قداست رزمندگان نباید مانع ثبت وقایع شود

خبرگزاری شبستان: دکتر شهرام‌نیا با بیان اینکه کار تاریخ شفاهی خیلی سخت است، گفت: دسترسی به قالب رجالی که می خواهیم سراغ آنها رویم به علت کهولت سن یا کثرت شغل سخت است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر امیرمسعود شهرام‌نیا، قائم‌مقام سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران امروز در نشست آسیب شناسی تاریخ شفاهی ایران که در سالن فرهیختگان نمایشگاه برگزار شد، گفت: برای همه کشورها حفظ و نگهداری میراث فرهنگی ارزشمند است. میراث مکتوب می تواند به حفظ میراث فرهنگی بهتر کمک کند، این وظیفه به عهده سازمان اسناد ملی گذاشته شده است.

 

دکتر شهرام‌نیا بیان کرد: امروز از چند جهت خوشحالم یکی اینکه روز اسناد ملی است و من به این روز علاقه مندم زیرا در این حوزه فعالیت کردم. حوزه تخصصی من علوم سیاسی است نه تاریخ اما به تاریخ علاقه دارم و در این خصوص با دوستان همکاری کردم و پروژه ای به نام تاریخ شفاهی ایران معاصر شکل گرفت. متاسفانه بسیاری از رجالی که تاریخ را ساختند در حال رفتن از دنیا هستند و فرصت و انگیزه نگارش وقایع پیرامون خود را نداشتند.

 

وی اظهار داشت: در فاصله سه سال که در قالب پروژه همکاری کردیم 360 ساعت کار مصاحبه با رجالی صورت گرفت که در حال حاضر بین ما نیستند. تاریخ نگاری و ضبط گفتگو محدود به گفتگوهای صوتی نشد، تلاش شد این گفتگوها کامل باشد و کار تصویری خوبی نیز انجام گیرد. به لیستی که از مصاحبه ها بود نگاه می کردم و دیدم 80 درصد آن افراد امروز نیستند، این نشان می دهد که در حوزه تاریخ شفاهی باید بجنبیم تاریخ شفاهی امروز جدی تر شده، تاریخ شفاهی فرزند بالغ و رشیدی شده و دارد جدی تر به آن نگاه می شود، این فرزند بالغ و رشید شده و دارد جدی تر به آن نگاه می شود. تاریخ شفاهی هم به عنوان روش و هم به عنوان شاخه مطالعات تاریخ شناخته شده است.

 

قائم مقام سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب با بیان اینکه تاریخ شفاهی تقریبا جان گرفته است، تصریح کرد: در دانشگاه ها به تاریخ شفاهی توجه جدی تر و پررنگ تری شده، تجربه های بین المللی خوبی در مورد تاریخ شفاهی ایران انجام شده است. خوشبختانه می توان گفت گنجینه تاریخ شفاهی ایران پربارتر شده است. کار تاریخ شفاهی خیلی سخت است. دسترسی به قالب رجالی که می خواهیم سراغ آنها رویم به دلیل کهولت سن و چندشغله بودن سخت است. ثبت و نگارش تاریخ جنگ تحمیلی نیازمند توجه بیشتر است. یک مشکل جدی در این زمینه مسئله قدسی بودن چهره های نورانی رزمندگان اسلام است و این مسئله گاهی ثبت وقایع را دشوار می کند. در قدسی بودن چهره رزمندگان شکی نیست اما این مسئله نباید مانع ثبت و ضبط درست تاریخ ما شود. جا دارد از سازمان اسناد ملی و مجموعه تاریخ شفاهی این سازمان تشکر کنم، مخلص ترین و پرتلاش ترین همکاران را در این سازمان داشتم.

 

 

 

 

 

کد خبر 704371

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha