به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از شبکه خبری «مصراوی» مسجد سهله؛ یکی از بزرگترین مساجدی است که در قرن اول هجری در کوفه ساخته شده است و همچنان باقی مانده است.
این مسجد را «بنیظفر» از طوایف «اوس» بنا کرده است و به همین دلیل در ابتدا به بنی ظفر مشهور بود و پس از آن به مسجد سهله معروف شد.
این مسجد یکی از کهنترین مساجد منتسب به «حجتبنالحسن (عج)» است، مسجد سهله در شرق نجف یعنی در شهر کوفه قدیم قرار دارد، این مسجد در ۱۰ کیلومتری شمال شرقی مقبره علی بن ابیطالب (ع) با زاویه ۳۷ درجه و ۲ کیلومتری شمال غربی مسجد کوفه با زاویه ۵۳ درجه قرار دارد.
در مجموعه روایات با تعابیر مختلفی از جایگاه معنوی و منزلت مسجد سهله یاد شدهاست، میتوان گفت از اخبار چنان معلوم میشود که بعد از «مسجد اعظم کوفه» مسجدی به فضیلت این مسجد وجود ندارد.
در یک سمت مسجد سهله، مقبره علی بن ابراهیم خیاط، احمد بن محمد طائی و مجدالدین حسن به حسین الطاهر علوی قرار دارد.
مسجد کنونی سهله، مستطیل شکل است و دارای چهار ضلع آجری است و که مقامات زیر در داخل آن قرار دارند.
مقام امام علی زین العابدین (ع) مقام ابراهیم(ع) در شمال غربی و بین دیوار غربی و شمالی، مقام یونس (ع) در جنوب غربی و بین دیوار جنوبی و غربی، مقام ادریس (ع) در بین دیوار شرقی و شمالی که آن را مقام عیسی (ع) و همچنین «بیت الخضر (ع)» هم مینامند.
مقام صالح (ع) در سمت شرقی بین دیوار جنوبی و شرقی به مقام صالحین، انبیا و مرسلین معروف است.
مقام امام سجاد (ع) در میانه مسجد، کمی مایل به سمت شرقی، مقام امام صادق (ع) درست در وسط مسجد قرار دارد که بر اساس روایات تاریخی امام جعفر صادق (ع) مدتی در آنجا اقامت کردهاند و به عبادت و دعا مشغول بودهاند.
مقام امام زمان (عج) در قسمت میانی مسجد، کمی مایل به سمت جنوب در بین مقامهای امام سجاد و یونس (علیهمالسلام) قرار دارد و برخی روایات، مسجد سهله را محل زندگی امام زمان (ع) پس از ظهور ایشان معرفی کردهاند.
مسجد سهله یک مناره قدیمی داشته است که میگویند تخریب شده و مناره کنونی آن سال ۱۳۷۸ هجری قمری بنا شده است.
نظر شما