به گزارش خبرگزاری شبستان، مرتضی سرهنگی د ر مراسم رونمایی از کتاب اردوگاه اطفال که در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شده بود ، گفت: در جنگ مردم ناگهان محاسبات را به هم می ریزند و خود تبدیل به سرباز می شوند تا جلوی تجاوزات دشمن را بگیرند.
وی ادامه داد: در جنگ وجهانی دوم روسیه بیشترین قربانی را دادند و بسیاری از این افراد از بین مردم عادی بودند که به دفاع از کیان و سرزمین خود برداختند. بنابراین در کتاب اردوگاه اطفال عدد هفده سالگی نیز یک عدد است اینها نوجوان نیستند بلکه مردانی هستند که در قالب نوجوان قد بر افراشته اند تااز سرزمین خود دفاع کنند و این عشق به امام و انقلاب بود که سبب شد عراقی ها به زانو در آیند.
وی افزود: آنجه در اردوگاه اطفال درباره این مردان آمده اسمی بیش نیست، اینها بزرگ مردانی هستند که آمده اند درسی به ما بدهند. در واقع دنیا ادبیات جنگ خود را جوان نگاه می دارد که بتوانند مشکلات خود را حل کنند و قیمت جنگ را در می آورند. در ژاپن مردم قیمت جنگ را می دانند، آنها درک می کنند آسفالتی که زیر پای آنها است به چه قیمت گزافی برای آنها تمام شده است ولی ما هنوز این نکته را در نیافته ایم.
وی ادامه داد: ادبیات جنگ یک ادبیات انسانی است که همدمی جز انسان ها ندارد و یک بخش از ادبیات جنگ نیز مبوط به اسیران عراقی است که ما هیجده سال در ایران اسیر داری کردیم و یک ورق کاغذ در این زمینه نداریم.و این در حالی است که ما به اسیران عراقی در ایران سخت نگرفتیم و می توانستیم کارهای زیادی در این باره انجام دهیم.
وی در پایان گفت:کتاب اردوگاه اطفال نشانگر تیزهوشی این هفده ساله هاست که نویسنده به درستی انها را تقطیع کرده است و توانسته به خوبی از عهده کار بر آید.
نظر شما