارجی ترجیج می دادند، گفت: همین موضوع مقدمه ای برای توسعه اقتصاد این کشور بود.
دبیر شورای عالی فرهنگ عمومی کشور به انقلاب ریسندگی در هند هم اشاره کرد و گفت: این انقلاب آنچنان تاثیرگذار بود که که حتی تجار انگلیسی هم پارچه های هندی می خریدند و همین انقلاب به نفوذ استعمار انگلسی در هند پایان دارد.
مردم را به خرید و فروشندگان را به فروش کالای ایرانی ترغیب کنیم
وی با اشاره به اینکه باید به این قضیه نگاه واقع بینانه داشت، اظهار کرد: از سوی دیگر باید تلاش کنیم مردم را به خرید و فروشنده را به فروش کالای ایرانی تشویق کنیم و این کارهای باسیتی به صورت همزمان و با برنامه ریزی انجام شود.
دبیر شورای عالی فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اینکه حمایت از کالای ایرانی موجب اشتغال و در ادامه موجب کاهش آسیب های اجتماعی می شود، خاطرنشان کرد: تنها موضوع اقتصادی در شعار سال مورد نظر نیست، بلکه موضوع اجتماعی و هویت ملی هم باید در دستور کار قر ار گیرد.
به گفته موالی زاده سرمایه اجتماعی، اخلاقی عمومی، بهداشت، سلامت و نشاط اجتماعی، آسیب های اجتماعی، دین و فرهنگ، خردورزی، روحیه ایثار و شهادت، جوانان و ظرفیت های آنان، محیط زیست، معماری، شهرسازی و فضای مجازی از دیگر سرفصل های شورای فرهنگ عمومی است.
وی در پایان جلسه به خروج جلسات شورای فرهنگ عمومی از حالت مناسبتی و تبدیل آن به فضایی برای بررسی مسائل روزمره مردم تاکید کرد و گفت: به دنبال اصلاح اساسنامه شورای فرهنگ عمومی هستیم و تلاش خواهیم کرد با تشکیل کارگروه هایی ذیل جلسات شورای فرهنگ عمومی به ارتقاء بحث های جلسه کمک کنیم.
نظر شما