به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، سردار عباس حسین زهی، معاون طرح و برنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کشور، شب گذشته(3دی) در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره استانی شعر دفاع مقدّس خراسان رضوی در مشهد گفت: تجلیات معنوی، هنری، تاریخی، ادبی و احساسی یک ملت در فرهنگ تجلی پیدا می کند.
وی با بیان این مطلب که فرهنگ مجموعه ای از آداب، سنن، رسوم، دین و مذهب است، خاطر نشان ساخت: فرهنگ زمان های گذشته را به حال و آینده پیوند می زند و باعث عمق بخشی به زندگی و شخصیت آدمی می شود.
وی خاطرنشان ساخت: تجارب ملی یک ملت از فرهنگ آن ملت حاصل می شود، بنابراین هرچه فرهنگ قوی تر و پویاتر باشد، ویژگی روحی ملت پربارتر و قدرت مقابله آن افزون تر می شود.
حسین زهی، با اعلام این نکته که فرهنگ قوی، فرهنگ سازانی بزرگ می خواهد، بیان داشت: فرهنگ ضعیف در برخورد با فرهنگ های دیگر فرصت انتخاب را از دست می دهد و به صورت فرهنگی مغلوب در می آید.
معاون طرح و برنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کشور، اذعان داشت: در طول تاریخ بشریت انسان های بزرگی وجود داشته اند که با ارائۀ افکار و اندیشه های سازنده، جریان های عظیم و قوی فرهنگی ایجاد کرده اند و آثار فراوانی در زندگی فردی و اجتماعی ملت ها به جا گذاشته اند.
وی افزود: عاشورا در اعتقادات شیعه و دفاع مقدس در انقلاب اسلامی ایران، دو جریان فرهنگ ساز، حرکت آفرین و تحول زا بوده اند.
حسین زهی تصریح کرد: در شیوه حفظ ارزش ها و رشد آثار، این دو واقعه قرابتی نزدیک به هم دارند و دفاع مقدس که بر پایۀ ایثار، جهاد و شهادت شکل گرفته می تواند موجب محرکه فرهنگ عامه باشد و جنبه های معنوی فرهنگ را معرفی کند.
معاون طرح و برنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کشور، تاکید کرد: جنبه های معنوی فرهنگ، ضمن اثر بخشی در جامعه، نقش مستقیمی در تکامل جنبه های مادی جامعه خواهد داشت.
وی ادامه داد: یکی از راه های ماندگاری فرهنگ، ترویج و نشر ارزش ها و آثار معنوی آن است و هنر در این عرصه می تواند بستری مناسب و ابزاری کارآمد باشد.
وی شعر را وسیله ای موثر برای بیان حقیقت و ابلاغ پیام معرفی کرد و خاطرنشان ساخت: پیامی که در قالب های هنری و شعری بیان می شود، به دلیل لطافتی که با خود دارد، موجب می شود تا پیام و محتوا بهتر و سریعتر به مخاطب منتقل شود.
حسین زهی، خاطرنشان ساخت: شعر، سخنی موزون همراه با خیال است و تخیل و شور انگیزی، جزو ویژگی های خاص شعر است و بیان شاعر چون نوعی هنر می باشد، هم کشش و جذابیت بیشتری خواهد داشت و هم از دوام و عمر طولانی تری برخوردار خواهد بود.
وی تصریح کرد: شعر دفاع مقدس چون وسیله ای جهت ترویج حق، اندیشه ها، ارزش های دینی و حماسی و تقویت کمال و جلال انسانی است، ارزش و اعتباری مضاعف دارد؛ شعری که از فکری والا و دلی صاف می جوشد و در جهت پر کشیدن انسان به عالم بالا نور افشانی می کند، به تعبیر حضرت محمد(ص)، در شمار حکمت قرار دارد.
پایان پیام/
نظر شما