نگذاریم موسیقی اقوام ایران در میان زرق و برق سازهای غربی غریب بماند

خبرگزاری شبستان: حضور پررنگ جوانان در جشنواره موسیقی اقوام ایرانی نوید بخش آینده ای روشن برای موسیقی نواحی است، آنها از مسئولان اجرایی یاری طلبیدند تا نگذارند موسیقی اقوام در میان زرق و برق سازهای غربی غریب بماند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، یازدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران روزهای 11 تا 14 اردیبهشت در کرمان برگزار شد؛ در این جشنواره پیشکسوتان و جوانان موسیقی اقوام کرد، لر، بلوچ، ترکن،آذری، گیلکی و مازنی و شهرهای کرمان گرد هم آمدند و در شهر کرمان و 11 شهرزرند، رفسنجان، بردسیر، انار، سیرجان، جیرفت، بافت، بم، نرماشیر، فهرج و ریگان به اجرا رفتند، برگزاری جشنواره موسیقی نواحی در کرمان فرصت مغتنمی برای نوازندگان و گروهای موسیقی جوانی بود که توانسته بودند برای نخستین بار در این رویداد شرکت کنند؛ انجمن موسیقی گروه هایی جوانی را به یازدهمین جشنواره نواحی معرفی کرده بود که این گروه از جوانان، ظرفیت بینظیری در نواختن ساز و تکنیک اجرایی موسیقی نواحی دارا هستند و می شود به آینده امیدوار تر بود، اما نکته جالب توجه در میان میهمانان پیشکسوت شرکت کننده در جشنواره این بود که برخی از این پیشکسوتان نواحی حتی قدرت اجرایی صحنه ای را نداشتند و در بخش آوازی بسیار ضعیف عمل کردند اینها برای اولین بار به جشنواره آمده بودند و مشخص نبود که چه کسی این افراد را به عنوان موسیقدان نواحی به جشنواره دعوت کرده است، امیدوارم در دوره بعد این نقیصه برطرف شود اما چهره های شناخته شده موسیقی نواحی  هم اعتبارجشنواره یازدهم بودند پیشکسوتانی مثل بخشی والی نژاد، امید صابری و صفر رمضانی از گیلان و...

 

 برگزاری نشست های تخصصی موسیقی نواحی با حضور پژوهشگرانی همانند منصوره ثابت زاده، نصری  اشرفی، فریبرز رستمی، هومان اسعدی و ساسان فاطمی هم از ویژگی های برجسته بخش پژوهش جشنواره یازدهم بود بخشی که قدرتمند و علمی ظاهر شد.

همچنین برپایی کارگاه ساز سازی با حضور اساتید سازی برای نخستین بار هم بر وزنه جشنواره افزوده بود؛ در کنار کارگاه ساز سازی هم ناشران موسیقی تولیدات خود را به نمایش گذاشته بودند ؛علی رغم اینکه مسئولان جشنواره از حضور دو ناشر نام برده بودند تنها آثار نشر ماهور دیده می شد.

 اغلب جوانان حاضر در جشنواره نگاه مثبتی به جشنواره نواحی داشتند و از اینکه فرصتی برایشان پیش آمده که توانمندی های خود را  به نمایش بگذارند از مسولان اجرایی بوِیژه احمد صدری دبیر این رویداد هنری و محمدرضا علیزاده مدیر کل ارشاد استان کرمان تقدیر می کردند.

 

 گروهایی از این شرکت کنندگان که به شهرهای استان کرمان برای اجرا رفته بودند از محرومیت این مناطق  سخن می گفتند، اینکه جشنواره فرصتی برایشان فراهم آورده تا با کمترین امکانات در یک زمین بر روی سکو با یک میکروفن برای مردم روستا اجرا کنند مردمی که مشتتاقانه خودشان خواهان اجرای این گروه ها بودند و آنها را تشویق کنند

آنها از مسئولان می خواستند که بیشتر به موسیقی نواحی توجه کنند و بگذارند که این گونه موسیقایی که با آیین های هر منطقه  پیوند دارد به حیات خود ادامه دهد. یکی از جوانان حاضر در جشنواره که علاوه بر کرمان به شهرهای ریگان،فهرج و سیرجان رفته بود و در این شهرها اجرا کرده بود می گفت: بگذارید مردم شهرهای ایرانی موسیقی ما را بشناسند نگذارید موسیقی اقوام ایرانی لابلای زرق و برق موسیقی غربی  غریب بماند.

مسئولان اجرایی جشنواره حضور پر رنگ هنرمندان جوان و علاقمند به موسیقی قومی را نوید بخش دانستند و ان را نقطه امیدی برای حیات اجتماعی این ژانر موسیقی خواندند.

سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تدوین آیین نامه ای برای جشنواره موسیقی نواحی سخن گفت و از دست اندرکاران این جشنواره خواست تا از همین حالا مقدمات جشنواره 12 دهم را فراهم کنند.

کد خبر 703604

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha